Ecodesign
Gyerek téli túracipő SH100 Warm, bőr, 35-38-as méretben, kék

Gyerek téli túracipő SH100 Warm, bőr, 35-38-as méretben, kék

14 990 Ft −20%
11 990 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 02. 28.-2023. 04. 16., vagy a készlet erejéig
8645857

A tervezőcsapat egy kihívásnak tett eleget: olyan cipőt tervezett, mely városi használatra is tökéletes.

Környezetbarát, meleg és vízhatlan cipő. A bőrből készült felsőrész és a kidolgozás városi kinézetet biztosít, miközben a cipő megőrzi túracipő tulajdonságait.

Szín:

Szürkéskék / Rózsaszín

Méret:

Méretválasztó
Ismerd meg az Ecodesign-t!

Termékelőnyök

Meleg

Komforthőmérséklet: -4 °C Minimum hőmérséklet: -13,5 °C

Vízhatlanság

Vízhatlan és légáteresztő membrán: szárazon tartja a lábat.

Tapadás

SNOWCONTACT technológia. optimális tapadás a havon.

Jól tart

Félmagas szárú, jól tart.

Eco design

30%-ban újrahasznosított gumitalp A bélés anyagában festett.

Hasonló termékek

Technikai információ

Biztos, hogy a cipő elég meleg téli túrázáshoz?

Termikus laboratóriumban végzett összehasonlító vizsgálatot végeztünk, gyaloglás közben gyenge szélben (5 km/h). Így mérjük a cipőink hőellenállását. Mindenki különböző mértékben érzékeny a hidegre.Komforthőmérséklet: enyhén érzi a hideget & a felhasználók 70%-a elfogadhatónak tartja a hőérzetet a lábfejen.
Minimum használati hőmérséklet: nagyon hidegnek érzi & a felhasználók 10%-a tartja elfogadhatónak a hőérzetet a lábfejen.

Hogyan véd a bakancs a külső hatásoktól?

A cipő vízhatlan és légáteresztő membránnal rendelkezik. A membrán egy nagyon vékony anyag (5 - 25 mikrométer), amelyet egy anyag belső felére ragasztanak, ez meggátolja a víz beszivárgását és segíti a nedvesség elvezetését.

Hogyan kell tisztítani a bőrcipőt?

- Hőforrástól távol szárítsd meg!
- Ha a bőr megszáradt, kefével távolítsd el a sarat és a piszokfoltokat.
- A foltok eltávolításához válassz krepp kefét vagy nubuk radírt.
Ha a foltok nem tűnnek el, tisztítsd meg egy kefével és langyos vízzel, majd hagyd megszáradni. - Majd kemény kefével újból dörzsöld át. - Fújj rá impregnáló sprayt! A cipő visszakapja eredeti színét és a bőrfelület ismét ragyogni fog!

Környezetbarát termék

Környezetbarát eljárással gyártottuk ezt a terméket.
A belső bélés dope-dyed festett: Az anyagok festéséhez sok vízre van szükség, ugyanakkor a festékfürdőből szennyvíz szabadul fel.A környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében a szövetszálat a gyártás során festjük, vagyis színpigmentek fecskendezünk be a szál belsejébe.
A talp többi része 30% újrahasznosított gumiból készült.

Légáteresztő cipők a kellemes hőérzet érdekében

A kellemes hőérzet a cipő biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a cipő túl meleg vagy nem eléggé légáteresztő, az izzadság felgyülemlik benne, ami fázáshoz vezethet. A cipőket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek az alkalmankénti vagy rendszeres használatnak, melyhez készültek. Membránjuk megakadályozza a víz beszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi az izzadság kivezetését.

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a cipő 100%-ban vízhatlan?

A cipőt félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 8 km gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 16 km gyaloglás). Ez a modell 4000 hajlításig (kb. 8 km gyaloglás) vízhatlan.

Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

A tapadás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A kapaszkodás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A tapadás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a cipő hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
A kapaszkodásnak köszönhetően a cipő nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és mintázata tökéletes tapadást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

A cipő rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjútartalmú) zoknit!
Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!

Hogyan őrizzem meg a cipő technikai tulajdonságait?

Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓ

Környezettudatos eljárással gyártottuk ezt a terméket.
A külső szövet és a kérgen lévő szőrme újrahasznosított poliészterből készült.

A fűző és a pántok újrahasznosított poliészterből készültek.
A bélés esetében a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében a szövetszálat anyagában festjük, vagyis a gyártás során színpigmenteket fecskendezünk be a fonal belsejébe.
A talp 30% újrahasznosított gumiból készült.

Súly

35 : 0.655 kg
36 : 0.67 kg
37 : 0.68 kg
38 : 0.719 kg

Koncepció és technológia

Összetétel

Felsőrész 60% Bőr - Szarvasmarha - Hasított, 30% Polietilén-tereftalát (PET), 10% Poliuretán Alsó rész 100% Gumi Belső rész 100% Polietilén-tereftalát (PET)

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

TESZTEK

Fejlesztőközpontunk a Mont-Blanc lábánál található, Franciaországban. Csapatunk egész évben a termékek fejlesztésén, javításán, szépítésén dolgozik. A kész termékeket ezután szigorú teszteknek vetjük alá terepen, mert meggyőződésünk, hogy csak a valós körülmények között végzett tesztek vezethetnek a termékek folyamatos fejlődéséhez.

Vélemények

Betöltés...