Kantár GLOSSY 580-as, nagyló és póni hímzett orrszíj, fekete

19 990 Ft

8395101

Tiszta bőrből készült kantár, mely anatómiailag tökéletesen illeszkedik. Kényelem és esztétika!

Orrszíjas kantárt keresel a lovadnak? Az előformázott tarkószíj és a V-alakú homlokszíj anatómiai kialakítású, esztétikus stílusával kihangsúlyozza a ló fejét.

Szín:

Fekete

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Univerzális méretek

Előformázott tarkószíj a fülek mögött és V-alakú homlokszíj a kényelemért.

Tartós használat

Tartós bivaly- és borjúbőr: strapabíró

Bőrbarát

Megerősített a dörzsölésnek kitett részeknél: tarkószíj, orrszíj, csatok.

Leírás

Design & kialakítás:

Ötvözi a kényelmet, a stílust és a hagyományt, kialakítása megfelel a ló igényeinek. Kifinomult és praktikus 580-as kantárválaszték, mely kitűnően illeszkedik a lóra. Tiszta bőrből készült kantár, elegáns stílusa kihangsúlyozza a ló fejét. Az 580-as kantár 3 változatban kapható: hímzett bőr, bőr glossy szegéllyel, strasszos széles orrszíjjal.

Anatómiai kialakítás: tarkó,- és homlokszíj

A tarkószíj alsó része előformázott, nem nyomja a fül mögötti érzékeny területet, idegeket, ezáltal a ló szája is laza. Hasonlóképpen, a homlokszíjat is ennek megfelelően terveztük: a tarkószíjtartóba belefűzött homlokszíj vékony és magasan helyezkedik el, csökkenti a tarkóra és a halántékra nehezedő nyomást.

Nem irritál:

A legnagyobb nyomásnak kitett területeket puha szivacsos béléssel láttuk el, hogy kényelmesebb legyen a lónak. Vékony szivaccsal bélelt a tarkószíj - különösen ügyelve a nyakrészre - , a homlokszíj és az orrszíj.

Szárak:

A kantárt kifejezetten az 580-as nagy pöttyös szárakhoz terveztük. A kantár és a kantárszár kidolgozása megegyezik, ugyanolyan színű bőrből készültek. Ha kisebb pöttyös vagy vékonyabb és rugalmasabb kantárszárat keresel, akkor a 900-as modellt ajánljuk, mely az 580-as kantárral szintén kompatibilis. A kantár szárak nélkül kapható.

Méret:

2 méretben kapható: COB és FULL. COB méret: kisebb fejű lovakhoz és D kategóriás pónikhoz. FULL méret: legtöbb nyerges lóhoz. Mérete inkább szélesebb, sokféleképpen beállítható, ideális közepes és nagyobb méretű lovakhoz. Az 580-as hímzett barna kantár PS méretben is kapható, B, C és D kategóriás pónikhoz.

Beállítás:

Az orrszíj csatja pergős, könnyen állítható. A torokszíj egy csattal a karabinerhez rögzíthető!

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a kantár megfelelő-e?

Néhány egyszerű mozdulattal ellenőrizhető a kantár beállítása. Egy ujjnyi távolságnak kell lennie a ló homloka és a homlokszíj között, hogy ne legyen túl szoros, ne gyakoroljon nyomást a fent említett érzékeny területekre. Szintén egy ujjnyi távolságnak kell lennie a tarkószíj és a fül hátsó része között, hogy ne nyomja a fület. Az első használat alkalmával ellenőrizd, hogy nem alakult-e ki bőrirritáció a ló fején!

A jól beállított orrszíj:

Az orrszíj beállítása jelentősen befolyásolja a ló lazítottságát. Javasoljuk, hogy egy ujjnyi távolság legyen a ló homloka és az orrszíj között, és 2 ujjnyi távolság az orrszíj és az apofízis között. Ha nem vagy biztos a beállításban, kérj tanácsot szakembertől! Az orrpánt használata nem mindig szükséges, az adott lótól függ. Az 580-ast könnyen le lehet venni, talpalló nélkül!

Tanácsok tisztításhoz:

A kantár megóvása érdekében, javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg nyeregszappanal és langyos vizes nedves szivaccsal. Majd hidratáld bőrápoló zsírral, amihez használj sima rongyot vagy speciális bőr törlőkendőt. Ha úgy érzed, hogy a bőr száraz és durva tapintású, használj bőrápoló tejet, mely mélyen táplálja a bőrt.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Fő anyag 100% Marhabőr Bélés 100% Marhabőr Csatok 100% Rozsdamentes acél

Tárolási tanácsok

Lehetőség szerint száraz, szellős, hűvös helyen tárolandó!

Karbantartási tanácsok

Nem mosható

Nem fehéríthető

Szárítógépben nem szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

További ajánlatunk

Képek

Kantár GLOSSY 580-as, nagyló és póni hímzett orrszíj, fekete

Vélemények

Betöltés...