FOUGANZA
  • Kantár és szár Lovaglás - Kantár 900-as, fekete FOUGANZA - Lovaglás
Ref. : 8404822
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
Kantár és szár

Kantár 900-as, nagyló és póni bőr orrszíj, fekete FOUGANZA

FOUGANZA
Csökkenti a ló tarkójára és fejére nehezedő nyomást és maximális kényelmet nyújt. Kényelmes kantárt keresel a lovadnak? Az anatómiai kialakítású tarkó- és orrszíj, a védőbetétek, az áll alatti rögzítés és a kantár révén jobban eloszlik a nyomás.

Termékelőnyök

Univerzális méretek Anatómiai, híd alakú tarkószíj: csökkenti a tarkóra, a fülekre nehezedő nyomást.
Tartós használat Tartós bivaly- és borjúbőr: strapabíró
Bőrbarát Szivacsos a dörzsölésnek kitett részeknél: tarkószíj, orrszíj, csatok.

Műszaki információ

Design & kialakítás:

A kantárt elsősorban úgy terveztük, hogy megfeleljen a ló anatómiájának, miközben elősegíti a ló dinamikus mozgását. Feszes és vékony kialakítás fehér hímzéssel. A 900-as anatómiai kialakítású kantár első változata világosbarna bőrből készült tengerészkék és sötétbarna színű béléssel.

Anatómiai kialakítású, híd alakú tarkószíj:

A tarkó nyomásnak kitett terület, általában a tarkószíj miatt vagy a tarkószíjhoz rögzített pofaszíj miatt, amin keresztül a lovas a kezével nyomást gyakorol. Ennek elkerülése végett olyan tarkószíjat dolgoztunk ki, amely szabaddá teszi a nyakszirti területet és a nyakcsigolyákat a híd alakú kialakításnak és a tarkó két oldalán lévő habszivacs bélésnek köszönhetően.

Anatómiai kialakítású tarkó,- és homlokszíj:

A tarkószíj alsó része előformázott, nem nyomja a fül mögötti érzékeny területet, idegeket, ezáltal a ló szája is laza. Hasonlóképpen, a homlokszíjat is ennek megfelelően terveztük: a tarkószíjtartóba belefűzött homlokszíj vékony és magasan helyezkedik el, csökkenti a tarkóra és a halántékra nehezedő nyomást.

Anatómiai kialakítású pofaszíj:

A két pofaszíj oldalsó bújtatóval van az orrszíjhoz illesztve, ezzel nem csak a lovas kezével a zablán keresztül gyakorolt és a tarkóra nehezedő nyomást csökkenti, hanem az orrszíj által kifejtett nyomást is.

Anatómiai kialakítású orrszíj:

A két D-alakú gyűrű révén a széles, szivacs orrszíj alátét kényelmesen beállítható a ló fejformájának megfelelően. Az orrpánt teljesen levehető, a lovas igényeinek megfelelően könnyen feltehető és eltávolítható.

Állszíj kialakítása:

A szokásos torokszíj helyett egy olyan állszíjat fejlesztettünk ki, mellyel a pofaszíjak és az orrszíj pontosan a ló fejéhez igazíthatók. Lazán rögzíthető, a pofaszíj lecsatolható, a zabla kivehető, nem korlátozza a ló látómezejét.

Nem irritál:

A legnagyobb nyomásnak kitett területeket puha szivacsos béléssel láttuk el, hogy kényelmesebb legyen a lónak. Vékony szivaccsal bélelt a tarkószíj - különösen ügyelve a nyakrészre - , a homlokszíj és az orrszíj. A nyomásnak kitett helyeken a csatoknál a kantár párnázott, a ló bőrét nem dörzsöli ki, nem irritálja.

Szárak:

A kantárt kifejezetten az 900-as pöttyös szárakhoz terveztük. A kantár és a kantárszár kidolgozása megegyezik, ugyanolyan színű bőrből készültek.

Méret:

Az 900-as kantár 2 méretben kapható: COB és FULL. COB méret: kisebb fejű lovakhoz, nagyobb és szélesebb fejű D kategóriás pónikhoz. FULL méret: legtöbb nyerges lóhoz. Mérete inkább szélesebb, sokféleképpen beállítható, ideális közepes és nagyobb méretű lovakhoz.

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a kantár megfelelő-e?

Néhány egyszerű mozdulattal ellenőrizhető a kantár beállítása. Egy ujjnyi távolságnak kell lennie a ló homloka és a homlokszíj között, hogy ne legyen túl szoros, ne gyakoroljon nyomást a fent említett érzékeny területekre. Szintén egy ujjnyi távolságnak kell lennie a tarkószíj és a fül hátsó része között, hogy ne nyomja a fület. Az első használat alkalmával ellenőrizd, hogy nem alakult-e ki bőrirritáció a ló fején!

A jól beállított orrszíj:

Az orrszíj beállítása jelentősen befolyásolja a ló lazítottságát. Javasoljuk, hogy egy ujjnyi távolság legyen a ló homloka és az orrszíj között, és 2 ujjnyi távolság az orrszíj és az apofízis között. Ha nem vagy biztos a beállításban, kérj tanácsot szakembertől! Az orrpánt használata nem mindig szükséges, az adott lótól függ. Az 900-ast könnyen le lehet venni, talpalló nélkül!

Tanácsok tisztításhoz:

A kantár megóvása érdekében, javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg nyeregszappanal és langyos vizes nedves szivaccsal. Majd hidratáld bőrápoló zsírral, amihez használj sima rongyot vagy speciális bőr törlőkendőt. Ha úgy érzed, hogy a bőr száraz és durva tapintású, használj bőrápoló tejet, mely mélyen táplálja a bőrt.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Fő anyag
100% Marhabőr
Bélés
100% Marhabőr
mosás tippek
Nem mosható
Nem mosható
Nem fehéríthető
Nem fehéríthető
Szárítógépben nem szárítható
Szárítógépben nem szárítható
Nem vasalható
Nem vasalható
Nem vegytisztítható
Nem vegytisztítható

Vélemények

Munkatársaink véleménye