Női túrakabát, vízhatlan - NH550

21 990 Ft
8554653

Tervezőcsapatunk környezettudatos eljárással készítette ezt a vízhatlan esőkabátot poliamidból és újrahasznosított poliészterből rendszeres túrázáshoz erdőben vagy tengerparton, esős időben.

Női túrakabát, amely hatékony védelmet nyújt zápor ellen.Vízhatlan és légáteresztő, jól fed, derékban szűkített és 7 zsebe van.

Szín:

Okker

Méret:

Méretválasztó
Ismerd meg az Ecodesign-t!

Termékelőnyök

Vízhatlanság

Vízhatlan bevonat 5 000 mm H2O (Schmerber) | 100%-ban vízhatlan varrások

Könnyű szállítás

7 zseb összesen | 2 cipzáras zseb a mellkason | 1 belső, hálós zseb

Univerzális méretek

Derékben szűkített | Magasságában és mélységében állítható kapucni

Légáteresztés

Nedvszívó bevonat (RET=12): csökkenti a páralecsapódást a ruhában.

Lágy tapintás

A kapucni anyaga nagyon puha, kényelmes.

Egyszerű használat

A cipzárhúzóval könnyen kinyitható a kabát és a zsebek.

Könnyű súly

Súly: 670 g M-es méretben

Eco design

60% újrahasznosított poliamidból és 40% újrahasznosított poliészterből

Képek

Női túrakabát, vízhatlan - NH550
Női túrakabát, vízhatlan - NH550
Női túrakabát, vízhatlan - NH550
Női túrakabát, vízhatlan - NH550
Női túrakabát, vízhatlan - NH550

Technikai információ

Újrahasznosított poliamid

A kabát fő anyaga újrahasznosított poliamidból készült. Ez mit jelent? Amellett, hogy technikai, a terméket a környezetre gyakorolt hatás figyelembevételével terveztük. Röviden: A poliamid egy szintetikus anyag, amely kőolajból készül. Az újrahasznosított poliészter használata az új kőolajforrások felhasználása helyett gyártási hulladékok vagy kidobásra szánt termékek feldolgozását, átalakítását jelenti. Ez már egy lépés, igaz?

Újrahasznosított poliészter.

A kabát bélése és kapucnija újrahasznosított poliészterből készült.A poliészter előállításához újrahasznosított műanyag palackokat használtunk, így csökkentjük az ásványolaj-erőforrások felhasználását, miközben megőrizzük az anyag légáteresztő képességét használat közben.

A kabát anyagának vízhatlansága

A bevonat vagy membrán által biztosított anyag vízhatlanságát schmerberben vagy H20 mm-ben mérik (egy vízoszlop által gyakorolt nyomás). Minél nagyobb ez a szám, annál vízhatlanabb egy anyag.
Ez a kabát vízálló bevonattal készül (JIS 1092 szabvány): az anyag kibírja az 5000 mm H20 (Schmerber) nyomást, mosás előtt (5 m vízoszlop által gyakorolt nyomás).

A KABÁT VÍZHATLANSÁGA

Egy kabát vízhatlansága nem korlátozódik kizárólag az anyagokra: a különböző részek illesztési technikája is egy fontos kritérium. Varrt, majd vízhatlanított, a kabát teljes vízhatlanságát a Decathlon által kifejlesztett zuhanyteszttel mérik, amely különböző intenzitású esőket szimulál. Így ez a vízhatlan NH500 kabát 2 óra alatt lehullott 12 cm esőtől véd.

A kabát technikaiságának megőrzése

Az anyag vízhatlanságának megőrzése érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen használj impregnálószert. Minden 3. mosás (az alapos öblítés elengedhetetlen) vagy minden 10. esőben való használat után ajánlott.
Könnyen reaktiválhatod a vízhatlanságot, melegen:
- szárítógépben 15 perc alatt (szintetikus programon), - egy hajszárítóval 20 cm-es távolságból 2-szer oda-vissza,
- vagy 2-szer átmész rajta a vasalóval kímélő programon, a gőzfunkció nélkül.

