Hálózsák túrázáshoz MT900 0 °C, pehelytöltetű

54 990 Ft

3 évszakos tolltöltetes, RDS minősítésű hálózsák a kényelmes alváshoz 0 °C vagy a fölötti hőmérsékleten.

A toll töltőerejének (800 CUIN) köszönhetően meleg és könnyű, valamint összenyomható. Múmia forma, zsinórral állítható tágas kapucni.

Szín: Sötétszürke / Vörösesbarna
Méret: Méretválasztó

TERMÉKELŐNYÖK

Ajánlott használati hőmérséklet

Komforthőmérséklet: 0 °C, minimum hőmérséklet: -5 °C ISO 23537-1 szabvány.

Könnyű szállítás

L-es méretben.Tömeg: 945 g.Térfogat: 7,8 liter. Kompressziós huzat

Kényelmes alvást biztosít

Múmia forma, anatómiai kapucni. Hosszú kétkocsis cipzár a bal oldalon.

Vízlepergetés

A külső anyag bevonatának köszönhetően nem ázik át.

Meleg

RDS töltet, 800 CUIN töltőerő90% tollpehely, 10% toll.

Kompatibilitás

nem párosítható hálózsák

KÉPEK

Hálózsák túrázáshoz MT900 0 °C, pehelytöltetű
Hálózsák túrázáshoz MT900 0 °C, pehelytöltetű
Hálózsák túrázáshoz MT900 0 °C, pehelytöltetű
Hálózsák túrázáshoz MT900 0 °C, pehelytöltetű
Hálózsák túrázáshoz MT900 0 °C, pehelytöltetű

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ

Mi az a komforthőmérséklet?

Minden hálózsákon feltüntetjük a komfortzóna minimális értékét. A hőtartó képességet független laboratóriumban (AITEX) tesztelték a 2017/01/21-i ISO 23537-1-es európai szabvány szerint.
Az a legalacsonyabb hőmérséklet, melyen nyugodt, fekvő pozícióban a felhasználó hőháztartása még teljesen kiegyenlített, nem fázik és nincs melege (átlagos, női felhasználóra vonatkozó adatok, normál körülmények között). Ennek alapján válassz hálózsákot!

Mi az a komforthőmérséklet határa?

az a legalacsonyabb hőmérséklet, melyen nyugodt, fekvő pozícióban a felhasználó hőháztartása még teljesen kiegyenlített, nem fázik és nincs melege (átlagos, női felhasználóra vonatkozó adatok, normál körülmények között).A megfelelő hőérzetért javasoljuk, hogy használj hőszigetelő matracot.

Amit a hőmérséklettel kapcsolatban érdemes tudni:

A hálózsák nem termel hőt, csak megőrzi a test melegét. Ha kimerülten és áthűlten, nedves bőrrel bújsz a hálózsákba, nagy valószínűséggel megfázol, akármilyen kiváló minőségű is a hálózsák! A komforthőmérséklet nem csupán az időjárási körülményektől függ (páratartalom, szél, stb.) hanem a felszereléstől (hőszigetelő matrac. stb.), az öltözettől (meztelenül, aláöltözet, stb.) és attól is, hogy mennyire vagy ellenálló a hideggel szemben (fáradság, stb).

Tippek, mielőtt bebújsz a hálózsákba

Öltözz egyszerűen (1 réteg ruha elegendő) Melegítsd a végtagokat: húzz sapkát, kesztyűt, zoknit, lábmelegítőt. Egy kulacs meleg víz melegítő palackként is használható (ha biztosan nem nyílik ki!) Feszítsd meg az izmaid (az energia 70%-a hővé alakul), de ne tegyél olyan mozdulatot, mely légmozgást idéz elő! Használj hálózsáklepedőt a belső hőmérséklet optimalizálásához és annak elkerüléséhez, hogy sűrűn kelljen mosni a hálózsákot.

Forma

Múmia forma a jobb hőszigetelő hatásért (hőtartó, nem áramlik be a hideg levegő), kompakt, kisebb mozgásszabadságot biztosít.
Vállrész szélessége: 72 cm, lábrész magassága: 26 cm (L-es méret).

