Férfi túracipő NH150 WP, vízhatlan

12 990 Ft
8504220

Tervezőcsapatunk ezt a vízhatlan cipőt alkalmankénti túrázáshoz fejlesztette ki esős időben sík terepen, erdőben vagy vízparton.

A legalacsonyabb árú vízhatlan cipőnk. 2 órás, enyhe esőben való kirándulás során nyújt védelmet. Gumi talpa maximálisan strapabíró és jó tapadást biztosít.

Szín:

Kékesfekete / Tengerészkék / Piros

Méret:

Méretválasztó

Termékelőnyök

Ütéscsillapítás

Lyukacsos szerkezetű, hajlékony gumitalpa segíti a lábfej gördülékenységét.

Vízhatlanság

Vízhatlan és légáteresztő membrán, 2 órás gyaloglásra tesztelve esőben.

Tapadás

A talp kialakítása és mintázata elősegíti a tapadást a gyalogösvényen.

Kényelem

5 mm-es légáteresztő talpbetét | Kéreg a bokánál: kényelmes habszivacs.

Kopásállóság

Szintetikus orrvédő: védi a cipőt a kavicsoktól.

Univerzális méretek

Kopásálló szintetikus betoldás a lábfej elülső részén.

Tapadás

A talp mintázata és a 4 mm-es barázdák kivezetik a sarat a talpból.

Könnyű súly

Csak 435 g a 43-as méret.

Hasonló termékek

Technikai információ

Talpa jól tapad a gyalogösvényeken.

A talp barázdáinak kialakításán hosszú ideig dolgoztunk laboratóriumi körülmények között. Hatékonyságát növeli a speciális, kiválóan tapadó gumi. Szisztematikusan keressük a legjobb kompromisszumot a puha (erdei típusú) és keményebb (tengerparti típusú) túraútvonalakhoz megfelelő cipő fejlesztéséhez.Aszfalton gyorsabban kopik a cipő talpa, használata nem kényelmes. Hegyvidéki túrázáshoz nem megfelelő.

Teszteket végeztünk az optimális tartósságra és strapabírásra vonatkozóan.

Laboratóriumi tesztekkel ellenőriztük a következőket: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.A tesztek segítségével tökéletesíthetjük termékeinket és megakadályozhatjuk idő előtti elhasználódásukat.

A cipő vízhatlan 2 órás túrázás során, esőben.

Az NH150 WP cipőt laboratóriumban 2000 hajlításig tesztelték. Vagyis 2 órás kirándulás során vízhatlan.A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: - 2000 hajlítás, kb. 2 óra túrázás
- 4000 hajlítás, kb. 4 óra túrázás
- 8000 hajlítás, kb. 8 óra túrázás
Évente többször impregnáló spray használatát javasoljuk, mely visszaadja a cipő eredeti vízhatlanságát és csökkenti a foltokat.

Hogyan teszteljük a cipő vízhatlanságát?

Laboratóriumban és terepen is teszteljük a membránnal ellátott cipőket az optimális vízhatlanság és légáteresztés biztosításáért. Először víz alá merítjük, hogy megvizsgáljuk, vannak-e légbuborékok a cipő felületén. Majd félig vízbe merítve gépkar mozgatja a cipőt gyaloglást szimulálva: ekkor azt ellenőrizzük, hogy a belseje tökéletesen száraz marad-e.

Hogyan válaszd ki a túracipő méretét?

Mindkét cipőt húzd fel túrazoknira, és állj fel! Próbálj fel több modellt, akár több méretben is! Két ponton ellenőrizd, kényelmes-e a cipő:
- ülve a saroknál
- lejtőn lefelé az orrnál
Fontos, hogy próba közben sehol ne nyomjon a cipő.Gyalogolj, hogy teszteld a cipő kényelmét és tartását. Fokozatosan szoktasd hozzá a lábad a cipőhöz, hordd egyre hosszabb ideig!

Milyen zokni a megfelelő a Quechua NH150 vízhatlan cipőhöz?

Cipőink enyhén légáteresztőek, nem vezetik el teljesen a nedvességet. Javasoljuk, hogy válaszd a Hike 100 Mid zoknit: pamut anyag és buklészövés: felszívja, majd kivezeti a nedvességet. Hosszú szárú, védi a bokát.
Csökkenti a vízhólyagok kialakulását.

Koncepció és technológia

Összetétel

Felsőrész 50% Poliamid, 30% Poliuretán, 15% Polietilén-tereftalát (PET), 5% Elasztán Alsó rész 100% Gumi (BR) Belső rész 70% Polietilén-tereftalát (PET), 30% Poliuretán

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Javasoljuk, hogy fénytől és nedvességtől védett, jól szellőző helyen, hőforrástól távol tárold!

Használatra vonatkozó korlátozások

Hegyi túrázáshoz vagy aszfaltra nem ajánlott.

TESZTEK

A Quechua tervezőközpontja Passy-ban található, a Mont-Blanc lábánál, Haute Savoie régióban.
Ez a hely a legideálisabb arra, hogy csapatunk tagjai (designerek, mérnökök és termékmenedzserek) találkozzanak a kültéri sportok szerelmeseivel.
Kihasználjuk, hogy igazi túrázó termékeket gyárthassunk minden szakértelmünkkel.

Jóváhagyta

A Quechua termékeket a természetben is teszteljük azért, hogy megfeleljünk azoknak a körülményeknek, amelyekkel túrázás közben találkozol.
Csapatunk tagjai és tesztelőink (partnerek, vásárlók, sportnagykövetek) jóváhagyják a termékeinket a forgalomba hozatal előtt.

Mosási tanácsok

Kézzel mosható. Szárítógépbe tenni tilos!.

Vélemények

Betöltés...