Teniszhúr Boyau VS Touch 1,3 mm, natúr

14 990 Ft
Egységár 1 249,17 Ft/M

Középhaladó és haladó szintű játékosnak, aki ritkán szakítja el húrjait és maximális kényelemre és hatékonyságra vágyik.

Thermogut technológiával, valódi bélből készült Babolat VS Touch 1,30 mm-es húr. Teljesítmény, kényelem és érzékelés.

Szín:

Bézs

Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

Előnyök

Teljesítmény

Nagy teljesítményű természetes bélhúr.

Pörgetés

Kiváló. A legtermészetesebb labdaérintés.

Tartós használat

Ajánlott a húrt ritkán elszakító, lapos játékot kedvelő játékosnak.

Megfelelő húrfeszültség

6 hónapnyi használatig nagyon jól tartja a feszességét.

Leírás

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszességüket.

Természetes bélhúr?

A többszálú húrok esetén a Decathlon maximum 23 kg terhelést javasol. Ezek a húrok a legmagasabb kényelmi kategóriájú, legerősebb húrok.Ráadásul feszességüket is remekül megtartják.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Valódi marhabél szálakból.

Tárolási tanácsok

Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

Vélemények

Betöltés...