QUECHUA

Női téli túrabakancs, meleg, vízhatlan, középmagas szárú - SH500

24 990 Ft
Ref. : 8344574

Havas emelkedőn szeretnél felmenni? Ennek a meleg, vízálló túrabakancsnak, télen a hegyekben ideális a kapaszkodása.

Ez a vízhatlan, meleg hótaposó nagyon jól tart akár hótalppal is.Snowcontact talpa kiváló tapadást és súrlódást biztosít bármilyen havas terepen történő túrázás során.

Szín: Fekete / Sötét rózsaszín

  • 36 Nem elérhető
  • 37 Nem elérhető
  • 38 undefined
  • 39 Nem elérhető
  • 40 undefined
  • 41 undefined
  • 42 Nem elérhető

    Előnyeink:

    • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
    • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
    • 2 év kellékszavatosság
    • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

    Előnyök

    Meleg

    Komforthőmérséklet statikus helyzetben: -12°C mozgás közben: -21 °C

    Vízhatlanság

    A vízhatlan és légáteresztő membrán szárazon tartja a lábfejet.

    Tapadás

    SNOWCONTACT technológia: a talp anyaga és mintázata miatt jól tapad.

    Tapadás

    Kiváló kapaszkodás havon a talp 5 mm-es barázdáinak köszönhetően.

    Jól tart

    Félmagas szár, 2 kapocs a szár felső részén: jól tart.

    Leírás

    Ez a vízhatlan és hőtartó bakancs remek tartást biztosít hótalpas túrák során. Snowcontact talp

    Meleg, hőszigetelő anyagokat választottunk a bakancshoz, hogy hatékony védelmet biztosítson a hótól és a hidegtől. Laboratóriumban és terepen, felhasználók segítségével teszteltük. Megvizsgáltuk, milyen hőmérsékletig kényelmes mozgás közben és nyugalmi állapotban is. A két érték között nagy a különbség: nyugalmi állapotban -12 °C-ig, mozgás közben -21 °C-ig kényelmes. Számításba vesszük a férfiak és a nők közötti különbséget is a hidegtűrés tekintetében.

    Hogyan véd a hótaposó a külső hatásoktól?

    A bakancs optimális vízhatlanságot biztosító membránnal rendelkezik. A membrán nem más, mint egy nagyon vékony (5-25 mikrométeres), a szövet belső felére helyezett összetevő, mely meggátolja a víz beáramlását, de lehetővé teszi az izzadság kivezetését. A cipő nem csak melegen, de szárazon is tartja a lábat. A talp véd a hideg hótól.

    Légáteresztő cipők a kellemes hőérzet érdekében

    A kellemes hőérzet a cipő biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a cipő túl meleg vagy nem eléggé légáteresztő, az izzadság felgyülemlik benne, ami fázáshoz vezethet. A cipőket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a rendszeres, esetenként intenzív használatnak, melyhez készültek. Membránjuk megakadályozza a víz beszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi az izzadság kivezetését.

    Hogyan lehetek biztos abban, hogy a cipő 100%-ban vízhatlan?

    A cipőt félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb.8 km gyaloglás), 8000 hajlítás (kb.16 km gyaloglás).Ez a modell 8000 hajlításig (kb. 16 km gyaloglás) vízhatlan.

    Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

    A kapaszkodás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A tapadás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A kapaszkodás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a cipő hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
    A tapadásnak köszönhetően a cipő nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

    Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

    A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és barázdái (5 mm) tökéletes kapaszkodást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

    Miért fontos, hogy a túrabakancs jól tartson?

    A kényelmes gyaloglás érdekében a megfelelő tartás nélkülözhetetlen. Egy jó tartást biztosító cipő optimalizálja a lépéseket a lejtőkön és emelkedőkön, megakadályozza, hogy a lábfej csúszkáljon a cipőben és véd a vízhólyagok kialakulásától. Kevésbé fáradsz el, mivel az energia átadása során a cipő felé hatékonyabb. Ez különösen fontos hótalpas túrák során.

    A bakancs ideális hótalpas túrákhoz?

    A bakancsokat téli túrázáshoz készítettük, hótalppal vagy anélkül. A bakancs középmagas szára és a (külső, vagy nadrágba integrált) kamásli optimális védelmet biztosít a beáramló hóval szemben. Vízhatlan és meleg, merevségének és tartásának köszönhetően pedig tökéletes választás hótalpas túrákhoz.

    A téli túrabakancs rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

    A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

    Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

    A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjú tartalmú) zoknit!
    Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
    Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!

    Hogyan őrizzem meg a cipő technikai tulajdonságait?

    Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

    Hogyan szárítsd meg a túrabakancs belső részét?

    A bakancs használat közben benedvesedhet (páralecsapódás és izzadás).
    Ha a bakancs nagyon nedves, javasoljuk, hogy vedd ki a talpbetétet, töltsd ki a szárát újságpapírral, és rendszeres időközönként cseréld ki azokat. Az újságpapír magába szívja a nedvességet és így gyorsabban megszárad a bakancs belseje.
    Soha ne tedd hőforráshoz közel, de száraz, jól szellőző, meleg helyen tárold.

    Az ideális ruházat túrázáshoz, hideg időben!

    A bakancs a hideg időben történő túrázáshoz készült ruházat része: az SH500-as választéké. Válaszd az SH500-as polárt, az SH520-as bakancsot és az SH500-as hótalpat, és élvezd bármikor a hótalpas túrázást! Ne várj többé a tökéletes időjárásra és ne vidd magaddal az összes holmidat! Felszerelésed legyen könnyű és jól összeállított!

    Súly

    36 : 0.806 kg
    37 : 0.842 kg
    38 : 0.852 kg
    39 : 0.878 kg
    40 : 0.92 kg
    41 : 0.97 kg
    42 : 0.986 kg

    Összetétel és minőségmegőrzés

    Összetétel

    Felsőrész 60% Poliuretán, 40% Poliészter Alsó rész 60% Szintetikus gumi, 40% Etilén-vinil-acetát Belső rész 82% Poliészter, 18% Poliuretán

    Tárolási tanácsok

    Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

    Tesztek

    A Lille-ben található Decathlon Sportslab laboratórium hozzájárul a Quechua termékek innovációjához és fejlesztéséhez.
    4 téma köré csoportosul, ahol mindnek megvan a maga helye és technológiai eszköze:
    Testalkat (a 3D elemzésnek köszönhetően)
    Mozgástudomány
    Hőkomfort (négy klímakamrával)
    Viselkedéssel és érzékszervekkel kapcsolatos tudomány
    Vizsgáljuk a varrások erősségét, a ragasztást, a toxikológiát, az UV-állóságot és a kopásállóságot.

    Jóváhagyta

    Végül a Quechua termékeket hegyi túrázás során is teszteljük azért, hogy megfeleljünk azoknak a körülményeknek, amelyekkel túrázás közben találkozol.
    Tesztmérnökünk, termékmenedzserünk és egy tesztelői csoport tesztelte a terméket a teljes fejlesztés során egészen a forgalomba hozatalig.

    Karbantartási tanácsok

    Használat után tiszta vízben öblítsd!. Száraz, levegős helyen szárítsd!.

    Képek

    Női téli túrabakancs, meleg, vízhatlan, középmagas szárú - SH500
    Női téli túrabakancs, meleg, vízhatlan, középmagas szárú - SH500
    Női téli túrabakancs, meleg, vízhatlan, középmagas szárú - SH500

    Vélemények