KOROK
soldesprix
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
  • Hoki beltérre USA csapatsportok, rögbi, floorball - Gyerek gyeplabda ütő FH500 KOROK - Gyeplabda
Ref. : 8546217
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
Hoki beltérre

Gyerek és felnőtt gyeplabda ütő FH500, üvegszálas, Mid bow, kék KOROK

KOROK
felhasználói értékelés
Méret értékelés
Még nincs értékelés ehhez a mérethez
Decathlon
Középhaladó tinédzserek számára, akiknek nagyobb labdairányításra van szükségük. 100% üvegszálas anyaga nagy ütőerőt és labdakontrollt biztosít.

Termékelőnyök

Irányíthatóság A 100%-ban üvegszálas ütő jó labdakontrollt igényel.
Teljesítmény A 100%-ban üvegszálas ütő nagyobb ütőerőt biztosít.
Kezelhetőség A mid bow lehetővé teszi új technikák elsajátítását.
Rezgéscsillapítás A 100%-ban üvegszálas ütő kevésbé nyeli el a rezgéseket.
Markolat / fogás Klasszikus markolat, sima felület, lapos elhelyezkedés.

Műszaki információ

Görbület és súly

midbow ; Súly: 400 g a 34"-os méret

Kialakítás

1080 tex. üvegszál Kétcsatornás szerkezet. 45°-os, standard fej a jó kezelhetőségért. 1,8 mm vastag poliuretán markolata jó fogást biztosít.

Miből készül az ütő?

Az eredetileg fa (kőris- és eperfa) ütők mára nagyrészt (főként a magasabb technikai színvonalú modellek) kompozit anyagokból készülnek (üveg-, szén- és aramidszálból. A Kevlar egy bizonyos aramidfajta kereskedelmi megnevezése). Így találhatunk 100%-ban fából készült ütőket, üvegszállal megerősített fa modelleket, 100%-ban üvegszálból készülteket, és olyan ütőket, melyekben az üvegszálat szénnel vegyítik (ha nagyon magas arányban tartalmaz szenet, az ütőt 5-10%-ban aramiddal is megerősítik).

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az anyagok?

Az üvegszál keményebb, könnyebb és kopásállóbb, mint a fa. Nagyobb ütőerőt biztosít, de nehezebb vele irányítani a labdát, keményebbnek érezzük. A szénszál még könnyebb és merevebb, ezáltal még jelentősebb az ütőerő, de a labdakontroll is tovább csökken, ha a játékos technikai tudásszintje nem megfelelő. A szénszál kiegészítéseként a nyélben és/vagy az ütő végén használt aramid elnyeli a rezgéseket és fokozottan kopásálló.

Hogyan készül a kompozit anyagból álló ütő?

A kompozit anyagokból készült ütő több, egy üreges mag köré tekert üveg-, szén- és egyéb szálas rétegből áll. Az összetevők aránya, a rétegek száma és az üreges mag szerkezete ütőnként és az ütő különböző részein is változik. A szénszál %-os aránya tehát önmagában nem sok információval szolgál az ütő tulajdonságait illetően.

Milyen összetevőt válasszak?

A kezdő gyerekek fa ütőt válasszanak. Ahogy egyre jobban belejönnek a játékba, előbb üvegszálas, majd egy bizonyos arányban szénszálat is tartalmazó ütőre válthatnak. A kezdő felnőttek egyből választhatnak fa ütőt. A középhaladó és haladó felnőttek olyan ütőt válasszanak, mely a játékstílusuknak megfelelő arányban tartalmaz szénszálat (labdakontroll/ütőerő arány).

Mit jelent az ütő görbülete?

A gyeplabdaütő nem egyenes, hanem görbe. A görbületet maximális magasságával (az a távolság, mely egy sík felületre fektetett ütő és e sík felület között, függőleges irányban maximálisan mérhető) és e magasságnak az ütő fejéhez viszonyított helyzetével jellemezhetjük (maximális görbületi pontnak is nevezik). Régen egy ütő görbületének maximális magassága jellemzően 15 mm volt, maximális görbületi pontja pedig az ütő közepénél helyezkedett el.

