Kobak, fix méretes - 520-as

19 990 Ft

8569331

Kobakjainkat amatőr és profi lovasok segítségével tervezzük és fejlesztjük. Védi a fejet esés vagy ütés esetén. Kényelmes kobak minden szakághoz megfelelő.

Kényelmes kobakot keresel lovagláshoz? Ergonomikus szíjának köszönhetően nagyon kényelmes, a lovas észre sem veszi lovaglás közben. A kivehető kobakbelső mosógépben mosható, cserélhető.

Szín:

Fekete / Sötétszürke

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Véd az ütődésektől

Az EN1384:2017 szabványnak megfelelő kobak.

Kényelem

Kényelmes rögzítés és szivacsos kobakbelső.

Szellőzés

Szellőzőnyílásai, légcsatornái optimális légcserét biztosítanak.

Jó tartás

Négypontos rögzítés, a kobak biztosan rögzül a fejen.

Leírás

Biztonsági szabvány:

Az EN1384:2017 szabványnak megfelelő kobak.

Méretek:

53 - 61.

Kis súly:

520 g (57-es méret).

Védelem:

A kobak elsődleges célja, hogy védje a lovas fejét. Az 520-as modellt a laboratóriumainkban teszteltük. Polikarbonát, ABS héja elnyeli az ütődés esetén keletkezett energia egy részét a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI! AZ ESÉS SORÁN KELETKEZHETNEK ESETLEGESEN LÁTHATATLAN SÉRÜLÉSEK!

Kényelem:

Termékmérnökeink célkitűzése: tartós, strapabíró, könnyű és kényelmes kobakot kifejleszteni. A Fouganza csapata olyan rögzítőrendszert dolgozott ki, mely révén pontosan tud illeszkedni a kobak a fejre. Poliészter anyaga puha, nagyon kényelmes. Tépőzárral rögzíthető, szivacsos, kivehető kobakbelső.

Optimális szellőzés:

Akár pónin, akár nagylovon lovagolsz, az edzés nagy erőfeszítéssel járhat. Jól szellőzik, kivezeti az izzadságot, nyáron segít elkerülni a napszúrást. 27 szellőzőlyuk és légcsatornák a héj alatt, optimális légcserét biztosítanak. A kobak elülső részén beáramló levegő felfelé távozik. Szellőzése révén a haj nem lesz nedves az edzés végére.

Tartás:

Ha a kobak nem illeszkedik pontosan a fejre, mozog, nem tölti be a védelmi funkcióját. A megfelelő tartás érdekében újraterveztük a szíjakat: tesztsorozatot követően tervezőink ergonomikus rendszert dolgoztak ki, mely a lovas tarkójánál és az áll alatt halad. A kobak nem billen előre vagy hátra, kényelmes lovaglás közben. Pontosan illeszkedjen a fejre. Küldetésünk teljesítve!

Hogyan válassz kobakot?

Különböző méretben kapható: 53-61. DECATHLON áruházaink széles választéka mellett is előfordulhat, hogy a számodra megfelelő méret az áruházban nem kapható: termékeink megrendelhetők honlapunkon! Javasolt megmérni a felhasználó fejkerületét és több méretet felpróbálni. Fontos a megfelelő méret, hogy pontosan illeszkedjen a kobak a fejre. A gyerekeknek nem szabad nagyobb kobakot vásárolni, mondván, hogy majd belenő.

Praktikus:

A szép, hosszú, kibontott hajat nem praktikus lovaglás közben rendezgetni, ezért a hosszú hajú női lovasok szeretnek összefogott hajjal lovagolni. Erre kínál megoldást az 520-as kobak: a tarkón elhelyezett szíjnak köszönhetően, a hosszú hajú női lovasok átbújtathatják a lófarkukat a héj és a szíj közötti nyíláson. Gondolnunk kellett erre is.

