Felnőtt teniszütő Evo Drive Lite

49 990 Ft

8624754

Középhaladó szintű női és férfi teniszezők számára tervezett erőteljes és könnyű ütő.

Az új Babolat Evo Drive Lite teniszütő egyszerűen elérhető teljesítményt biztosít és mindezt egy könnyebb, 255 g-os modellel.

Szín:

Kék / Sötétkék / Fehér

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Teljesítmény

"Elliptic Frame" keretszerkezet és 16x17-es húrképlet.

Rugalmasság

Szélesített, 670 cm²-es húrfelülete toleránsabb az ütési hibákkal szemben.

Könnyű súly

Könnyű ütő (255 g).

Rezgéscsillapítás

Az SWX EvoFeel és Woofer System technológiák javítják a kényelemérzetet.

Leírás

Súly (húrozás nélkül)

255 g
Súly : A súlyt grammban mérik. Az egyensúlyhoz és a hosszúsághoz hasonlóan a súly is befolyásolja az ütő tehetetlenségét (inerciáját), ezért annak irányítását, stabilitását és képességét, hogy energiát továbbítson a labdába (erő). Minél nehezebb az ütő, annál inkább képes az energiatovábbításra, de annál kevésbé valószínű, hogy jól irányítható. Minél könnyebb, annál egyszerűbben irányítható, de kevesebb energiát ad át a labdának.

Egyensúly (húrozás nélkül)

32 cm

Egyensúly: Ez az ütő egyensúlyi pontja, amelyet cm-ben mérünk az ütő markolatának talpától. Minél nagyobb ez az érték (fejnehéz), annál erősebb és stabilabb az ütő az ütéseknél, de kevésbé irányítható. Ezzel ellentétben, minél kisebb az érték (nyélnehéz), annál kezelhetőbb, de kevésbé erőteljes és stabil az ütés pillanatában.

Ütőfelület:

670 cm²

Húrfelület mérete: Ez az ütőfelület mérete cm²-ben megadva. Befolyással bír az ütő toleranciájára és erejére. Minél nagyobb az ütőfelület, annál erősebb és toleránsabb az ütő, de kevésbé érezhető a labda irányíthatósága. Ezzel ellentétben minél kisebb az ütőfelület, annál jobban érezhető az irányítás, de az ütő nem lesz olyan erőteljes és toleráns.

Merevség

70 Ra
Ra : Az ütő merevségét jelöli, vagyis milyen mértékben deformálódik az ütés pillanatában. Minél merevebb az ütő (vagyis minél magasabb az Ra érték), annál kevésbé deformálódik az ütéseknél. Az ütés során minimális az energiaveszteség, a húrok által a labdába továbbítja. Így általánosan elmondhatjuk, minél merevebb egy ütő, annál erőteljesebb.

Inercia (húrozás nélkül)

SW = 270

Inercia (Swingweight angolul) : Mindenekelőtt az ütő kezelhetőségét jellemzi, valamint a képességét az energiatovábbításra a labdába (erő). Minél magasabb az ütő inerciaértéke, annál erősebb, de kevésbé kezelhető. Minél alacsonyabb az inerciaérték, az ütő annál egyszerűbben irányítható, de nem olyan erőteljes. Ez nagyrészt az ütő súlyának, egyensúlyának és hosszának az eredménye.

Húrképlet

16 x 17

Húrképlet: a függőleges és a vízszintes húrok száma. Minél több húrral rendelkezik az ütő, annál "zártabb", minél kevesebbel rendelkezik, annál "nyitottabb". Minél zártabb a húrozás, annál jobb labdakontrollt biztosít, de annál kevésbé érezhető az ütőerő és a pörgetés. Ezzel ellentétben minél nyitottabb a húrozás, annál jobb ütőerőt és pörgetést tesz lehetővé, de kevésbé érezhető a labdakontroll.

Hossz

68,5 cm

Hossz: Az ütő hossza a markolat aljától az ütőkeret tetejéig cm-ben mérve. Minél hosszabb az ütő, annál erőteljesebbnek érződik, de kevésbé irányítható. Viszont, minél rövidebb, annál egyszerűbb kezelni, de kevésbé érezzük erőteljesnek.

Szekció

Szekció (mm-ben): 23/26/23

SWX Evo Feel

Az új SMAC technológia a keret 3 legfontosabb pontján található a hatékonyabb rezgéscsökkentés érdekében.

Woofer System

Kapcsolat a keret és a húrok között: hosszabb idejű érintkezés a labda és a húrozás között a jobb kezelhetőség és a kényelmesebb játékérzet érdekében.

Elliptic Frame

Az elliptikus keretszerkezet optimális ellenállást biztosít, minden részen merev a nagyobb teljesítmény érdekében.

grip

Syntec Evo grip a kényelmesebb fogáshoz.

Összetétel és minőségmegőrzés

Tárolási tanácsok

Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak!

Vélemények

Betöltés...