QUECHUA
end-of-life
Ref. : 8356314
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van

Forclaz 100 túra esőkabát

Túrázáshoz férfiaknak: véd az esőtől, a széltől és jól szellőzik. Oldalsó szellőzéssel ellátott, vízhatlan és légáteresztő túra esőkabát, mely ideális választás hosszabb túrákhoz is a legalacsonyabb áron!

Termékelőnyök

Vízhatlanság Vízhatlan membrán (8000 mm). 100%-ig vízhatlan varrások.
Légáteresztés Nedvszívó membrán (RET=12): csökkenti a páralecsapódást a ruhában.
Légáteresztés Szellőző cipzár a hónaljban: kivezetik az izzadságot.
Szabad mozgás Hátán állítható, szabad mozgást biztosít. Előformázott könyök.
Könnyű súly Tömeg: 630 g az L-es méret.
Zsebek 3 biztonsági zseb. 2 cipzáras zseb. 1 belső mellzseb.
Fedezd fel a termék részleteit

Műszaki információ

Információk méret- és szabás választáshoz

Standard fazon. Bő szabásvonala miatt ideális a második rétegként is hordható vékony tollkabátok és polárok felett.

Kapucni

Gallérba hajtogatható. Gumírozott zsinórral és zsinórrögzítővel állítható magasság. Mélysége a kapucni mögötti tépőzárral állítható. Alaktartó napellenzője védi az arcot.

Zsebek

2 cipzáras, hajtókás zseb + 1 tépőzáras, külső, hajtókás mellzseb.

A kabát alja behúzható

Zsinórral és zsinórrögzítővel állítható.

Állítható mandzsetták.

Tépőzáras szorítópánt.

Fő összetevő

Membránnal bevont 2 rétegű szövet.

Technikai bélések

Az ujj bélése hatékonyan elvezeti az izzadságot és még kényelmesebbé teszi „csupasz karral” viselve (pl.: póló vagy más rövid ujjú felső felett). Mesh bélés a törzsön: még hatékonyabb légáteresztő hatás.

A terméket tanácsos kiegészítő ruházatként hordani

A Forclaz Rain esőnadrággal tökéletesen kiegészíthető. Az így összeállított együttes igazán hatékony védelmet nyújt a túrák, kirándulások során esős időben. Karbantartó termékek: gépi vízhatlanító folyadék vagy spray. Az anyag vízlepergető tulajdonságának megtartása érdekében használja a termék teljes élettartama során.

Az anyag vízhatlansága

Az ISO 811 szabvány szerinti teszt során az anyag vízhatlanságát a vízoszlop magassága szerint, milliméterben határozzák meg. Minél nagyobb a nyomásérték, a szövet annál inkább vízálló. A 2000 mm-es vízhatlanságú szövet 2000 mm-es vízoszlop nyomásának áll ellen (ez nagyjából 2 órás zápornak felel meg).

Az anyag vízhatlansága

Az anyag légáteresztő képességének vizsgálatát párolgási ellenállásának tesztelésével (RET) végezzük (az ISO 11092 szabvány szerint). Minél alacsonyabb értéket kapunk, annál több testmozgás következtében felszabaduló vizet képes elpárologtatni a szövet, vagyis annál jobb a légáteresztő képessége. Például: RET < 9 = a szövet légáteresztése kiváló/920 = alig vagy nem légáteresztő.

Az anyag légáteresztése

A légáteresztő anyagok használatán kívül a Quechua technikai megoldásokat is alkalmaz (cipzárak, szellőzők, mesh), hogy a hosszabb túrákhoz kifejlesztett dzsekik és esőnadrágok általános szellőzése minél hatékonyabbá váljon (Forclaz, Bionassay és Hélium termékcsalád). Ez a szellőzési rendszer szabályozza a testhőmérsékletet és segít az izzadság elvezetésében mozgás közben.

Membrános vagy bevonatos összetevő

A bevonat az anyag belső felületére felvitt „festékréteg”, amely vízhatlanná teszi a szövetet úgy, hogy az légáteresztő is marad. Gyakran kedvezőbb árú megoldás, mint a membrán, és bélés is szükséges hozzá, ami védi. A membrán nagyon vékony, műanyag filmréteg (poliuretán), amely vízhatlanná teszi a szövetet úgy, hogy az légáteresztő is marad. Előnye, hogy rugalmasabb, könnyebb, tartósabb és általában jobb légáteresztő képességű, mint a bevonat.

3, 2 vagy 2,5 rétegű szövet

3 réteg: a membránt az anyag két, a külső és a belső rétege közé ragasztják. Ez a kialakítás növeli a membrán élettartamát és javítja a szövet teljesítményét. 2 réteg: a membrán közvetlenül a szövet külső felére van ragasztva, a belső védőréteg „szabad”. Ez a kialakítás általában kedvezőbb árú, ugyanakkor nehezebb. 2,5 réteg: a minimális súly érdekében a membránt belülről inkább egyfajta lakkréteg védi, mint valódi réteg.

Az anyag vízlepergetése

A vízlepergetés a szövetnek az a tulajdonsága, hogy a vízcseppek nem tapadnak meg a felületén, nem szívja magába a vizet. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni (minden 3. mosásnál után ajánlott). A Quechua minden esődzsekije részesül vízlepergető kezelésben.

Elemzésünk a termék környezetre gyakorolt hatásáról

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki. Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy Ön egyszerűen kiválaszthassa egy termékcsoportból (pólók, nadrágok, hátizsákok, stb.) azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet. A Decathlon döntése értelmében tájékoztatja vásárlóit a környezeti terhelésről. További információ: http://sustainability.decathlon.com/

Még több információ Összecsuk
Ismerkedj meg a termékkel közelebbről

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Fő anyag
100.00% Poliészter
Bélés
100.00% Poliészter
Kezelési útmutató: Mosás előtt húzd be a cipzárt!. Mosd elkülönítve az első mosás során!. Mosásakor ne használj öblítőt!.
mosás tippek
Géppel mosható max. 30°C-on
Géppel mosható max. 30°C-on
Nem fehéríthető
Nem fehéríthető
Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható
Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható
Nem vasalható
Nem vasalható
Nem vegytisztítható
Nem vegytisztítható
Tárolás Mielőtt eltenné, győződjön meg róla, hogy tökéletesen száraz-e.

Információ/koncepció/technológia

8 főből álló csapat tesztelte és hagyta jóvá egy 3 napon át tartó teszt során a Mont Blanc lábánál.
Szakértőnk ajánlása Fejlesztőközpontunk a Mont Blanc lábánál található, Franciaországban. Csapatunk egész évben jobb, szebb és praktikusabb termékek tervezésén és fejlesztésén dolgozik. A kész termékeket ezután szigorú teszteknek vetjük alá terepen, mert meggyőződésünk, hogy csak a valós körülmények között végzett tesztek vezethetnek a termékek folyamatos fejlődéséhez.

Vélemények

Munkatársaink véleménye