A Decathlonról
autizmusbarát szolgáltatás

Csendes
nyitvatartás


Egy kis csenddel segítünkOktóber elsejétől minden hónap első hétfőjén 16-18 óra között csendes órákat biztosítunk áruházainkban, elsősorban az autista vásárlóinknak és családtagjaiknak kedvezve ezzel.

Ezekben az órákban is minden vásárlónk számára nyitvatartunk. Arra kérünk, hogy vedd figyelembe a szándékunkat és segítsd munkánkat te is: csökkentett zaj és fényviszonyokkal szeretnénk megteremteni a csendes vásárlás lehetőségét az autizmussal élő mozgáskedvelőknek és családjuknak.

Mi az autizmus?


Autista társaink gyakran nem értik jól a másik ember szándékait, közléseit, érzelmeit, ezért a társas együttműködést igénylő helyzetekben megértést, segítséget igényelhetnek. Előfordulhat, hogy saját érzéseiket és vágyaikat, igényeiket nehezen, vagy szokatlanul fejezik ki, ezért nehezen alkalmazkodnak új és váratlan helyzetekhez. Nehézséget okozhat számukra a kommunikáció, ezért a rövid és egyértelmű információk nagy segítséget jelentenek nekik. Autista társaink egy részének érzékszervei érzékenyek, ezért nagyon nehéz elviselniük már az átlagos zajokat, szagokat, fényeket is.

Megkönnyítheti számukra a vásárlást, ha ezeket az ingereket csökkentjük és megértéssel fordulunk feléjük a bevásárlás ideje alatt, ezért fontosnak tartjuk a csendes nyitvatartást. A Decathlon munkatársai az Autisták Országos Szövetségének együttműködésével előzetesen autizmus ismereteket szereztek az autizmusbarát vásárlás támogatása érdekében.

Biró Bernadett, Nusó,
sikeres autista úszó, Speciális Olimpia bronzérmes, 100 méter gyorsúszás

Mire számíthattok a csendes nyitvatartásunk két órájában?Amennyiben szükséges a kasszasorban előreengedjük az érintett családokat

Mint minden segítő kutyát, úgy az autista társainkat támogató kutyákat is szívesen látjuk áruházainkban.

Hangosbemondónkat csak biztonsági esetben használjuk

Nem szolgáltatunk zenét, az áruház csendesen üzemel

Csökkentett a világításunk

Észrevételed, ötleted van a csendes nyitvatartással kapcsolatban?


Kíváncsian várjuk meglátásaid az ugyfelszolgalat@decathlon.com e-mail címen, vagy a 06-1-920-1020 telefonszámon.Kérdésed van az autizmusról, segítséget szeretnél kérni a témában?


Fordulj bizalommal az Autisták Országos Szövetségéhez.
Weboldal: www.aosz.hu
E-mail cím: infocentrum@esoember.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/minden100ingertérkép