Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan

17 990 Ft −22%
13 990 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 02. 28.-2023. 04. 16., vagy a készlet erejéig
8544960

Környezettudatos eljárással készült, meleg, vízhatlan hótaposó mindennapos téli túrázáshoz. Kényelem, tapadás és stílus.

Bakancs vagy kényelmes sportcipő a téli kirándulásokhoz? Válaszd a kettőt egyben!Modern külsejének köszönhetően könnyen hordhatod a kirándulásokhoz és a mindennapokban is.

Szín:

Sötét / Sötétszürke

Méret:

Méretválasztó

Termékelőnyök

Meleg

Komforthőmérséklet statikus helyzetben: -6 °C. mozgás közben: -15 °C

Vízhatlanság

A vízhatlan és légáteresztő membrán szárazon tartja a lábfejet.

Tapadás

SNOWCONTACT technológia a megfelelő tapadásért: a talp anyaga és mintázata miatt jól tapad.

Tapadás

Kiváló tapadás havon a talp 3 mm-es barázdáinak köszönhetően.

Jól tart

Félmagas szár, fűző, 2 kapocs a szár felső részén: jól tart.

Nem megy bele a hó

Állítható, prémes szár, csökkenti a hó beáramlását.

Hasonló termékek

Képek

Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan
Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan
Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan
Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan
Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan
Férfi téli túracipő SH100 X-Warm, vízhatlan

Technikai információ

Biztos, hogy a hótaposó elég meleg téli túrázáshoz?

A hőérzetet laboratóriumban és terepen végzett tesztekkel vizsgáljuk. A cipő hőtartását mozgás közben (-15 °C) és statikus (-6 °C) állapotban, azaz pihenés közben is mérjük. Így megismerhetjük, hogy melyik cipő, milyen hideg időben nyújt megfelelő védelmet. Feltüntetjük a komfortzóna maximumát: Számításba vesszük a férfiak és a nők közötti különbséget is a hidegtűrés tekintetében.

Hogyan véd a bakancs a külső hatásoktól?

A bakancs optimális vízhatlanságot biztosító membránnal rendelkezik. A membrán nem más, mint egy nagyon vékony (5-25 mikrométeres), a szövet belső felére helyezett összetevő, mely meggátolja a víz beáramlását, de lehetővé teszi az izzadság kivezetését. A cipő nem csak melegen, de szárazon is tartja a lábat. A külső és a közbülső talp is hőszigetel a hidegtől.

Légáteresztő cipők a kellemes hőérzet érdekében

A kellemes hőérzet a cipő biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a cipő túl meleg vagy nem eléggé légáteresztő, az izzadság felgyülemlik benne, ami fázáshoz vezethet. A cipőket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek az alkalmankénti vagy rendszeres használatnak, melyhez készültek. Membránjuk megakadályozza a víz beszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi az izzadság kivezetését.

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a cipő 100%-ban vízhatlan?

A cipőt félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 8 km gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 16 km gyaloglás). Ez a modell 4000 hajlításig (kb. 8 km gyaloglás) vízhatlan.

Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

A tapadás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A kapaszkodás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A tapadás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a cipő hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
A kapaszkodásnak köszönhetően a cipő nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

Milyen a cipő tapadása és kapaszkodása?

A SNOWCONTACT talppal rendelkező bakancsok maximális kényelmet biztosító tapadást kínálnak, súrlódásuk ideális havas terepen. A barázdák elhelyezkedése és mélysége (3 mm) optimális tapadást biztosít havas terepen történő túrázás során. A barázdák felülete és mintája miatt a talp tökéletesen tapad a fagyott havon, ráadásul a vizet is kivezeti, hogy a bakancs ne csússzon meg.

Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és mintázata tökéletes tapadást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

A hótaposó rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjútartalmú) zoknit!
Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!

Hogyan őrizzem meg a cipő technikai tulajdonságait?

Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

Hogyan működik a jótállás?

A termékre 2 év jótállást vállalunk, mely a vásárláskor a számlán, blokkon feltüntetett időponttól lép életbe. Érvényes jótállással a termékek cseréje ingyenes. A jótállás a termék hibáira érvényes, nem terjed ki a természetes elhasználódásból, valamint a nem megfelelő használatából eredő hibára.

Osztályzat a termékek környezeti terhelésének összehasonlításához

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki. Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy egyszerűen kiválaszthasd egy termékcsoportból azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet. A Decathlon önként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez: A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjaink: http://developpement-durable.decathlon.com/

KÖRNYEZETTUDATOS GYÁRTÁS:

Környezettudatos eljárással gyártottuk ezt a terméket.
A külső szövet és a kéregen lévő szőrme újrahasznosított poliészterből készült.
A külső szintetikus anyag poliuretánnal bevont újrahasznosított poliészterből készült.
A pántok és a fűző újrahasznosított poliészterből készült.

A bélés esetében a vízfogyasztás csökkentése érdekében a szövetszálat anyagában festjük, vagyis a gyártás során színpigmenteket fecskendezünk be a fonal belsejébe.

A talp 30% újrahasznosított gumiból készült.

Súly

39 : 0.7 kg
40 : 0.742 kg
41 : 0.786 kg
42 : 0.833 kg
43 : 0.882 kg
44 : 0.931 kg
45 : 0.983 kg
46 : 1.037 kg
47 : 1.094 kg
48 : 1.1 kg

Koncepció és technológia

Összetétel

Felsőrész 60% Polietilén-tereftalát (PET), 35% Poliuretán, 5% Poliamid Alsó rész 70% Gumi, 30% Etilén-vinil-acetát (EVA) Belső rész 100% Polietilén-tereftalát (PET)

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

Mosási tanácsok

Használat után tiszta vízben öblítsd!. Száraz, levegős helyen szárítsd!.

Vélemények

Betöltés...