Kivehető és mosható kobakbelső:

Habszivacs és mesh (légáteresztő szövet) kobakbelső, mely nagyon kényelmes. Tépőzárral rögzíthető, kivehető, hideg vízben kézzel mosható. Ha a kobakot nem érte ütés, és csak a kobakbelsőt szeretnéd kicserélni, mostantól erre is van lehetőség. Külön kapható új kobakbelső a teljes körű kényelemért.

Könnyen tisztítható:

A kobak külső része ronggyal tisztítható.
Oldószerek, vegyszerek csökkenthetik a kobak hatékonyságát. Szivacsos, kivehető kobakbélése mosógépben 30°C-on mosható.
Textil táskában javasolt tárolni, szállítani, mely védi a szennyeződésektől, a karcolástól és a fénytől.

Esztétikus kidolgozás:

A szakágnak és egyéni ízlésednek megfelelően az 520-as kobak többféle modellben kapható. Fényes vagy matt borítású: megfelel minden lovas egyéni igényének. Egyesek a a klasszikus, egyszínű kobakok letisztult megjelenését kedvelik, mások a színes kobakot. A fényes felületű modellek bizonyára tetszeni fognak a díjlovaglás szerelmeseinek.

A kobak beállítása:

A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros. A kobak mérete akkor megfelelő, ha a kobak nem billen előre vagy hátra, sem oldalra lovaglás közben sem.
A kobak szíjának az áll alatt kell elhaladnia, mint egy állszíjnak, nem pedig az állon. Úgy kell beállítani, hogy a kobak ne mozogjon, és ne szorítsa túlságosan viselőjét.

Ütéselnyelés:

A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.

A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. A kobak által biztosított védelem függ a baleset körülményeitől. Viselése nem óvja meg minden esetben viselőjét a maradandó vagy halálos sérüléstől.

Balesetvédelmi tanácsok:

Alig várod, hogy kipróbáld az új kobakod? Biztonsági okokból, használat előtt, kérjük, olvasd el a használati útmutatót.
Kizárólag lovagláshoz használható, motorsportokhoz, téli sportokhoz, repülős extrém sportokhoz nem megfelelő. Ha szeretnéd kipróbálni a bobot, a Formula 1-et vagy a sárkányrepülést, ez a kobak nem lesz megfelelő számodra! A fejmérethez illő, a fejen biztosan ülő kobakot válassz!

Élettartam:

Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a kobakokat minden nagyobb esés után, annak hiányában pedig a gyártástól számított 5 éven belül szükséges lecserélni még megfelelő tárolás mellett is!

Az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyeli a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén, ezért le kell cserélni!

Az egyéni védőeszközök visszáru feltételei:

A kobak egyéni védőeszköz.
Kérjük, győződj meg róla vásárlás előtt, hogy a leginkább megfelelő modellt választottad (modell, méret, szín).Méretcserére az alábbi feltételekkel van lehetőség:a még el nem távolított címkével, vásárlói tájékoztatókkal, a vásárlást igazoló dokumentummal, az esetleges kiegészítőivel és az eredeti csomagolásában, ha van ilyen. Védjük együtt környezetünket ilyen egyszerű megoldásokkal!

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Héj/ betét 60% Akrilnitril-butadién-sztirol (ABS), 40% Polikarbonát Elsődleges bélés 100% Polisztirol (PS) Pánt 100% Poliamid Csatok 100% Polioximetilén (POM)

Tárolási tanácsok

Sugárzó hőtől (pl.: fűtőtest, autó kalaptartója napos időben) tartsd távol: A polisztirén belső héj védőereje csökkenhet.

Használatra vonatkozó korlátozások

Lovagláshoz készült! MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI!

Tesztek

Független laboratóriumban vizsgálták az érvényben lévő előírásoknak megfelelően.

Jóváhagyta

Dolomiticert s.c.ar.l: NB 2008. bejelentett szervezet.

Vélemények

Betöltés...