Légáteresztő szövet

A kabát anyaga légáteresztő: RET=12.
Az anyag légáteresztését a párolgási ellenállás “Résistance Évaporative Thermique” (RET) alapján mérik. Ez az anyag kapacitása, hogy mennyire vezeti ki a test által termelt nedvességet és mennyire gátolja meg a víz felhalmozódását a bőrön. Minél kisebb a RET szám, annál légáteresztőbb az anyag.RET ≤ 6: nagyon légáteresztő
RET ≤ 12: légáteresztő
RET ≤ 20: mérsékelten légáteresztő anyag

Technikai kapucni

A kapucni magassága zsinórral állítható. Mélysége a kapucni mögött található tépőzáras pánttal állítható. Alaktartó napellenzője védi az arcot.

Technikai bélések

A kabát bélése két összetevőből áll: a háton található mesh segíti a légáteresztést, a csípőnél elhelyezett nejlon pedig szabad mozgást és kopásállóságot biztosít. A kapucni anyaga testhez álló és nagyon puha, fokozott kényelmet biztosít.

Zsebrendszer

Összesen 7 zsebe van!2 oldalzseb a kezek melegítéséhez. Két nagy, hajtókás, patentos külső zseb. Egy külső mellzseb, cipzáras belső zseb a személyes holmi tárolására. Egy hálós, belső zseb a kesztyű tárolására és melegen tartására.

Esőkabátot a sportolás intenzitása szerint válassz

Ez a kabát egy napos túrázáshoz felel meg max. 5 km/óra sebességgel.Sportoláskor az edzés intenzitásától és hosszától függően jobban vagy kevésbé izzadunk. Ha az anyag légáteresztése nem felel meg a sportolásnak, az izzadság a kabát belsejében koncentrálódik. Vizes lesz a kabát belseje: nem az eső áztatja át, hanem az izzadság marad bent. A sportolás intenzitása szerint kell kiválasztani a kabátot.

Koncepció és technológia

Összetétel

Fő anyag 100% Poliamid Bélés 100% Polietilén-tereftalát (PET)

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Mielőtt eltennéd, győződj meg róla, hogy tökéletesen száraz-e!

Használatra vonatkozó korlátozások

Intenzív mozgáshoz nem ajánlott.

TESZTEK

A Quechua tervezőközpontja Passy-ban található, a Mont Blanc lábánál, Haute Savoie régióban.
Ez a hely a legideálisabb arra, hogy csapatunk tagjai (designerek, termékmenedzserek, mérnökök...) találkozzanak a kültéri sportok szerelmeseivel és teszteljék termékeinket a szabadban.
Vízálló kabátjainkat és esőnadrágjainkat a Lille melletti Decathlon Sportslab klímakamrájában zuhanytesztnek is alávetettük.

Jóváhagyta

Végül a Quechua termékeket hegyi túrázás során is teszteljük azért, hogy megfeleljünk azoknak a körülményeknek, amelyekkel túrázás közben találkozol.
Csapatunk tagjai és tesztelőink (partnerek, vásárlók, márka nagykövetek) jóváhagyják a termékeinket a forgalomba hozatal előtt.

Mosási tanácsok

Géppel mosható max. 30°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben nem szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

Vélemények

Betöltés...

Hasonló termékek

KÖRNYEZETI HATÁS

co2-impact-cover
A termék ökológiai lábnyoma :
31,55 kg CO2e
1 kg CO2e 5 km megtételét jelenti egy benzinüzemű autóban (az ADEME Carbone© bázisa szerint).
Mit jelent a karbonlábnyom? Minden termékünk környezeti hatását felmérjük. Az életciklusuk minden szakaszában: a nyersanyag kitermelésétől a feldolgozóüzembe való szállításon, az átalakításon, a gyártáson, a késztermék szállításán keresztül a felhasználásig és az életciklus végéig. Tudj meg többet
environmental-score-cover
A termék környezetvédelmi besorolása: D
environmental-score
Mi az a környezetvédelmi besorolás? A termék értékelése A és E jelölés között, amely lehetővé teszi az azonos kategóriájú modellek környezeti hatásainak összehasonlítását. Figyelembe veszi a termék környezetre gyakorolt hatását a gyártástól az élettartam végéig. Pl. üvegházhatású gázok kibocsátása, a természeti erőforrások kimerülése, a levegő és a víz terhelése. Tudj meg többet