A Decathlonról

Csendes
nyitvatartás


Egy kis csenddel segítünkOktóber elsejétől minden hónap első hétfőjén 10-12 óra között csendes órákat biztosítunk áruházainkban, elsősorban az autista vásárlóinknak és családtagjaiknak kedvezve ezzel.

Ezekben az órákban is minden vásárlónk számára nyitvatartunk. Arra kérünk, hogy vedd figyelembe a szándékunkat és segítsd munkánkat te is: csökkentett zaj és fényviszonyokkal szeretnénk megteremteni a csendes vásárlás lehetőségét az autizmussal élő mozgáskedvelőknek és családjuknak.

Mi az autizmus?


Autista társaink gyakran nem értik jól a másik ember szándékait, közléseit, érzelmeit, ezért a társas együttműködést igénylő helyzetekben megértést, segítséget igényelhetnek. Előfordulhat, hogy saját érzéseiket és vágyaikat, igényeiket nehezen, vagy szokatlanul fejezik ki, ezért nehezen alkalmazkodnak új és váratlan helyzetekhez. Nehézséget okozhat számukra a kommunikáció, ezért a rövid és egyértelmű információk nagy segítséget jelentenek nekik. Autista társaink egy részének érzékszervei érzékenyek, ezért nagyon nehéz elviselniük már az átlagos zajokat, szagokat, fényeket is.

Megkönnyítheti számukra a vásárlást, ha ezeket az ingereket csökkentjük és megértéssel fordulunk feléjük a bevásárlás ideje alatt, ezért fontosnak tartjuk a csendes nyitvatartást. A Decathlon munkatársai az Autisták Országos Szövetségének együttműködésével előzetesen autizmus ismereteket szereztek az autizmusbarát vásárlás támogatása érdekében.

Biró Bernadett, Nusó,
sikeres autista úszó, Speciális Olimpia bronzérmes, 100 méter gyorsúszás

Mire számíthattok a csendes nyitvatartásunk két órájában?Amennyiben szükséges a kasszasorban előreengedjük az érintett családokat

Ha az autizmussal érintett ember segítő kutyával él, akkor a kutyusát beengedjük az áruházba

Hangosbemondónkat csak biztonsági esetben használjuk

Nem szolgáltatunk zenét, az áruház csendesen üzemel

Csökkentett a világításunk


Ingertérkép: megmutatja, hogy az áruházaink egyes pontjain mennyi inger érhet

Észrevételed, ötleted van a csendes nyitvatartással kapcsolatban?


Kíváncsian várjuk meglátásaid az ugyfelszolgalat@decathlon.com e-mail címen, vagy a 06-1-920-1020 telefonszámon.Kérdésed van az autizmusról, segítséget szeretnél kérni a témában?


Fordulj bizalommal az Autisták Országos Szövetségéhez.
Weboldal: www.aosz.hu
E-mail cím: infocentrum@esoember.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/minden100