Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete

19 990 Ft

8560955

Szélálló softshell kabát vitorlázáshoz, hideg időben. Véd a hidegtől és a széltől.

Vízlepergető szövetének köszönhetően magában is viselhető, de vízhatlan kabát alá is húzhatod. Meleg, szélálló és vízlepergető.

Szín:

Fekete

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Meleg

Melegen tart 13-16°C-os érzékelt hőmérséklet mellett. Polár belső.

Vízlepergetés

A speciálisan kezelt anyag felületéről lepereg a víz és a ködharmat.

Szélálló

A membrán réteg megfékezi a szél hűtő hatását. Nyílásai állíthatók.

Állítható

Állítható derék és mandzsetta. Állítható kapucni: felül + gallérnál.

Légáteresztés

Kivezeti a test által termelt párát. Könnyű beszabott rész a karöltőnél.

Zsebek

2 külső cipzáras zseb az iratoknak, a kulcsoknak és a seklikulcsnak.

Leírás

Milyen anyag a többrétegű Softshell?

A softshell egy 3 anyagból álló, technikai szövet: a külső vízlepergető és a belső, hőtartó és kényelmes polár réteg között egy légáteresztő, mikroporózus, vízhatlan membrán található. Csúcsminőségű, technikai anyag: hőtartó, légáteresztő, könnyű és szabad mozgást biztosít.

Mi a vízlepergetés?

Nem keverhető össze a vízhatlansággal! A vízlepergető, víztaszító bevonattal ellátott szövet tulajdonsága. Megakadályozza a víz megtapadását a szövet felületén, így azt is, hogy a víz felszívódjon. Mozgás hatására a vízcseppek legurulnak az anyagról: ezt a jelenséget nevezzük vízlepergetésnek. Ennek köszönhetően a víz nem itatja át a külső anyagfelületet, így a kabát könnyű marad és gyorsan szárad.

Mit jelent egy termék légáteresztő-képessége és a RET-index, amellyel mérhető?

A szövet légáteresztő képessége azt jelöli, hogy az anyag milyen mértékben képes kivezetni a testpárát. A RET-index (Resistance Evaporative Transfert) segítségével mérhető, mértékegysége a PAa x m²/W.
Minél kisebb a RET-index értéke, annál inkább légáteresztő a szövet. 6 és 12 közötti RET: nagymértékben légáteresztő, 12 és 20 közötti RET: légáteresztő, 20-nál magasabb RET-érték: nem légáteresztő. Vitorlázáshoz készült softshelljeink RET értéke: 18,85 Pa x m²/W.

Miért fontos, hogy egy termék védjen a széltől?

A széllel szembeni védelem kulcsfontosságú mind a mozgás, mind pedig a pihenés során, hiszen a szél jelentős mértékben hűti a testet. A 'Windchill'-modell megmutatja, milyen a hőérzet szél és hideg esetén: ha a hőmérséklet 5 °C-os és 30 km/órás szél fúj, 0 °C-ot érzünk. Ha a levegő hőmérséklete 0 °C-os és 30 km/óra sebességű szél fúj, úgy érezzük, hogy - 6 °C van. Termékeink összetétele semlegesíti a szél kellemetlen hatását.

Milyen a kapucni kialakítása?

A kapucni úgy lett kialakítva, hogy viselete ne hasson zavarólag vitorlázás közben. A varrások elhelyezkedése és vonala követi a fej mozgásának irányát. A felső beállítási ponton a kapucni magassága igazítható a fej méretéhez. A nyak vonalában elhelyezett beállítási pontoknál a kapucni szélessége szabályozható a széllel és a hideggel szembeni védelemhez. A kapucni tesztelése kétféleképpen történt, önállóan és esőkabát alatt viselve.

Vízlepergető felület karbantartása

Az anyag vízlepergető képességének megújításához, valamint a kabát optimális teljesítményének és élettartamának megőrzéséhez felújító impregnáló sprayt vagy reaktív vízlepergető folyadékot lehet használni. A 900-as vitorlázáshoz készült softshell maximális vízlepergetését 5 mosásig őrzi meg. Ezt követően tanácsos a felületet egy impregnáló kezeléssel újra aktiválni a kabát hatékonyságának a megőrzéséhez.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Fő anyag 93% Polietilén-tereftalát (PET), 7% Elasztán Kapucni anyag 100% Polietilén-tereftalát (PET) Membrán 100% Poliuretán Zseb 100% Polietilén-tereftalát (PET)

Tárolási tanácsok

Száraz helyen, vállfán vagy összehajtva tárolandó.

Használatra vonatkozó korlátozások

Nem vízhatlan. Nem vízhatlan zseb. Ellenáll 30 perc enyhe esőnek

Karbantartási tanácsok

Géppel mosható max. 30°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

Képek

Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete
Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete
Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete
Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete
Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete
Női softshell kabát vitorlázáshoz Sailing 900, fekete

Vélemények

Betöltés...