Női téli túracipő SH520 X-Warm, vízhatlan, sötétkék

21 990 Ft

8758247

Havas emelkedőn szeretnél felmenni? Téli túrázóknak fejlesztettük ki ezt a meleg, vízhatlan és jól tapadó bakancsot.

Ez a vízhatlan és hőtartó bakancs remek tartást biztosít hótalpas túrák során. Snowcontact talpa kiváló tapadást és súrlódást biztosít bármilyen havas terepen történő túrázás során.

Szín:

Kékesfekete / Türkizkék

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Meleg

Komforthőmérséklet statikus helyzetben: -4 °C; mozgás közben: -13 °C.

Vízhatlanság

Vízhatlan és légáteresztő membrán: szárazon tartja a lábat.

Tapadás

SNOWCONTACT technológia a megfelelő tapadásért: a talp anyaga és mintázata.

Tapadás

Kiváló tapadás havon a talp 5 mm-es barázdáinak köszönhetően.

Jól tart

Félmagas szár, 2 kapocs a szár felső részén: jól tart.

Leírás

Ez a vízhatlan és hőtartó bakancs remek tartást biztosít hótalpas túrák során. Snowcontact talp

Meleg, hőszigetelő anyagokat választottunk a bakancshoz, hogy hatékony védelmet biztosítson a hótól és a hidegtől. Laboratóriumban és terepen, felhasználók segítségével teszteltük. Megvizsgáltuk, milyen hőmérsékletig kényelmes mozgás közben és nyugalmi állapotban is. A két érték között nagy a különbség: nyugalmi állapotban -4 °C-ig, mozgás közben -13 °C-ig kényelmes. Számításba vesszük a férfiak és a nők közötti különbséget is a hidegtűrés tekintetében.

Hogyan véd a bakancs a külső hatásoktól?

A bakancs optimális vízhatlanságot biztosító membránnal rendelkezik. A membrán nem más, mint egy nagyon vékony (5-25 mikrométeres), a szövet belső felére helyezett összetevő, mely meggátolja a víz beáramlását, de lehetővé teszi az izzadság kivezetését. A cipő nem csak melegen, de szárazon is tartja a lábat. A talp véd a hideg hótól.

Légáteresztő cipők a kellemes hőérzet érdekében

A kellemes hőérzet a cipő biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a cipő túl meleg vagy nem eléggé légáteresztő, az izzadság felgyülemlik benne, ami fázáshoz vezethet. A cipőket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a rendszeres, esetenként intenzív használatnak, melyhez készültek. Membránjuk megakadályozza a víz beszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi az izzadság kivezetését.

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a cipő 100%-ban vízhatlan?

A cipőt félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 8 km gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 16 km gyaloglás). Ez a modell 8000 hajlításig (kb. 16 km gyaloglás) vízhatlan.

Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

A tapadás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A kapaszkodás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A tapadás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a cipő hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
A kapaszkodásnak köszönhetően a cipő nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és barázdái (5 mm) tökéletes tapadást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

Miért fontos, hogy a túrabakancs jól tartson?

A kényelmes gyaloglás érdekében a megfelelő tartás nélkülözhetetlen. Egy jó tartást biztosító cipő optimalizálja a lépéseket a lejtőkön és emelkedőkön, megakadályozza, hogy a lábfej csúszkáljon a cipőben és véd a vízhólyagok kialakulásától. Kevésbé fáradsz el, mivel az energia átadása során a cipő felé hatékonyabb. Ez különösen fontos hótalpas túrák során.

A bakancs ideális hótalpas túrákhoz?

A bakancsokat téli túrázáshoz készítettük, hótalppal vagy anélkül. A bakancs középmagas szára és a (külső, vagy nadrágba integrált) kamásli optimális védelmet biztosít a beáramló hóval szemben. Vízhatlan és meleg, merevségének és tartásának köszönhetően pedig tökéletes választás hótalpas túrákhoz.

A hótaposó rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjútartalmú) zoknit!
Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!

Hogyan őrizzem meg a cipő technikai tulajdonságait?

Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

Az ideális ruházat túrázáshoz, hideg időben!

A bakancs a hideg időben történő túrázáshoz készült ruházat része: az SH500-as választéké. Válaszd az SH500-as polárt, az SH520-as bakancsot és az SH500-as hótalpat, és élvezd bármikor a hótalpas túrázást! Ne várj többé a tökéletes időjárásra és ne vidd magaddal az összes holmidat! Felszerelésed legyen könnyű és jól összeállított!

Hogyan működik a jótállás?

A termékre 2 év jótállást vállalunk, mely a vásárláskor a számlán, blokkon feltüntetett időponttól lép életbe. Érvényes jótállással a termékek cseréje ingyenes. A jótállás a termék hibáira érvényes, nem terjed ki a természetes elhasználódásból, valamint a nem megfelelő használatából eredő hibára.

Osztályzat a termékek környezeti terhelésének összehasonlításához

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki.
Ezt ABCDE osztályzatokkal tüntetjük fel, hogy segítsük a felelősségtudatos választást.
Az osztályzat segítségével könnyebben beazonosítható a termék környezetre gyakorolt hatása.
Ehhez összehasonlítottuk az ugyanabba a termékcsaládba tartozó termékeket (például a hátizsákok).
A Decathlon tájékoztatja vásárlóit a környezeti terhelésről.

Súly

36 : 0.806 kg
37 : 0.842 kg
38 : 0.852 kg
39 : 0.878 kg
40 : 0.92 kg
41 : 0.97 kg
42 : 0.986 kg

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Felsőrész 60% Poliuretán, 40% Polietilén-tereftalát (PET) Alsó rész 60% Gumi, 40% Etilén-vinil-acetát (EVA) Belső rész 82% Polietilén-tereftalát (PET), 18% Poliuretán

Tárolási tanácsok

Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

Karbantartási tanácsok

Használat után tiszta vízben öblítsd!. Száraz, levegős helyen szárítsd!.

További ajánlatunk

Vélemények

Betöltés...