Kifutó
Teniszhúr TA 100, monofilament 1,25 mm, 12 m, fehér
Teniszhúr TA 100, monofilament 1,25 mm, 12 m, fehér
Teniszhúr TA 100, monofilament 1,25 mm, 12 m, fehér

Teniszhúr TA 100, monofilament 1,25 mm, 12 m, fehér

1 790 Ft
1 990 Ft -10%
*2023. 02. 15.-től, a készlet erejéig
Egységár 149,17 Ft/M

8298828

Haladó szintű játékosnak, aki 10 óránál kevesebb idő alatt elszakítja a húrt, ezért tartós és kényelmes húrokat keres.

1,25 mm-es, Artengo TA 100 monofilament húr a kiváló ellenálláshoz és játékélményhez.

Szín:

Fehér

Méret:

Méretválasztó
Fehér
Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

Előnyök

Kopásállóság

A co-poliészter anyag javítja a húrozás tartósságát.

Pörgetés

A 1,25 mm húrátmérő nagymértékben növeli a labda pörgethetőségét.

Teljesítmény

Egy szálból készült húr: kiváló ütéserőt biztosít.

Megfelelő húrfeszültség

3 hónapnyi használatig tartja a feszességét.

Leírás

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszességüket.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Kötél 100% Polietilén-tereftalát (PET)

Tárolási tanácsok

Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

Használatra vonatkozó korlátozások

A monofilamentumok nem alkalmasak 15 év alatti játékosok számára

Tesztek

A Ta 100 teniszhúrt Franciaország északi részén található 2 sportklub közreműködésével, használati tesztek során fejlesztették ki. A terméket a kereskedelemben kapható legkedvezőbb árú termékekkel összehasonlítva vizsgálták.

Vélemények

Betöltés...