Férfi esőnadrág túrázáshoz NH500 Imper, vízhatlan, fekete

6 990 Ft −14%
5 990 Ft
*2023. 01. 14.-től, a készlet erejéig
8382416

Tervezőink környezettudatos eljárással készítették ezt a vízhatlan esőnadrágot. Alkalmankénti túrázáshoz síkon, erdőben, vagy vízparton esős időben.

Könnyen a hátizsákba csúsztathatod, esőkabáttal együtt tökéletes védelmet nyújt az eső ellen, ha jön a vihar. Kis helyigényű, vízhatlan és légáteresztő.

Szín: Fekete
Méret: Méretválasztó

Termékelőnyök

Vízhatlanság

Vízhatlan bevonat 2 000 mm | 100%-ban vízhatlan varrások

Könnyű le- és felvétel

Alján cipzáras, cipőben is könnyű felvenni.

Univerzális méretek

Dereka zsinórral behúzható

Légáteresztés

Nedvszívó bevonat (RET=12): csökkenti a páralecsapódást a kabát belsejében

Könnyű súly

Könnyű és kis helyigényű esőkabát. Súlya: 200 g az L-es méret

Technikai információ

Az anyag vízhatlansága:

Az esőnadrág anyagának vízhatlansága 2000 mm.
Zuhanyteszttel lett jóváhagyva a nadrág: 60 liter víz/m²/óra, 2 órán keresztül. Ez a teszt közepes záport szimulál.
Anyaga vízlepergető: a vízcseppek nem tapadnak rá, így nem szívja magába.Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad.A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Emellett a külső varrások 100% vízhatlanok.

Az anyag légáteresztése:

Az anyag légáteresztő képességének vizsgálatát párolgási ellenállásának tesztelésével (RET) végezzük (az ISO 11092 szabvány szerint). Minél alacsonyabb értéket kapunk, annál több testmozgás következtében felszabaduló vizet képes elpárologtatni a szövet, vagyis annál jobb a légáteresztő képessége.
- RET < 9 = a szövet légáteresztése kiváló
- 9- 12- RET>20 = alig vagy nem légáteresztő

ELKÖTELEZŐDÉSÜNK A KEVESEBB VÍZFOGYASZTÁS IRÁNT

A szövetek festése sok vizet igényel, ugyanakkor a festőkádakban nagy mennyiségű szennyezett víz keletkezik. A környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében a szövetszálat tömegében festjük, vagyis a gyártás során színpigmenteket fecskendezünk be a fonal belsejébe.DOPE-DYED FESTÉSI ELJÁRÁSEzt a festési eljárást alkalmaztuk a kék színű modellen (kód: 8732807).

MIÉRT HASZNÁLTUNK ÚJRAHASZNOSÍTOTT POLIÉSZTERT?

A poliészter előállításához újrahasznosított műanyag palackokat használtunk, így csökkentjük az ásványolaj-erőforrások felhasználását, miközben megőrizzük az anyag technikai tulajdonságait használat közben. A fekete színű (kód: 8382416) modell készült újrahasznosított poliészterből.

Az egészség megóvása a gyártás szívügye

Vízlepergető anyag: a vízcseppek nem tapadnak rá, így nem szívja magába.Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad.A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Perfluor-szénidrogén mentes vízlepergető kezelést alkalmaztunk. Így 2022-ben ez a modell egy környezetkímélőbb vízlepergető eljárással kerül forgalomba.

Hogyan őrizhető meg az esőnadrág tartóssága és vízhatlansága?

Az anyag vízhatlanságának megőrzése érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen használj impregnálószert. Minden 3. mosás vagy minden 10. esőben való használat után ajánlott.
Könnyen reaktiválhatod a vízhatlanságot, melegen:
- szárítógépben 15 perc alatt (szintetikus programon) - egy hajszárítóval 20 cm-es távolságból
- vagy 2-szer átmész rajta a vasalóval kímélő programon, a gőzfunkció nélkül.

Esőnadrágot a sportolás intenzitása szerint válassz

Sportoláskor az edzés intenzitásától és hosszától függően jobban vagy kevésbé izzadunk. Ha az anyag légáteresztése nem felel meg a sportolásnak, az izzadság a kabát belsejében koncentrálódik. Vizes lesz a kabát belseje: nem az eső áztatja át, hanem az izzadság marad bent. Ezért a sportolásnak megfelelően kell kiválasztani az esőnadrágot.
Ez a nadrág 2 órás túrázáshoz felel meg max. 5 km/óra sebességgel.

A terméket tanácsos kiegészítő ruházatként hordani

A hatékony, teljes testre kiterjedő szél és eső elleni védelem érdekében a nadrág mellé javasoljuk a Raincut félig, vagy teljesen cipzáros esőkabát viselését. Az esőkabát is környezetkímélő (színektől függően tömegében festett, ez az eljárás kevesebb vizet használ, vagy újrahasznosított anyagból készült).

Koncepció és technológia

Összetétel

Fő anyag 100% Polietilén-tereftalát (PET) Bevonat 100% Poliuretán

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Tárolás előtt teljesen szárítsd meg!

Használatra vonatkozó korlátozások

Intenzív mozgáshoz nem ajánlott: Sportgyaloglás, futás, stb.

TESZTEK

A Quechua tervezőközpontja Passy-ban található, a Mont-Blanc lábánál, Haute Savoie régióban.
Ez a hely a legideálisabb arra, hogy csapatunk tagjai (designerek, mérnökök és termékmenedzserek) találkozzanak a kültéri sportok szerelmeseivel.
Kihasználjuk, hogy igazi túrázó termékeket gyárthassunk minden szakértelmünkkel.

Jóváhagyta

A Quechua termékeket a természetben is teszteljük azért, hogy megfeleljünk azoknak a körülményeknek, amelyekkel túrázás közben találkozol.
Csapatunk tagjai és tesztelőink (partnerek, vásárlók, sportnagykövetek) jóváhagyják a termékeinket a forgalomba hozatal előtt.

Mosási tanácsok

Géppel mosható max. 30°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

Vélemények

Betöltés...

Hasonló termékek

KÖRNYEZETI HATÁS

co2-impact-cover
A termék ökológiai lábnyoma :
7,06 kg CO2e
1 kg CO2e 5 km megtételét jelenti egy benzinüzemű autóban (az ADEME Carbone© bázisa szerint).
Mit jelent a karbonlábnyom? Minden termékünk környezeti hatását felmérjük. Az életciklusuk minden szakaszában: a nyersanyag kitermelésétől a feldolgozóüzembe való szállításon, az átalakításon, a gyártáson, a késztermék szállításán keresztül a felhasználásig és az életciklus végéig. Tudj meg többet
environmental-score-cover
A termék környezetvédelmi besorolása: A
environmental-score
Mi az a környezetvédelmi besorolás? A termék értékelése A és E jelölés között, amely lehetővé teszi az azonos kategóriájú modellek környezeti hatásainak összehasonlítását. Figyelembe veszi a termék környezetre gyakorolt hatását a gyártástól az élettartam végéig. Pl. üvegházhatású gázok kibocsátása, a természeti erőforrások kimerülése, a levegő és a víz terhelése. Tudj meg többet