SUBEA

Oktopusz SCD 900 légzőkészülékes búvárkodáshoz

61 990 Ft
Írj véleményt elsőként
Ref. : 8548823

A Subea tervezőcsapata dive/predive üzemmóddal és áramlást szabályzó kerékkel rendelkező oktopuszt készítettek. Ideális haladó búvárok számára.

Oktopusz szabályzókerékkel rendelkező szeleppel, mellyel beállítható a légzés nehézsége. A dive/ predive rendszernek köszönhetően elkerülhető a levegő folyamatos áramlása.

Online készlet

Áruházi készlet

    Előnyeink:

    • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
    • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
    • 2 év kellékszavatosság
    • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

    Előnyök

    A természetes légzés elősegítése

    Dive/ pre dive áramlásszabályzó Az ergonomikus fedél miatt nincs állandó áramlás

    Kényelmes csutora

    Két különböző sűrűségű anyagból készült, anatómiai kialakítású csutora.

    Láthatóság

    1 m-es, sárga Hyperflex tömlővel

    Leírás

    Áramlás szabályozása, Venturi-hatás

    Az SCD 900 oktopusz 2. lépcsője két helyen szabályozható.
    Az első a dive/ pre dive szabályzókerék, mellyel elkerülhető a levegő folyamatos áramlása.
    A második az áramlást szabályzó kerék. A kerékkel szabályozható a 2. lépcső rugója, mellyel könnyebbé vagy nehezebbé tehető a belégzés merülés közben.

    Második lépcső és könnyű belégzés

    A reduktor második lépcsőjének természetes légzést kell biztosítania. Kiváló minőségű, jelentősen csökkenti a stresszt, növeli a búvár biztonságát. Könnyen, erőlködés nélkül belélegezhető, kellő mennyiségű levegőt biztosít.
    A kupak áramvonalas nyílásai miatt könnyű a belégzés. A fedél exkluzív designjának köszönhetően a reduktor nincs állandó áramlásnak kitéve.

    Kilégzés: jobb látás, halkabb működés

    A kilégzés során az ergonomikus kilégzőbajszok úgy vezetik el a légbuborékokat az arc mentén, hogy a zaj ne zavarja a búvárt és a buborékok ne kerüljenek a búvárszemüveg elé. Kevésbé zavaró, örömtelibb használatot biztosít!

    Reduktorok tanúsítványa

    Megfelel az EN250:2014 szabványnak. RINA által Genova-ban, Olaszországban tesztelt (minősített szervezet száma: 0474). A teszteket légzőgéppel végzik, mely a búvár légzését szimulálja. A teszteket 50 méteres mélységnek megfelelő nyomás mellett, 2,5 l-es légtömeggel (be- és kilégzés), 62,5 l/perc (25 be- és kilégzés/perc) légtömegmozgással, 10°C vagy 4°C hőmérsékletű vízben végzik.

    SUBEA reduktorok: Exkluzív, szabadalmaztatott, anatómiai kialakítású csutora!

    A fogszakorvosok közreműködésével kifejlesztett csutora rendkívül kényelmes használatot garantál az anatómiai kialakításnak köszönhetően. Exkluzív, az állkapcsok felépítésének megfelelő kialakításának, a szájpadlásnál lévő kis „szárnyaknak”, a nyelvtámasznak, a különböző vastagságú és sűrűségű (egy, vagy kettő) anyagoknak köszönhetően könnyű a szájban tartani.
    Az SCD 900 reduktor csutorája két különböző sűrűségű anyagból készült: az ínnyel érintkező része puhább, mint a többi.

    Tömlő súlya és hossza

    Az oktopusz súlya tömlővel: 370 gramm.
    Tömlő hossza: 100 cm. Antibakteriális poliéterből készült termoplasztikus poliuretán alapú (TPU) tömlő

    Külső borítás: fonott nylon, mely miatt még rugalmasabb és strapabíróbb. Jobban viseli a deformálódást, mint a hagyományos gumi tömlők. Így nem kelt olyan érzést, mintha kihúzódna a szájból.Közepes nyomású (LP – 3/8) csatlakozóra köthető.

    Karbantartási tanácsok

    A reduktor tisztításához vagy kenéséhe soha ne használj oldószert vagy szénhidrogén alapú terméket! Soha ne használj aeroszolos spray-t, mert a hajtógázok roncsolhatják a műanyagot!

    Reduktorok felülvizsgálata

    A SUBEA javasolja, hogy a reduktort kétévente vizsgáltasd felül, valamint legalább évente egyszer vizuális ellenőrzést is végeztess rajta! Ezt a két vizsgálatot SUBEA minősítéssel rendelkező szerelőműhelynél kell elvégeztetni. Különösen intenzív szezon után (több, mint 100 merülés) vagy hosszú ideig tartó tárolás utána szintén érdemes ellenőrizni a terméket.

    https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

    Súly

    0.37 kg

    Összetétel és minőségmegőrzés

    Összetétel

    Váz 75% Poliamid, 15% Sárgaréz, 5% Szilikon, 5% Acél

    Tárolási tanácsok

    Fontos, hogy a búvárfelszerelést ózont kibocsátó tárgyaktól távol tárold! Hőtől és napfénytől védett, száraz helyen tárolandó.

    Tesztek

    Technikai partnerünk: A Decathlon Hendaye-i (Franciaország) Vízisport központjában található Planet Ocean búvárközpont. A központ egész évben a SUBEA búvárfelszereléseit használja.
    Az oktatók részt vesznek a SUBEA termékeinek fejlesztésében: a tervezéstől (termékmenedzserek, designerek, mérnökök) egészen a központ búvárjainak részvételével végzett hosszú távú tesztekig (egész évben, kezdőtől oktatói szintig).

    Jóváhagyta

    Az összes reduktor fejlesztése során a DAN Europe független, orvosi tanácsadást biztosító szervezet által készített használati és gyakorlati tesztek (statikai, dinamikai és biomechanikai elemzés) eredményeit használtuk fel.
    *A DAN Europe (Divers Alert Network Europe) nemzetközi orvosi és kutatási non-profit szervezet, mely a búvárok biztonsága és egészsége érdekében fejti ki tevékenységét.

    Karbantartási tanácsok

    Használat után tiszta vízben öblítsd!. Száraz, levegős helyen szárítsd!.

    Használati utasítás

    A termékkel kapcsolatos további információkért, tekintsd meg a használati utasítást.

    Vélemények