QUECHUA
end-of-life

Oldalt szellőző női túrakabát, alacsony áron.

Ref. : 8382344

Forclaz 100 női esőkabát

Túrázáshoz nőknek: véd az esőtől, a széltől és jól szellőzik. Oldalsó szellőzéssel ellátott, vízhatlan és légáteresztő túra esőkabát, mely ideális választás hosszabb túrákhoz is - a legalacsonyabb áron!

Ez a termék nincs készleten

Fedezd fel a termék részleteit

MŰSZAKI INFORMÁCIÓ

Információk méret- és szabás választáshoz

Karcsúsított, nőies szabás. Belső térfogatának köszönhetően 2. rétegként is hordhatja pl. könnyű tollmellény vagy polár felett.

Kapucni

Gumírozott zsinórral és zsinórrögzítővel állítható magasság. Mélysége a kapucni mögötti tépőzárral állítható. Alaktartó napellenzője védi az arcot.

Zsebek

2 cipzáros, hajtókás zseb. 1 belső, cipzáras mellzseb.

A kabát alja behúzható

Zsinórral és zsinórrögzítővel állítható.

Állítható mandzsetták.

Tépőzáras szorítópánt.

Fő összetevő

Membránnal bevont 2 rétegű szövet.

Technikai bélések

Mesh bélése a törzsön jó légáteresztést biztosít. Az ujj bélése hatékonyan elvezeti az izzadságot és még kényelmesebbé teszi „csupasz karral” viselve (pl.: póló vagy más rövid ujjú felső felett).

Az anyag vízhatlansága

Az ISO 811 szabvány szerinti teszt során az anyag vízhatlanságát a vízoszlop magassága szerint, milliméterben határozzák meg. Minél nagyobb a nyomásérték, a szövet annál inkább vízálló. A 2000 mm-es vízhatlanságú szövet 2000 mm-es vízoszlop nyomásának áll ellen (ez nagyjából 2 órás zápornak felel meg).

A ruha vízhatlansága

A ruhadarabot zuhanypróbával teszteltük (100 liter víz/ m²/ 3 óra). Ez a teszt egy nagy, hegyvidéki vihart szimulál.

Az anyag légáteresztése

A légáteresztő anyagok használatán kívül a Quechua technikai megoldásokat is alkalmaz (cipzárak, szellőzők, mesh), hogy a hosszabb túrákhoz kifejlesztett dzsekik és esőnadrágok általános szellőzése minél hatékonyabbá váljon (Forclaz, Bionassay és Hélium termékcsalád). Ez a szellőzési rendszer szabályozza a testhőmérsékletet és segít az izzadság elvezetésében mozgás közben.

Membrános vagy bevonatos összetevő

A bevonat az anyag belső felére felvitt „festékréteg”, amely vízhatlanná teszi a szövetet úgy, hogy az légáteresztő is marad. Gyakran kedvezőbb árú megoldás, mint a membrán, és bélés is szükséges hozzá, ami védi. A membrán egy nagyon vékony, műanyag filmréteg (poliuretán), amely vízhatlanná teszi a szövetet úgy, hogy az légáteresztő is marad. Előnye, hogy rugalmasabb, könnyebb, tartósabb és általában jobb légáteresztő képességű, mint a bevonat.

3, 2 vagy 2,5 rétegű szövet

3 réteg: a membránt az anyag két, a külső és a belső rétege közé ragasztják. Ez a kialakítás növeli a membrán élettartamát és javítja a szövet teljesítményét. 2 réteg: a membrán közvetlenül a szövet külső felére van ragasztva, a belső védőréteg „szabad”. Ez a szerkezet általában kedvezőbb árú, de ugyanakkor nehezebb. „2,5 réteg”: a minimális súly érdekében a membránt belülről inkább egyfajta lakkréteg védi, mint egy valódi réteg.

Az anyag vízlepergetése

A vízlepergetés a szövetnek az a tulajdonsága, hogy a vízcseppek nem tapadnak meg a felületén, nem szívja magába a vizet. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni (minden 3. mosásnál után ajánlott). A Quechua minden esődzsekije részesül vízlepergető kezelésben.

A terméket tanácsos kiegészítő ruházatként hordani

A Forclaz Rain esőnadrággal tökéletesen kiegészíthető. Az így összeállított együttes igazán hatékony védelmet nyújt túrák során esős időben. Karbantartó termékek: gépi vízhatlanító folyadék vagy spray. Az anyag vízlepergető tulajdonságának megtartása érdekében használja a termék teljes élettartama során.

Elemzésünk a termék környezetre gyakorolt hatásáról

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki. Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy Ön egyszerűen kiválaszthassa egy termékcsoportból (pólók, nadrágok, hátizsákok, stb.) azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet. A Decathlon önként döntött úgy, hogy a környezeti terhelésről tájékoztatja vásárlóit. További információ: http://sustainability.decathlon.com/

Még több információ Összecsuk
Ismerkedj meg a termékkel közelebbről

ANYAGÖSSZETÉTEL

Anyagösszetétel
Fő anyag
100.00% Poliészter
Bélés
100.00% Poliészter
Kezelési útmutató: Használat után tiszta vízben öblítsd!. Vegytisztítása tilos!. Nedvesítsd meg a tűt.
mosás tippek
Géppel mosható max. 30°C-on
Géppel mosható max. 30°C-on
Nem fehéríthető
Nem fehéríthető
Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható
Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható
Nem vasalható
Nem vasalható
Nem vegytisztítható
Nem vegytisztítható
Tárolás Mielőtt eltenné, győződjön meg róla, hogy tökéletesen száraz-e.

INFORMÁCIÓ/KONCEPCIÓ/TECHNOLÓGIA

8 főből álló csapat tesztelte és hagyta jóvá egy 3 napon át tartó teszt során a Mont Blanc lábánál.
Szakértőnk ajánlása Fejlesztőközpontunk a Mont Blanc lábánál található, Franciaországban. Csapatunk egész évben jobb, szebb és praktikusabb termékek tervezésén és fejlesztésén dolgozik. A kész termékeket ezután szigorú teszteknek vetjük alá terepen, mert meggyőződésünk, hogy csak a valós körülmények között végzett tesztek vezethetnek a termékek folyamatos fejlődéséhez.

VÉLEMÉNYEK

MUNKATÁRSAINK VÉLEMÉNYE