Férfi softshell vitorláskabát, szélálló - Sailing 900

24 990 Ft

8560941

Szélálló softshell kabát vitorlázáshoz, hűvös időben, szitáló esőben.

Vízlepergető szövetének köszönhetően magában is viselhető, de vízhatlan kabát alá is húzhatod. Meleg, szélálló és vízlepergető.

Szín:

Fekete

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Meleg

Polár belső. Melegen tart, ha az érzéket hőmérséklet 10-13 °C között mozog.

Vízlepergetés

A speciálisan kezelt anyag felületéről lepereg a víz és a ködharmat.

Szélálló

A membrán rétegen nem fúj át a hideg szél. Jól záródó ujjvég.

Légáteresztés

Kivezeti a test által termelt párát. Könnyű beszabott rész a karöltőnél.

Zsebek

A 3 cipzáras külső zseb közül az egyik mellzseb seklikulcs méretű.

Állítható

Állítható derék és mandzsetta. 2 helyen állítható kapucni: felül + gallérnál.

Sokoldalúság

A gallérba tűrhető kapucni.

Leírás

Milyen anyag a többrétegű Softshell?

A softshell egy 3 anyagból álló, technikai szövet: A külső vízlepergető és a belső, hőtartó és kényelmes polár réteg között egy légáteresztő, vízhatlan membrán található. Szélálló, hőtartó, légáteresztő és könnyű.

Mi a vízlepergetés?

Nem keverhető össze a vízhatlansággal! A vízlepergető, víztaszító bevonattal ellátott szövet tulajdonsága. A vízcseppek így legördülnek a szövetről, az anyag nem szívja fel a vizet. Ennek köszönhetően a víz nem itatja át a külső anyagfelületet, így a kabát könnyű marad és gyorsan szárad.

Mit jelent egy termék légáteresztő-képessége és a RET-index, amellyel mérhető?

A szövet légáteresztő képessége azt jelöli, hogy az anyag milyen mértékben képes kivezetni a testpárát. A RET-index (Resistance Evaporative Transfert) segítségével mérhető, mértékegysége a PAa x m²/W.
Minél kisebb a RET-index értéke, annál inkább légáteresztő a szövet. 6 és 12 közötti RET: nagymértékben légáteresztő, 12 és 20 közötti RET: légáteresztő, 20-nál magasabb RET-érték: nem légáteresztő. A termék RET értéke: 8,85Pa·m²/W.

Miért fontos, hogy egy termék védjen a széltől?

A széllel szembeni védelem kulcsfontosságú mind a mozgás, mind pedig a pihenés során, hiszen a szél jelentős mértékben hűti a testet. A 'Windchill'-modell megmutatja, milyen a hőérzet szél és hideg esetén: ha a hőmérséklet 5 °C-os és 30 km/órás szél fúj, 0 °C-ot érzünk. Ha a levegő hőmérséklete 0 °C-os és 30 km/óra sebességű szél fúj, úgy érezzük, hogy - 6 °C van. Termékeink összetétele semlegesíti a szél kellemetlen hatását.

Milyen a kapucni kialakítása?

A kapucni könnyű és vízlepergető anyagból készült. A patentok segítségével a gallérban tárolható. A varrások elhelyezkedése és vonala követi a fej mozgásának irányát. A felső beállítási ponton a kapucni magassága igazítható a fej méretéhez. A nyak vonalában elhelyezett beállítási pontoknál a kapucni szélessége szabályozható a széllel és a hideggel szembeni védelemhez. A kapucni tesztelése kétféleképpen történt, önállóan és esőkabát alatt viselve.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Fő anyag 93% Polietilén-tereftalát (PET), 7% Elasztán Kapucni anyag 100% Polietilén-tereftalát (PET) Membrán 100% Poliuretán Zseb 100% Polietilén-tereftalát (PET)

Tárolási tanácsok

Száraz helyen, vállfán vagy összehajtva tárolandó.

Használatra vonatkozó korlátozások

Nem vízhatlan. Nem vízhatlan zseb. Ellenáll 30 perc enyhe esőnek.

Karbantartási tanácsok

Géppel mosható max. 40°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben nem szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

Vélemények

Betöltés...