Súly és méretek

S-es méret: 750 g, felhasználó magassága: 159 cm. A huzat méretei: Ø 15 x 34 cm. Űrtartalom: 6,1 l.
380 g tollpehely/madártollM-es: 850 g, felhasználó magassága: 160-170 cm. A huzat méretei: Ø 16 x 34 cm. Űrtartalom: 6,9 l.
440 g tollpehely/tollL-es:985 g, felhasználó magassága: 170-185 cm. A huzat méretei: Ø 17 x 34 cm. Űrtartalom: 7,8 l.
500 g tollpehely/tollXL-es: 1050 g, felhasználó magassága: 185 - 200 cm. A huzat méretei: Ø 18 x 34 cm. Űrtartalom: 8,7 l.
560 g tollpehely/toll

Funkciók

Zsinórral állítható, tágas, anatómiai kapucni. Hajtóka a cipzár teljes hosszán a hőveszteség elkerülése érdekében.
Dupla kocsis cipzár az optimális szellőzésért. H-alakú varratokkal, a hőhidak elkerüléséhez.

A kacsa pehely- és fedőtoll töltet előnyei

A toll között megreked a levegő, aminek 3 előnye van:
- Hőszigetelés: a megrekedt levegő révén
- Nagyon könnyű: ugyanolyan hőszigetelő képesség mellett a toll könnyebb, mint a vatelin. Könnyebb lesz a hátizsák
- Kis helyigényű

Hogyan mérhető egy pehely-, és fedőtolltöltet töltőereje?

A töltőerő a tollal töltött termék hőszigetelő képességét mutatja, vagyis hogy mennyi levegőt képes elraktározni. Ez CUIN-ben van megadva.
Minél nagyobb a töltőerő, (minél magasabb a CUIN érték), a toll annál több helyet foglal, annál több levegőt raktároz el, vagyis annál jobban hőszigetel.A bélés 90% pehelytollból / 10% tollból áll, töltőereje garantáltan 800 CUIN, vagy annál nagyobb (európai szabvány).

Mi az az RDS minősítés?

Az RDS vagy „Responsible Down Standard” egy független testület által, világszerte kiadott tanúsítvány az önkéntes márkáknak. Rendszerünk nyomon követhetősége garantálja, hogy a tollak kötelezettségvállalásunknak megfelelő helyről származnak. Beszállítóink garantálják, hogy a kacsatoll kizárólag a húsáért tenyésztett, már levágott kacsáktól származik. Még több információ: https://www.forclaz.fr/quest-ce-que-la-certification-rds

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓ

A belső (szürke színű) anyag esetében "biton" szövetszálat használtunk.
A szövetek festése sok vizet igényel, ugyanakkor a festőkádakban nagy mennyiségű szennyezett víz keletkezik. A környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében két szövetszálból csak egyet festünk tömegében, így csökkentjük a vízfogyasztás és annak környezeti hatását.

Hogyan kell tisztítani a tolltöltetű hálózsákot?

Rendszeres hálózsáklepedő használata mellett is néha ki kell mosni a hálózsákot. Tekintsd meg tanácsainkat:
Összefoglalás:
1/ Mosógépben 30 °C-on mosható, 2-3 teniszlabdával együtt.. Kíméletes centrifugálás. Használj speciális mosószert (kód: 8609821)

2/ szárítógépben szárítható, 2-3 teniszlabdával.

Hogyan javítsd meg a hálózsákot?

Túrázás közben kiszakadhat a hálózsák. Jó hír, hogy megjavítható és elkerülhető, hogy a szakadás nagyobb legyen és kijöjjenek belőle a tollak. A javításhoz használj öntapadó foltot (kód: 8584596). További információk: https://www.forclaz.fr/comment-entretenir-et-reparer-un-sac-de-couchage-en-plumes

Jótállás

A hálózsákra 5 év jótállást vállalunk, mely a vásárláskor a számlán, blokkon feltüntetett időponttól lép életbe. Érvényes jótállással a termékek javítása vagy cseréje ingyenes. A jótállás nem terjed ki a természetes elhasználódásból, valamint a nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákra. A speciális 5 éves jótállás kizárólag a termék és a számla egyidejű bemutatásával érvényesíthető.

Súly

S : 0.75 kg
M : 0.85 kg
L : 0.945 kg
XL : 1.05 kg

VIDEÓK

KONCEPCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

Összetétel

Töltet 90% Szürke kacsapehely, 10% Szürke kacsatoll Bélés 100% Poliamid Fő anyag 100% Poliamid Hordtáska 85% Poliészter, 15% Poliuretán Táskahuzat 100% Poliészter

TÁROLÁSI TANÁCSOK

A töltet hőtartó képességének megőrzéséhez saját mesh hálós huzatában (tartozék), lábbal előre elhelyezve tárold! Tárolása fektetve is lehetséges.

Használatra vonatkozó korlátozások

Hálózsák (nem párosítható)

Mosási tanácsok

Géppel mosható max. 30°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

VÉLEMÉNYEK

Betöltés...

HASONLÓ TERMÉKEK