Férfi polár pulóver téli túrázáshoz SH500 X-WARM, piros

16 990 Ft −23%
12 990 Ft
*2023. 03. 01.-től, a készlet erejéig
8526062

Emelkedőkön szeretnél túrázni?Rendszeres kiránduláshoz hideg időben. Szellőzés és rugalmas betétek a kellemes hőérzetért

Polár felső túrázáshoz, hideg időben. Oldalsó, rugalmas betétei szabad mozgást biztosítanak. Hátsó nyílása fokozott szellőzést biztosít a nagyobb kényelem érdekében

Szín:

Fekete / Sötétszürke

Méret:

Méretválasztó

Termékelőnyök

Meleg

Polár pulóver bolyhozott, 280 g/m²-es poliészterből.

Légáteresztés

Hátsó nyílása kivezeti az izzadságot. Gyorsan száradó poliészter RET 11,06

Vízhatlanság

Vízhatlan betétek (a vállnál, az ujjakon, alul) és kapucni.

Rugalmas anyag

Az oldalán és a háton lévő rugalmas betétek nagy mozgásszabadságot biztosítanak.

Zsebek

2 cipzáras zseb.

Képek

Férfi polár pulóver téli túrázáshoz SH500 X-WARM, piros
Férfi polár pulóver téli túrázáshoz SH500 X-WARM, piros
Férfi polár pulóver téli túrázáshoz SH500 X-WARM, piros

Technikai információ

Biztos, hogy a polár elég meleg téli túrázáshoz?

A polár belseje a hőtartás érdekében bolyhozott. Az alapelv egyszerű: a szövet strukturált szerkezete révén megköti a természetes hőszigetelőként működő levegőt. Pontosan úgy működik, ahogy az állatok bundája vagy tollazata.Az ujjak végén ráadásul mandzsetták találhatók, melyek megakadályozzák a hideg levegő beáramlását.

Mi az a polár és miért ilyen meleg?

A szintetikus szálakból álló polár szövet a gyapjú tulajdonságaival rendelkezik: meleg, hőszigetelő, ráadásul könnyebb is. Puha, kényelmes, gyorsan szárad, hagyja lélegezni a bőrt.

Az anyag nem érzékeny, ha ilyen puha és kényelmes?

Hogy biztosítsuk termékeink tartós kialakítását, összetevőiket különböző teszteknek vetjük alá: Ellenőrizzük például, hogy a polár nem bolyhosodik-e ki, továbbá meggyőződünk a színtartásáról és arról is, hogy tulajdonságait többszöri mosás után is megőrzi. A szövetek kopásállóságát az úgynevezett „Martindale-teszttel” vizsgáljuk. A teszt során egy gép meghatározott súlyú nyomás mellett dörzsöli a szövet felületét.

Jó szellőzés a kellemes hőérzet érdekében.

A kellemes hőérzet a ruhadarab biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a nedvesség felgyülemlik a ruhában, a kevésbé aktív szakaszokon (pihenő, lejtmenet) fázni fogsz. A polár felsőt úgy alakítottuk ki, hogy ideális legyen az esetenként intenzívvé váló mozgáshoz: hátsó nyílással és rugalmas, oldalsó, a karok mentén végigfutó betétekkel láttuk el. Hőtartás és szellőzés ideális egyensúlya a kellemes hőérzet érdekében.

Hogyan véd a polár felső a külső hatásoktól?

Télen a nedvességtől (hótól, esőtől) és a széltől is védenünk kell magunkat, mivel ez utóbbi nagy mértékben képes lehűteni a testet, mozgás és pihenés közben egyaránt. A vállon, az ujjak végén és a kapucninál vízhatlan betétekkel láttuk el. Így csapadékos időben, enyhe hózáporban is ideális társad lesz.

Kényelmes és praktikus polár téli túrázáshoz.

Testhez álló szabása és rugalmas anyagból készült, oldalsó betétei miatt a polár felső szabad mozgás biztosít, ami nélkülözhetetlen téli túrázás közben. Cipzáras zsebeiben minden fontos holmid elfér (zsebkendő, ajakbalzsam, kesztyű, kulcs, stb.). Kapucnijának és vízhatlan vállainak köszönhetően a polár felső sokoldalú ruhadarab, átmenet a 2. és 3. rétegek között. A ruházat nélkülözhetetlen eleme téli túrázás során.

Az ideális ruházat hótalpas túrákhoz!

A polár felső a kijelölt útvonalon kívüli túrázáshoz készült ruházat része: az SH500-as választéké. Válaszd az SH500-as polárt, az SH520-as nadrágot, az SH520-as bakancsot és az SH500-as hótalpat, és élvezd bármikor a hótalpas túrázást! Könnyű ruházat, megfelelő felszerelés!

Hogyan öltözzek fel téli túrázáshoz?

Bármilyen téli sporthoz érdemes a 3 rétegű öltözködés szabályai szerint öltözni:
1. réteg: Technikai aláöltözet, mely kivezeti az izzadságot és szárazon tart.
2. réteg: A második réteg (polár, pulóver) legyen hőtartó és vezesse ki az izzadságot!
3. réteg: A kabát véd a külső hatásoktól: az esőtől, a hótól és a széltől.
A ruhadarabok legyenek légáteresztők, hogy kivezessék az izzadságot!

Mit jelent a környezeti terhelés és hogyan hasonlítható össze a termékek környezeti terhelése?

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki. Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy egyszerűen kiválaszthasd egy termékcsoportból azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet. A Decathlon önként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez: A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjaink: http://developpement-durable.decathlon.com/

Súly

0.53 kg

Koncepció és technológia

Összetétel

Fő anyag 100% Polietilén-tereftalát (PET) Bélés 100% Polietilén-tereftalát (PET) Betét 100% Polietilén-tereftalát (PET) Hónalj 92% Polietilén-tereftalát (PET), 8% Elasztán Kapucni anyag 71% Poliamid, 16% Polietilén-tereftalát (PET), 13% Elasztán ILS szár 80% Poliamid, 20% Elasztán Bevonat 100% Poliuretán

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Száraz, fénytől védett helyen tárolandó!
Kerüld a vegyi anyagok, pl. a hipó használatát, ami csökkentheti a sportruházat hőszigetelő képességét.

TESZTEK

2 hőszigeteléssel kapcsolatos tesztet végzünk:
- a polár anyag tesztelése
- termikus szobában, fűtött próbababával végzett teszt Reprodukáljuk a hegyvidéken, 5 km/h-val történő séta során jelentkező szelet (5 km/h), nedvességet és hőmérsékleti viszonyokat.
A tesztek igazolják az anyagválasztással kapcsolatos koncepciónkat. Így érjük el a megfelelő hőszigetelő hatást ott, ahol valóban szükséges.

Jóváhagyta

Valamennyi modellünket terepen tesztelik olyan felhasználók, akik számára kifejlesztettük a terméket. Ezzel párhuzamosan laboratóriumi teszteknek vetjük alá őket. E két részletes és szigorúan kidolgozott teszt segít QUECHUA termékeink technikai jellemzőinek és stílusának kialakításában és folyamatos fejlesztésében. Visszajelzésed szintén fontos számunkra, hogy kínálatunkat folyamatosan javítani tudjuk.

Mosási tanácsok

Géppel mosható max. 40°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

Vélemények

Betöltés...

Hasonló termékek

KÖRNYEZETI HATÁS

co2-impact-cover
A termék ökológiai lábnyoma :
32,59 kg CO2e
1 kg CO2e 5 km megtételét jelenti egy benzinüzemű autóban (az ADEME Carbone© bázisa szerint).
Mit jelent a karbonlábnyom? Minden termékünk környezeti hatását felmérjük. Az életciklusuk minden szakaszában: a nyersanyag kitermelésétől a feldolgozóüzembe való szállításon, az átalakításon, a gyártáson, a késztermék szállításán keresztül a felhasználásig és az életciklus végéig. Tudj meg többet
environmental-score-cover
A termék környezetvédelmi besorolása: E
environmental-score
Mi az a környezetvédelmi besorolás? A termék értékelése A és E jelölés között, amely lehetővé teszi az azonos kategóriájú modellek környezeti hatásainak összehasonlítását. Figyelembe veszi a termék környezetre gyakorolt hatását a gyártástól az élettartam végéig. Pl. üvegházhatású gázok kibocsátása, a természeti erőforrások kimerülése, a levegő és a víz terhelése. Tudj meg többet