QUECHUA
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK Túrázás - Férfi hótaposó SH920 X-warm QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
Ref. : 8526134
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
FÉRFI HÓTAPOSÓK & CSÚSZÁSGÁTLÓK

Férfi hótaposó túrázáshoz SH920 X-Warm, fekete QUECHUA

QUECHUA
5/5
5/5
felhasználói értékelés
Méret értékelés
Még nincs értékelés ehhez a mérethez
Decathlon
A téli vagy hótalpas túrázás szerelmeseinek.Kényelem és teljesítmény, feljutsz benne a hegycsúcsra! Ez a meleg és kamáslival felszerelt hótaposó megfelelően tart és kényelmes hótalpas túrák során.A természet ihlette talp kialakítás tapadást és kapaszkodást biztosít havas terepen.

Termékelőnyök

Meleg Komforthőmérséklet statikus helyzetben: -7 °C.
mozgás közben: -16 °C.
Vízhatlanság Vízhatlan és légáteresztő membrán: szárazon tartja a lábat.
Tapadás SNOWCONTACT technológia. Lamellált karmok: optimális tapadás a hóban.
Tapadás SNOWCONTACT technológia. optimális tapadás a havon, 5 mm-es karmok.
Jól tart Középmagas szárú, gyorsfűzővel, jól tart.

Műszaki információ

Természet ihlette bakancs: A mezei nyúl a hóban futás bajnoka.

A természetben az állatok természetes módon védekeznek az időjárás viszontagságaitól:Tollakkal és bundával védik magukat a hidegtől, a mancsuk a különböző tereptípusokhoz adaptált...a mezei nyúl kiválóan fut a hóban, így ő inspirált minket a cipő tervezésekor :Hosszú és vékony mancsai nem fáznak a hidegben, a rajta lévő speciális párnák segítenek a gyors és fürge mozgásban a hóban.

Biztos, hogy a bakancs elég meleg téli túrázáshoz?

A bakancs véd a hidegtől és a hótól a kamáslinak köszönhetően.Honnan tudom, hogy a bakancs megfelelő? Mert laboratóriumban és terepen is teszteltük. Megnéztük, hogy milyen hőmérsékleten kényelmes, amikor nem mozogsz és amikor sétálsz benne, mert ez változó:-7 °C amikor nem mozogsz, -16 °C amikor mozogsz. Számításba vesszük a férfiak és a nők közötti különbséget is hidegtűrés tekintetében.

Hogyan véd a bakancs a külső hatásoktól?

Vízhatlan és légáteresztő membránnal bevonva. A membrán egy nagyon vékony anyag (5 - 25 microméter), amelyet egy anyag belső felére ragasztanak, ez meggátolja a víz beszivárgását és segíti a nedvesség elvezetését. A kamásli is teljesen vízhatlan, befedi a cipőt, védi a lábfejet a hótól és melegen tart.A lábad száraz marad és nem fog fázni.A talp is véd a hidegtől.

Légáteresztő cipők a kellemes hőérzet érdekében

A kellemes hőérzet a cipő biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a cipő túl meleg vagy nem eléggé légáteresztő, az izzadság felgyülemlik benne, ami fázáshoz vezethet. A cipőket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a rendszeres, esetenként intenzív használatnak, melyhez készültek. Membránjuk megakadályozza a víz beszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi az izzadság kivezetését.

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a cipő 100%-ban vízhatlan?

A cipőt félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 8 km gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 16 km gyaloglás). Ez a modell 8000 hajlításig (kb. 16 km gyaloglás) vízhatlan.

Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

A tapadás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A kapaszkodás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A tapadás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a cipő hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
A kapaszkodásnak köszönhetően a cipő nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

Milyen a cipő tapadása és súrlódása?

A hótaposó SNOWCONTACT talpa maximális kapaszkodást biztosít kiránduláskor és kiváló tapadást a havon. Az 5 mm-es karmok biztosítják az elrugaszkodást havas terepen és megfelelő gyorsaságot biztosítanak, mint a mezei nyúl, aki ügyes és fürge a hóban.A karmok felülete tökéletesen tapad a kemény hórétegen és elvezeti a felesleges vizet, így nem csúszik.

Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és mintázata tökéletes tapadást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

Miért fontos, hogy a túrabakancs jól tartson?

A kényelmes gyaloglás érdekében a megfelelő tartás nélkülözhetetlen. Egy jó tartást biztosító cipő optimalizálja a lépéseket a lejtőkön és emelkedőkön, megakadályozza, hogy a lábfej csúszkáljon a cipőben és véd a vízhólyagok kialakulásától. Kevésbé fáradsz el, mivel az energia átadása során a cipő felé hatékonyabb. Ez különösen fontos hótalpas túrák során.

A hótaposóm megfelelő hótalpas túrákhoz?

Ezt a hótaposót speciálisan téli túrázáshoz terveztük.A hótaposó felső részének kialakítása és a kamásli tipikusan hótalpas túrákra is megfelelővé teszik a cipőt.Vízhatlan és meleg, kiváló hosszú és tempós túrákhoz.Tartása és merevsége miatt hótalpas túrákhoz megfelelő.

A hótaposó rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

„A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjútartalmú) zoknit!
Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!"

Hogyan őrizzem meg a cipő technikai tulajdonságait?

Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

Hogyan működik a jótállás?

A termékre 2 év jótállást vállalunk, mely a vásárláskor a számlán, blokkon feltüntetett időponttól lép életbe. Érvényes jótállással a termékek cseréje ingyenes. A jótállás a termék hibáira érvényes, nem terjed ki a természetes elhasználódásból, valamint a nem megfelelő használatából eredő hibára.

Osztályzat a termékek környezeti terhelésének összehasonlításához

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki. Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy egyszerűen kiválaszthasd egy termékcsoportból azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet. A Decathlon önként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez: A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjaink: http://developpement-durable.decathlon.com/

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Felsőrész
40% Poliészter, 20% Poliuretán, 30% Poliamid, 10% Elasztán
Alsó rész
10% Hőre lágyuló poliuretán, 60% Gumi, 30% Etilén-vinil-acetát (EVA)
Belső rész
100% Poliészter
Kezelési útmutató: Száraz, levegős helyen szárítsd!.
Tárolás Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

Vélemények

Munkatársaink véleménye