Teniszhúr TA 500 Confort, 1,24 mm, multifilament, barna

4 490 Ft
Egységár 374,17 Ft/M

8542243

Középhaladó és haladó szintű játékosnak, akik ritkán szakítják el húrt, valamint nagyon jó játékérzetet biztosító, kényelmes húrt keresnek.

Ez a csúcsminőségű, 1,24 mm-es TA 500 Confort multifilament teniszhúr maximális teljesítményt és kontrollt kínál a csúcstechnológiás PEEK (poliéter-éter-keton) anyagnak köszönhetően.

Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

Előnyök

Teljesítmény

Poliuretán, poliamid és PEEK anyagok az optimális teljesítményhez.

Pörgetés

Jó labdairányítás az 1,24 mm-es átmérőnek és húr rugalmasságának köszönhetően.

Kopásállóság

8 PEEK szál a jó ellenálláshoz azoknak, akik kevésbé szakítják a húrt.

Megfelelő húrfeszültség

6 hónapnyi használatig tartja a feszességét.

Leírás

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Mivel ezek a húrok hamar veszítenek eredeti húrfeszültségükből (20% veszteség 3 óra játékidő után), olyan játékosok számára készülnek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszültségüket és dinamikájukat.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Kerülni kell a húr túlzott megfeszítését, mivel ez károsan hat a teljesítményre. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Húr 67.3% Poliamid 6, 23.6% Poliuretán, 9.1% Poliéter-blokk-amid (PEBA)

Tárolási tanácsok

Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

Használatra vonatkozó korlátozások

Ha sűrűn szakítod a húrt, ne használj vékony multifilament húrt.

Tesztek

A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
A szakítószilárdsággal kapcsolatos tesztelés Canon Ball típusú gépen történik, amellyel a teniszhúr megfelelő élettartama ellenőrizhető.
A teljesítmény tesztelését Charpy géppel végzik, amelyen a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

Jóváhagyta

Technikai partnereink, Steve Darcis a 2017-es ATP ranglista 38. helyezettje, Nicolas Escudé a 2001-es ATP ranglista 16. helyezettje.

Vélemények

Betöltés...