Férfi futócipő JOGFLOW 500.1, kék

17 990 Ft −16%
14 990 Ft
*A leárazás kezdete: 2023. 04. 06.

8665519

A sérülések elkerülése és a maximális kényelem érdekében terveztük ezt a cipőt max. 10 km-es futáshoz.

A szabadság pillanata, a boldogság hulláma. Ezt hívjuk FLOW-nak. A JOGFLOW család tökéletesíti a jó közérzet leírhatatlan élményét a mozgás szabadságán és a kényelmen keresztül.

Szín:

Sötétkék

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Könnyű súly

Csak 251,3 g 43-as méretben.

Ütéscsillapítás

Az EVA habszivacs csökkenti az ütődéseket a saroknál.

Kényelem

A nagyobb kényelem érdekében szélesebb lábfejrész.

Szabad mozgás

A hajláskönnyítő bemetszések minden lépésnél segítik a lábfej gördülését.

Légáteresztés

Új mesh felsőrész, a lábad száraz marad futás közben.

Leírás

Az egyik legnagyobb tanulmány a világon.

Sok éve már, hogy a kutatók szerte a világon tanulmányozzák a cipők ütéscsillapítását anélkül, hogy tudnák, hogy valóban létezik-e kapcsolat a cipő ütéscsillapítása és a sérülések között. 2018-ban a Decathlon egy tanulmányt készített 848 résztvevővel, 27761 futóedzéssel, együttműködve a LIH-vel (Luxembourg Institute of Health).

Milyen célból?

Hogy megerősítsék a kapcsolatot az ütéscsillapítás és a sérülések között. Ebben a tanulmányban, kétféle ütéscsillapítást teszteltek: egy puha cipőt (61 N/mm) hasonlítottak össze egy kemény cipővel (95 N/mm). A tanulmány eredménye vitathatatlan: 25%-kal kevesebb futó sérült le a puha cipőben. A tanulmány eredményéből adódóan a FLOW család cipőinek puha csillapítását az ütéscsillapítás referencia-indexének megcélzásával hozták létre.

MEKKORA A JOGFLOW 500.1-ES CIPŐ SAROKMAGASSÁGA?

A sarokmagasság (drop) a cipő hátsó (sarok) és elülső része (cipőorr) közötti magasságkülönbség. A futómárka által javasolt 10 mm-es droppal ellentétben a Kalenji úgy döntött, hogy a Jogflow 500.1-es cipő dropja 4 mm lesz. A cél? Hogy a futó minél inkább az elülső lábfejre érkezzen a futás során, így természetesebb a futólépés és csökken a sérülés kockázata.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Alsó rész 70% Etilén-vinil-acetát (EVA), 30% Gumi Felsőrész 95% Újrahasznosított poliészter, 5% Hőre lágyuló poliuretán Belső rész 100% Újrahasznosított poliészter

Videók

Vélemények

Betöltés...