Accueil — HTML landing generator

Kobak C 500

A biztonságlegyen az első!

Könnyű és kényelmes,
viselését szinte észre sem veszed.

C 500
9990Ft

Európai szabvány, megbízható védelem.

Egyszerű, letisztult külsejű, praktikus kobakot szeretnél? Akkor a C 500-as modell neked készült! Biztonságos, kényelmes és jól szellőzik! Szivacsos, kivehető bélése mosható.

Bővebben a termékről

Technikaitulajdonságok

Megbízható védelem

A 89/686/EGK irányelv szerint szakértői tanúsítvánnyal ellátott kobak. Mint az összes Decathlonban kapható sisakot és kobakot, az C 500-as kobakot is belső, hitelesített laboratóriumunk tesztelte.

Beállítás

A fejkerület a tarkón elhelyezett görgő segítségével állítható.

Tartás

A négypontos rögzítésnek köszönhetően a kobak biztosan ül a fejen a lovaglás során.

Szellőzés

A kobak súlyát szellőzőcsatornák könnyítik; az elöl, hátul és oldalt elhelyezett nyílások pedig optimális szellőzést biztosítanak. Ezért ez a kobak melegben is kellemes viselet.

Kényelem

A szivacsos, kivehető kobakbelső mosógépben mosható, így higiénikusan tartható.

Könnyű

A kobak mindössze 508 gramm, könnyű viselet.

Laboratóriumitesztek

Milyen biztonsági teszteket végzünk el a kobakokon?

Mint az összes Decathlonban kapható sisakot és kobakot, a C 500-as kobakot is belső, hitelesített laboratóriumunk tesztelte.
A kobakok a 89/686/EGK irányelv szerinti szakértői tanúsítvánnyal rendelkeznek.
Laurent, a laboratórium vezetője, kifejti nekünk, milyen teszteken és biztonsági vizsgálatokon kell átesni a kobakoknak:

1. ÜTÉSELNYELÉSI KÉPESSÉG:
2. ÁTHATOLÁSI ELLENÁLLÁS
3. A KOBAK MÉRETE
4. ROLL OFF RENDSZER TESZTELÉSE
5. ÁLLSZÍJ SZAKÍTÓSZILÁRDSÁGA

ÜTÉSELNYELŐ KÉPESSÉG TESZT

A kobakot érő ütések elnyelésének tesztelése

" A kobakot először a legextrémebb időjárási körülményeket szimulálva teszteljük, hiszen minden körülmények között ellenállónak kell maradnia. Ezután egy kábellel összekötött, fémből készült fejre helyezzük, majd egy bizonyos magasságból hagyjuk, hogy egy fém felületre essen. Minél kisebb a mért lassulás az ütődés során, annál jobb a kobak. A Decathlonnál ez a határérték sokkal szigorúbb, mint a hatályban lévő norma szerinti érték."

ÁTHATOLÁSI ELLENÁLLÁS TESZT

A kobak külső felületének tesztelése

" A kobakot egy rögzített, fej formára helyezzük, majd egy hegyes fémeszközzel ütéseket mérünk elsősorban a kobak érzékenyebb zónáira, például a szellőzőnyílásokra. Megbizonyosodunk arról, hogy ez a fémeszköz nem érintkezik a fejjel. A kobaknak ellenállónak kell maradnia a hegyes tárgyakkal szemben (faág, az akadályrudak, palánkok, kitörők szélei). A Decathlonnál a fémeszköz esési magasságát kicsivel nagyobb értékre állítjuk be, mint a hatály szerinti magasság."

KOBAK MÉRET TESZT

A kobak illeszkedése;és a látómező tesztelése

"“A választott kobak méretéhez igazodó fej formára helyezzük a kobakot és ellenőrizzük, hogy megfelelően takarja a fej legsérülékenyebb részeit. A kobak designja szempontjából a megfelelő fedés és a lovas biztonsága az első. Egy futball példán keresztül bemutatva, a gyerek méretű sípcsontvédő nem felel meg a felnőtteknek, hiszen számukra nem biztosít tökéletes védelmet és takarást. "

ROLL OFF RENDSZER TESZTELÉSE

A kobak fejen maradásának tesztelése esés során

"A kobakot egy fém fej formára helyezzük, majd egy nehéz súllyal megpróbáljuk levenni a formáról, előre felé húzva. A szíjak nem szakadhatnak el a nehéz súly ellenére sem. Ha a kobak hibás, például a varrások nem elég tartósak vagy az illesztések nem megfelelőek, a szíjak elszakadnak."

ÁLLSZÍJ SZAKÍTÓSZILÁRDSÁG TESZTELÉSE

Az állszíj és csat tartásának tesztelése

"A választott kobak méretéhez igazodó fej formára helyezzük a kobakot, a pántrendszert 15 kg-gal terheljük, majd hozzáadunk egy bruttó súlyt a pántok nyúlásának méréséhez. Ez nem haladhat meg egy bizonyos határértéket: a pántok nem nyúlhatnak meg, de nem is lehetnek túl rugalmasak"