Úszógumi, karúszó

Úszógumi úszástanuláshoz.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.5/5 értékelés 293 áruházban és online leadott véleményből

BIZTONSÁGOS PANCSOLÁS A VÍZBEN: ÚSZÓGUMIK A DECATHLON KÍNÁLATÁBAN

A legtöbb gyerek számára a pancsolás és úszástanulás óriási élmény, ugyanakkor rendkívül fontos, hogy gyermeked biztonságban legyen. A Decathlon kínálatában található úszógumik, karúszók és úszómellények maximális biztonságot nyújtanak, és pontosan akkora mozgásszabadságot tesznek lehetővé, amely az adott életkorban szükséges. Így aggodalmaskodás helyett végre teljes mértékben a közös örömökre koncentrálhatsz! Arra azonban mindenképp figyelj, hogy gyermekedet egyetlen pillanatra se hagyd egyedül!

MILYEN SZEMPONTOK ALAPJÁN VÁLASSZ ÚSZÓGUMIT VAGY ÚSZÁST SEGÍTŐ ESZKÖZT?

A megfelelő úszógumi kiválasztásához elsősorban gyermeked testsúlyát vedd figyelembe. Mindig vedd figyelembe a terméknél feltüntetett testsúly tartományt, hiszen csak így tudhatod gyermekedet biztonságban.Az úszást segítő eszközök típusai:
 • Baba úszógumi
 • Gyerek úszógumi
 • Karúszók
 • Úszómellény karúszóval
 • Felnőtt úszógumi

Baba úszógumi - beülős úszógumi

A baba úszógumi, azaz beleülős úszógumi segítségével a legkisebbek is élvezhetik a vizet! Már 7 kg-os testsúlytól egészen 15 kg-ig találsz a kínálatunkban úszógumit babáknak. A baba úszógumi belsejében ülőke található, tehát a babának csak a lábacskái lógnak a vízbe. Ez azért fontos, mert a babák ebben a korban még nem tudnak kapaszkodni, így szükség van az extra tartásra és maximális stabilitásra. A Decathlon Nabaiji úszógumijainak tervezésekor a következő szempontokat vettük figyelembe:
 • Az ülőke mélysége cipzárral állítható, így az úszógumit hosszabb ideig tudjátok használni;
 • A legtöbb modellen átlátszó ablak van vagy teljesen átlátszó anyagból készült, így a kicsi felfedezheti a víz alatti világot is;
 • Az apró kezecskékbe illeszkedő fogantyúkkal a baba megtanulhatja tartani magát;
 • A vidám dizájn pedig még vonzóbbá teszi a pancsolást;

Karúszó

Ha a gyermeked már elérte a 11 kg-ot, és jól tud a sekély vízben mozogni, stabilan képes a pancsoló medencében állni, akkor eljött a karúszó ideje. Ezek az eszközök jóval nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak, így a pancsolás még nagyobb élmény lesz. A Decathlon karúszók két légkamrásak, így még biztonságosabbak.A karúszó felhelyezésénél mindig nagyon figyelj, hogy az eszköz ne tudjon elmozdulni és csúszkálni, ugyanakkor ne is szorítsa el a gyermek karját!

Gyerek úszógumi

A gyerek úszógumi még egy lépést jelent a biztonságos úszástanulásban. Az úszógumi ugyanis a test közepét támasztja alá, a gyermek így hason helyezkedik el a vízben, ami ideális testhelyzetet biztosít az első úszó mozdulatok elsajátításához. A Decathlon gyerek úszógumikat két légkamrás megoldással terveztük, így még biztonságosabbak. A többféle, kifejezetten gyerekek ízléséhez tervezett mintázat között pedig minden kislány és kisfiú garantáltan megtalálja a kedvencét.

Úszómellény és karúszó szett: ideális választás úszástanuláshoz

Az úszás bizonyítottan fejleszti a motoros képességeket, és akár már 3,5 éves kortól érdemes elkezdeni az alapokat. Ehhez tökéletes választás az úszómellény és karúszó szett, amely az úszástanulás 3 fázisában is alkalmazható:
 • A vízzel való ismerkedéshez használjátok együtt a karúszót és az úszómellényt - a gyermeked így megtapasztalja a biztonság érzését;
 • Csak a karúszó viselésével a gyermek megtanul függőleges helyzetben mozogni;
 • Ha pedig csak a mellényt viseli, akkor a vízszintes helyzet mozdulatait sajátíthatja el.
 • Felnőtt úszógumi

  Tervezőink természetesen a felnőttekre is gondoltak! Ezek a nagy úszógumik akár 90 kg-ig használhatóak, fogantyújuk pedig még élvezetesebbé teszi a lubickolást - az egész család számára.

  VÁSÁRLÁS

  Látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, és válasszátok ki közösen a megfelelő modellt - ha kérdésetek van, kollégáink szívesen állnak rendelkezésetekre. Természetesen online is rendelhettek úszógumit, ha pedig mégsem tetszene a kiválasztott darab, és még nem használtátok a terméket, 365 napon belül kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás