Tinédzser gyeplabda ütő FH920, 20% szénszál, low bow, fekete, sárga

21 990 Ft

Haladó szintű tinédzsereknek tervezett, jól irnyítható ütő (low bow) a 20% szénszál hatékonyságával kiegészítve.

Gyerek gyeplabda ütő a gyeplabda technikák tökéletesítéséhez.

Szín: Fekete / Sárga / Fehér
Méret: Méretválasztó
Szolgáltatásaink:
  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetési lehetőség
  • Drive in vagy áruházi átvétel
  • Többféle kiszállítási mód

TERMÉKELŐNYÖK

Irányíthatóság

A szénszál sokkal igényesebb, a lowbow megkönnyíti a labdavezetést a 3D játékhoz

Teljesítmény

20% szénszál lowbow kialakítással növeli a hatékonyságot.

Labdaérintés

Félmerev ütő, amely előtérbe helyezi a pontosságot.

Kezelhetőség

A low bow ideális a haladó szintű technikák elsajátításához.

Rezgéscsillapítás

A 20% szénszálat 5% aramid ellensúlyoz, kevéssé nyeli a rezgéseket.

Markolat / fogás

Kényelmes tapintású, PU perforált grip.

Tartós használat

20% szénszálból és a strapabíró kialakítás érdekében 5% aramidból készült ütő.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ

Összetétel

20% szénszál, 75% üvegszál, 5% aramid

Görbület és súly

Lowbow görbület 24 mm/250 mm. Súly: 480 g +/-10 g 34-es méretben

Termék részletes leírása

Japán (Toho Tenex) 12K 800 tex-es szénszál, rajta 1080 tex-es üvegszál. Kétcsatornás szerkezet. Aramid a fejben. Vékonyított nyél a jó fogás és kezelhetőség érdekében. 45°-os fej a jó kezelhetőségért. Vékonyított fej és vég a kezelhetőségért. 1 mm vastag, polietilén és etilén-vinil-acetát (PE-EVA) a markolat alatt: elnyeli a rezgéseket.Poliuretán perforált grip a kényelmes fogáshoz. Nyél hossza: 40 cm.

Sportolóink hagyták jóvá

és Victor Charlet [a francia csapat kapitánya, a Waterloo Ducks (Belgium) játékosa, világkupa szereplés 2018-ban].

Miből készül az ütő?

Az eredetileg fa (kőris- és eperfa) ütők mára nagyrészt (főként a magasabb technikai színvonalú modellek) kompozit anyagokból készülnek (üveg-, szén- és aramidszálból. A Kevlar egy bizonyos aramidfajta kereskedelmi megnevezése). Az ütők között kapható 100% fa, fa üvegszál vagy néha szénszál megerősítéssel, 100% üvegszál, üvegszál egyre nagyobb százalékban szénszállal.

Miből készül az ütő?(folytatás)

(gyakran 5-10% aramiddal ha nagy százalékban tartalmaz szénszálat)

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az anyagok?

Az üvegszál keményebb, könnyebb és kopásállóbb, mint a fa. Nagyobb ütőerőt biztosít, de nehezebb vele irányítani a labdát, keményebbnek érezzük. A szénszál még könnyebb és merevebb, ezáltal még jelentősebb az ütőerő, de a labdakontroll is tovább csökken, ha a játékos technikai tudásszintje nem megfelelő. A szénszál kiegészítéseként a nyélben és/vagy az ütő végén használt aramid elnyeli a rezgéseket és fokozottan kopásálló.

Hogyan készül a kompozit anyagból álló ütő?

A kompozit anyagokból készült ütő több, egy üreges mag köré tekert üveg-, szén- és egyéb szálas rétegből áll. Az összetevők aránya, a rétegek száma és az üreges mag szerkezete ütőnként és az ütő különböző részein is változik. A szénszál %-os aránya tehát önmagában nem sok információval szolgál az ütő tulajdonságait illetően.

Milyen összetevőt válasszak?

A kezdő gyerekek fa ütőt válasszanak. Ahogy egyre jobban belejönnek a játékba, előbb üvegszálas, majd egy bizonyos arányban szénszálat is tartalmazó ütőre válthatnak. A kezdő felnőttek egyből választhatnak fa ütőt. A középhaladó és haladó felnőttek olyan ütőt válasszanak, mely a játékstílusuknak megfelelő arányban tartalmaz szénszálat (labdakontroll/ütőerő arány).

Mit jelent az ütő görbülete?

A gyeplabda ütő nem egyenes, hanem görbe. A görbületet maximális magasságával (az a távolság, mely egy sík felületre fektetett ütő és e sík felület között, függőleges irányban maximálisan mérhető) és e magasságnak az ütő fejéhez viszonyított helyzetével jellemezhetjük (maximális görbületi pontnak is nevezik).

Mit jelent az ütő görbülete?(folytatás)

Régen egy ütő görbületének maximális magassága jellemzően 15 mm volt, maximális görbületi pontja pedig az ütő közepénél helyezkedett el.

Milyen görbületű ütőt válasszak?

Kezdők standard görbületű ütőt válasszanak! A jó labdakontrollra törekvő, középhaladó és haladó játékosok „mid bow” ütőt válasszanak passzoláshoz és lövéshez! Azok a haladó játékosok, akik imádnak cselezni és tökéletes labdakontrollal irányítják a labdát a gyors mozdulatok során is, válasszanak „low bow” ütőt! „Drag-flick” mozdulatokhoz válassz „extra low bow” ütőt!

A görbület fajtái

Standard görbületű (standard bow) ütőről beszélünk, ha a görbület maximális magassága 17 és 20 mm között található, maximális görbületi pontja pedig 300 mm-nél található. Egy „mid bow” ütő görbületének maximális magassága jellemzően 23-24 mm, maximális görbületi pontja pedig 300 mm-nél található. Egy „low bow” ütő esetén ezek a számok 24-25 mm és 250 mm. Egy „extra low bow” ütőnél 24-25 mm és 200 mm.

Az FIH előírása a görbületre vontkozóan

A Nemzetközi Gyeplabda Szövetség előírásai szerint az ütő maximális görbületi pontjának az ütő fejétől mérve legalább 200 mm-nél kell elhelyezkednie, a görbület maximális magassága pedig 25 mm lehet.

Milyen nehéz egy ütő?

A legtöbb felnőtt ütő súlya (36,5-37,5”-es méret) 520 és 580 g között van. A gyerek ütők súlya 400 g-nál kezdődik. Fontos tudni, hogy az azonos modellek súlya között is lehet 20-30 g eltérés, a gyártási folyamatból adódóan.

Az FIH előírása a súlyra vontkozóan

A Nemzetközi Gyeplabda Szövetség előírásai szerint az ütő maximum 737 g lehet.

Miért fontos az egyensúly?

Az ütő tömege mellett a súlyeloszlás is meghatározó jelentőséggel bír. Az egyensúlyi pont az ütő súlypontja a fej végétől mérve. A nyélhez közelebb elhelyezkedő egyensúlyi pont könnyebb ütő érzetét kelti. Ez megkönnyíti az ütő kezelését. A fejhez közelebb elhelyezkedő egyensúlyi pont nehezebb, fejnehéz ütő érzetét kelti. Ez fokozott ütőerőt biztosít.

Milyen súlyú / egyensúlyú ütőt válasszak?

Ha a kezelhetőség a prioritás, könnyű, magas egyensúlyi ponttal rendelkező ütőt válassz! Ha nagy ütőerőre vágysz, nehéz, alacsony egyensúlyi ponttal rendelkező ütő való neked!

Milyen méretet válassz?

Az ütők méretét hüvelykben adják meg ("). 1” = 2,54 cm. A gyerek méretek általában 24"-től kezdődnek 35"-ig. A gyerek ütő kiválasztásához tedd az ütőt az egyenesen álló gyerek elé, fejjel a földre! Az ütő nyelének teteje a gyerek köldökéig érjen! Egy standard felnőtt ütő mérete 36,5".

Az FIH előírása a méretre vontkozóan

A Nemzetközi Gyeplabda Szövetség előírásai szerint az ütő maximum 41" (105 cm) hosszú lehet.

Általános tanács az ütő kiválasztásához

A neked megfelelő ütő a számodra ideális méret / összetevő (és belső szerkezet) / görbület / súly / egyensúly aránnyal rendelkezik.

Tervező

Ezt az ütőt a szenvedélyes játékosokból álló termékfejlesztő csapatunk tervezte (termékmenedzserek, tervezők, mérnökök, modellgyártók, stylistok, prototípuskészítő és laboratóriumi technikusok, Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez és Victor Charlet)

Tervezők

Partnerklubjaink vagy közösségünk játékosai, a Decathlon kutatási és fejlesztési szakemberei, a Decathlon kompozit anyagok gyártására specializálódott szakemberei és a világ két fő ütő gyártójának egyike.

Információ

A feltüntetett információk a gyártótól származnak, vagy a legyártott mintadarabok alapján szereztük be őket.

Kategória

gyerek/haladó/low bow/20-39% szénszál

Méret

34 | 35 |

KONCEPCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

Összetétel

Szár 75% Üvegszál, 20% Karbon, 5% Aramid Markolat 100% Poliuretán

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Távolítsd el az ütőre ragadt homokot! Nedves törlőkendővel tisztítandó. Szükség esetén távolítsd el róla a port és a zsíros szennyeződéseket!

TESZTEK

Ütőinket laboratóriumban és valós körülmények között, játék során is teszteljük.

Jóváhagyta

Jill Boon (Belgium), Lucie Breyne (Belgium), Tiphaine Duquesne (Belgium), Judith Vandermeiren (Belgium), Berta Bonastre (Spanyolország), Manuela Urroz (Chile), Laura Nunnink (Hollandia), Esme Burge (Anglia), Thomas Briels (Belgium), Victor Wegnez (Belgium), Jacob Draper (Wales) és Victor Charlet (Franciaország)

VÉLEMÉNYEK

Betöltés...