A görbület fajtái

Standard görbületű (standard bow) ütőről beszélünk, ha a görbület maximális magassága 17 és 20 mm között található, maximális görbületi pontja pedig 300 mm-nél található. Egy „mid bow” ütő görbületének maximális magassága jellemzően 23-24 mm, maximális görbületi pontja pedig 300 mm-nél található. Egy „low bow” ütő esetén ezek a számok 24-25 mm és 250 mm. Egy „extra low bow” ütőnél 24-25 mm és 200 mm.

Milyen görbületű ütőt válasszak?

Kezdők standard görbületű ütőt válasszanak! A jó labdakontrollra törekvő, középhaladó és haladó játékosok „mid bow” ütőt válasszanak passzoláshoz és lövéshez! Azok a haladó játékosok, akik imádnak cselezni és tökéletes labdakontrollal irányítják a labdát a gyors mozdulatok során is, válasszanak „low bow” ütőt! „Drag-flick” mozdulatokhoz válassz „extra low bow” ütőt!

Milyen nehéz egy ütő?

A Nemzetközi Gyeplabda Szövetség előírásai szerint az ütő maximum 737 g lehet. A legtöbb felnőtt ütő súlya (36,5-37,5”-es méret) 520 és 580 g között van. A gyerek ütők súlya 400 g-nál kezdődik. Fontos tudni, hogy az azonos modellek súlya között is lehet 20-30 g eltérés, a gyártási folyamatból adódóan.

Miért fontos az egyensúly?

Az ütő tömege mellett a súlyeloszlás is meghatározó jelentőséggel bír. Az egyensúlyi pont az ütő fejéhez középpontja. A nyélhez közelebb elhelyezkedő egyensúlyi pont könnyebb ütő érzetét kelti. Ez megkönnyíti az ütő kezelését. A fejhez közelebb elhelyezkedő egyensúlyi pont nehezebb, fejnehéz ütő érzetét kelti. Ez fokozott ütőerőt biztosít.

Milyen súlyú / egyensúlyú ütőt válasszak?

Ha a kezelhetőség a prioritás, könnyű, magas egyensúlyi ponttal rendelkező ütőt válassz! Ha nagy ütőerőre vágysz, nehéz, alacsony egyensúlyi ponttal rendelkező ütő való neked!

Milyen méretet válassz?

Az ütők méretét hüvelykben adják meg ("). 1” = 2,54 cm. A gyerek ütő kiválasztáshoz tedd az ütőt az egyenesen álló gyerek elé, fejjel a földre! Az ütő nyelének teteje a gyerek köldökéig érjen! Egy standard felnőtt ütő mérete 36,5".

Tudtad?

A Nemzetközi Gyeplabda Szövetség előírásai szerint az ütő maximum 41" (105 cm) hosszú lehet.

Általános tanácsok

A neked megfelelő ütő a számodra ideális méret / összetevő (és belső szerkezet) / görbület / súly / egyensúly aránnyal rendelkezik.

Tervező

Az ütőt tervezőcsapatunk gyeplabdázó tagjai (termékmenedzserek, designerek, mérnökök, stb.) a Decathlon anyagtudományi szakembereivel és technikai partnerünkkel, Jill Boonnal (a belga Red Panthers játékosa) és a világ egyik fő gyeplabdaütő-gyártójával együttműködve fejlesztették ki.

Információ

A feltüntetett információk a gyártótól származnak, vagy a legyártott mintadarabok alapján szereztük be őket.

Kategória

gyerek/középhaladó/üvegszál/midbow

Összetétel

Test: 100.0% üvegszál, Grip : 100.0% poliuretán

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Nyél
100% Üvegszál
Markolat
100% Poliuretán

Információ/koncepció/technológia

Szakértőnk ajánlása Ütőinket laboratóriumban és valós körülmények között, játék során is teszteljük.

Vélemények

Munkatársaink véleménye