Összetétel
Idővel minden szervezet elhasználódik és bár a szervek, szövetek és sejtek folyamatosan megújulnak, ez a képesség is idővel csökken. Ennek fő oka a sejtosztódás folyamatának megváltozásában keresendő. Ez a folyamat idővel minden sejtben végbe megy, így a sejtek megújulása lassan, de folyamatosan csökken. Ezen felül az anyagcsere folyamat és az életfunkciókat szabályozó hormontermelő mirigyek működése is lassul. Az Astragalus gyökér: -kínai csüdfű- kivonata öregedést gátló gyógynövényként ismert több, mint 61 féle antioxidáns tulajdonságú elsősorban flavonoidok, szaponinok és poliszacharidák képesek pl. a telomerek rövidülését gátolni, gyulladást gátló, daganatellenes, degenerációt gátló, immun- moduláns, májvédő, vércukorszint csökkentő és lipidszint csökkentő hatásaik vannak. A likopin: -egy a zöldségek, gyümölcsök színét adó flavonoid féleség. Megtalálható a paradicsomban, dinnyében, csipkebogyóban és a grapefruitban is. A likopinnak elsősorban szabadgyök fogó, antioxidáns hatása az, mely az öregedés késleltetésében jelentős szerepet játszik. Klinikailag igazolt pozitív hatása a prosztata és emlő daganatok megelőzésében, de a már kialakult daganatok növekedését is csökkenti. Chaga gomba: – talán az ismert gyógygombák közül is az egyik legértékesebb. A hideg éghajlatot kedveli, ezért a legértékesebb chaga őrlemények Szibériából, Kanadából, Koreából és Kína északi területeiről származnak. Évszázadok óta használják gyógyító és adaptogén hatásait, elsősorban magas flavonoid és endogén antioxidáns hatású enzimjei miatt, amik gátolják a rákkeltő anyagok sejt DNS-t károsító hatásait, így a leghatékonyabban védve az öregedő sejteket. A Cordyceps sinensis: – vagy más néven hernyógomba szintén régóta használt gyógyászati célokra a kínai tradicionális gyógyításban. Növeli az un. ATP- adenozin trifoszfát- termelését a szervezeteben. Az ATP az az általános energia szolgáltató molekula, melyet a szervezet összes sejtje azonnal képes hasznosítani, így az izomsejtek is. Ez főleg az idősebb állatoknál fontos, mivel növeli a mozgékonyságot és javítja a sejtek oxigén felhasználó képességét. Antioxidáns hatása többek között a daganat sejtek növekedésének gátlásában is megnyilvánul. Más vizsgálatok szerint a cordycepsnek inzulinszerű hatása is van, ezáltal fokozza a cukor molekulák felvételét a sejtekbe, és csökkenti a keringő cukor mennyiségét így csökkentve a cukorterhelést. Ezen felül jelentős koleszterinszint csökkentő hatása is van. A máriatövismag: -egy szilimarin nevű flavonoidban a leggazdagabb, ez a flavonoid pedig híres a hepatoprotektív, azaz májvédő hatásáról. Nemcsak védi a májsejteket, hanem azok megújulását is képesek elősegíteni. A máj a szervezet legfőbb méregtelenítő szerve így a normál májműködés elengedhetetlen az öregedés késleltetésében. A goji bogyó: -úgynevezett Lycium barbarum ehető termése. A pozitív egészségügyi hatásairól ismert gyümölcs többnyire Ázsiából, főként Kínából származik. Egyik fő jelentősége a magas béta-karotin és flavonoid tartalomból eredő szem egészségének megőrzése. A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, mely fokozza a szem éleslátását és csökkenti a szürkületi vakságot, de fontos a bőr és a normál csontszerkezet megtartásában is. A homoktövis: –elsősorban a fertőző betegségek után jó immunrendszer-erősítő, fokozza a szervezet ellenálló-képességét, magas C-vitamin-tartalmánál fogva. Megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat, gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és más vitaminokban. E-vitamin tartalma maga, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. A zöld tea: -az öregedést gátlás kapcsán is fontos hatóanyagokat tartalmaz, mivel nemcsak a testsúly kontrolljában és a zsírégetésben fontosak, de flavonoidjai antioxidáns tulajdonságuknál fogva védik a szív és erek állapotát, csökkentik a koleszterinszintet és fokozzák az anyagcserét.
TÁROLÁSI TANÁCSOK
A termék szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva tartandó. A tasak felbontás után száraz, szobahőmérsékletű helyen 12 hónapig tárolható!
Használatra vonatkozó korlátozások
A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!