A javaslataitok által újratervezett gyümölcsszelet
Az előző verzió nagyon ragadt a csomagolásban, ezért nem volt egyszerű sportolás közben enni. Tehát konkrétan hogyan oldottuk meg ezt a problémát?
Kétféle stabilizáló anyagot adtunk hozzá a recepthez:
- citromsavat (megtalálható a citromban),
- és nátrium-citrátot, amelyet szintén a citrom tartalmaz.
A döntés? 50 tesztelő hagyta jóvá az ízét, omlós állagát és azt, hogy nem ragad!
Helyben készült termék, ahogyan szeretjük
Kíváncsiak vagytok rá, hol gyártjuk a gyümölcsszeletet? Elmondom, ha ragaszkodtok hozzá! Egy, az ország déli részén található üzemben készült, amely már több, mint 15 éve partnerünk - meséli mérnökünk. Az almát és a körtét helyi termelőktől szerezzük be, erről később beszélünk. A cukor is Franciaországból származik. A többi gyümölcsöt olyan európai országokból importáljuk, ahol az éghajlat adott a termesztésükhöz.
Miért tartalmaz almát és körtét a gyümölcsszelet?
Íme egy egzisztenciális kérdés, különösen ami a citrus vagy eper-áfonya ízt illeti. Ne ess kétségbe, ez nem egy furcsa keverék, amelyet Gertrúd, a konyhásnéni készített. Nem, csak az alma és a körte az a két gyümölcs, amely a receptünk alapját képezi. Ezeket a gyümölcsöket beszállítónk az ország déli részén található gyümölcsöskertekből választotta, amelyet már említettünk.
A termék állóképességi sportokhoz készült
60 g szénhidrát (=cukor) óránként, ennyit ajánlanak a táplálkozási szakértők a 3 órát meghaladó sportoláshoz. Ez a 25 g-os gyümölcsszelet esetében 21 g szénhidrátot jelent, amelyből 16 g egyszerű cukor (ez adja meg a "löketet" a sportolás során). Ezért azt javasoljuk, hogy az első gyümölcsszeletet 30 perc sport után fogyaszd el, vagyis óránként kettőt (vagy pedig egy zselét/egy müzliszeletet), és emellé fogyassz izotóniás italt.
Nagyon egyszerű kinyitni és lezárni
Vége annak az időnek, amikor nehezen tudtad kibontani a fogaddal a csomagolást sportolás közben (és egy részét esetleg le is nyelted...). Elmúlt az az idő, amikor választanod kellett, hogy vagy megeszed egyszerre az egészet, vagy a szelet ragadós maradékát a zsebedbe tömöd.
A ragasztószalagnak köszönhetően könnyen ki tudod nyitni. Ami a lezárást illeti, ez a ragasztószalag védi a szeletet a következő harapásig!
És egyébként mire jó ez a sok alapanyag?
● A cukor és a maltodextrin energiát biztosít.
● A glükózszirup az állagát biztosítja.
● A glicerin az állagát és a stabilitást.
● A pektin szintén az állagát. Ez egy zselésítő anyag, amelyet a lekvárok esetében használnak és a gyümölcsökben jelen van. ● Acerola por: C vitamin és árványi anyag forrás!
A B1-, B3-, B6 - és C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A mosoly a fotókon,csakis ez számít! És mint már mondtuk, a javaslataitok által újratervezett szelet.
A jövőbeni sporttáplálkozás útján: környezetbarát és még ízletesebb termékek!
Az alapanyagmérnökünk szavai: «Az alapanyagok kiválasztása messze meghaladja a szabályozási követelményeket. Ahol csak lehetséges, megszűntetjük az adalékanyagokat. Az alap- és adalékanyagok kiválasztásának folyamatában érdekeltek vagyunk a etikai, környezetvédelmi és egészségügyi kérdésekben. A receptjeink egyszerűsítésére is törekszünk, apránként ebbe az irányba haladunk. "
Átlagos tápérték
Tápanyagtartalom: 100 g | 25 g (= 1 szelet)
Energiatartalom: 334 kcal - 1418 kJ | 84 kcal - 355 kJ
Zsírok: < 0,5 g | < 0,5 g,
ebből telített zsírsav: < 0,1 g | < 0,1 g.
Szénhidrátok: 82 g | 21 g,
ebből cukor: 66 g | 17 g.
Fehérje: <0,5 g | <0,5 g. Só: 0,48 g | 0,12 g.
B1-vitamin: 0,66 mg (60%)* | 0,165 mg (15%)*
B3-vitamin: 9,6 mg (60%)* | 2,4 mg (15%)*
B6-vitamin: 0,84 mg (60%)* | 0,21 mg (15%)*.
C-vitamin: 48,0 mg (60%)* | 12,0 mg (15%)*
* az irányadó napi beviteli érték százalékában.