Mentőmellény, úszást segítő eszköz

Mentőmellények széles választéka a Decathlon kínálatában.

Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása
Legjobb ár-érték arány
1 990 Ft
Egységár 180 909,09 Ft/KG
Utolsó darabok
18 990 Ft −10%
16 990 Ft
*2022. 09. 08.-től, a készlet erejéig
Utolsó darabok
24 990 Ft −12%
21 990 Ft
*2022. 09. 08.-től, a készlet erejéig
4.1/5 értékelés 315 áruházban és online leadott véleményből

ÚSZÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK ÉS MENTŐMELLÉNY SUP-HOZ, KAJAKOZÁSHOZ

Az enyhébb időjárás beköszöntével egyre többen szállnak vízre és űzik kedvenc vízisportjukat - például a SUP-ozást vagy a kajakozást. Mint minden vízisport esetében, ilyenkor is nagyon fontos, hogy gondoskodj a magad és családod biztonságáról egy megbízható úszást segítő eszközzel vagy mentőmellénnyel. A kajakozásnál és SUP-nál a legfontosabb a mozgásszabadság, ezért lényeges, hogy kifejezetten erre a célra kifejlesztett modellt válassz. A Decathlon kínálatában találsz gyerek és felnőtt mentőmellényt, önfelfújó mentőmellényt, kedvenced számára pedig elérhető mentőmellény kutyáknak.

ÚSZÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK ÉS MENTŐMELLÉNY: MI A KÜLÖNBSÉG?

Az úszást segítő eszközöknek az EN ISO 12402-5-ös szabványnak kell megfelelniük. Ezeknek az eszközöknek a felhajtóereje 50N vagy 70N. Mikor válassz úszást segítő mellényt vagy egyéb úszást segítő eszközt?
 • Ha partközelben, nyugodt vízen sportolsz
 • Ha jó úszó vagy
 • Ha testsúlyod átlagos
 • SUP mentőmellénynek általában elég egy úszást segítő mellény
A mentőmellényeknek az EN ISO 12402-4-es szabványnak kell megfelelniük. Az ilyen modellek felhajtóereje 100N. Mikor van szükség mentőmellényre?
 • Ha vadabb vizeken, például folyón vagy tengeren sportolsz
 • Ha a vízi mentőmellényt gyerek számára választod
 • Ha a testsúlyod az átlagnál nagyobb
 • Ha kevésbé vagy jó úszó
 • Ha a mentőmellényt kajakozáshoz használod veszélyesebb körülmények között

HOGYAN VÁLASZD KI A MEGFELELŐ MENTŐMELLÉNYT?

Összefoglalva a fentieket, a megfelelő modell kiválasztásánál tehát a következőkre kell figyelni:
 • Mennyire veszélyes vízen sportolsz majd?
 • Milyen időjárási körülményekre számíthatsz majd? Pl. szeles időben is sportolsz?
 • Mekkora a testsúlyod?
 • Mennyire vagy jó úszó? Ne feledd! Sokan túlbecsülik saját úszói képességeiket, és viszonylag gyorsan kifáradnak - ha nem úszol gyakran, inkább válassz mentőmellényt
A kajak- és SUP mellények esetében nagyon fontos, hogy evezés közben szabadon tudj mozogni. A Decathlon mentőmellények éppen ezért a mozgásszabadságot nem korlátozzák, mivel nagy karkivágással rendelkeznek. A kiválasztott modellnek ezen kívül jól kell illeszkednie a testedhez, de úgy, hogy a mozgásban ne zavarjon. Általában az az optimális, ha a tested és a mellény közt két ujjnyi szabad hely marad.

Felfújható és önfelfújó mentőmellény

Az önfelfújó mentőmellényt vagy úszás segítő mellényt középhaladóknak és haladóknak ajánljuk. Az ilyen modellek extra kényelmesek és szükség esetén szájjal, vagy patronnal fújhatók fel. Amennyiben az utóbbi megoldást választod, akkor használat után a patront ki kell cserélni. A Decathlon kínálatában természetesen patront is találsz.

Gyerek mentőmellény

Gyerekek esetében fontos az extra biztonság, ezért számukra mindig 100N felhajtóerejű modelleket tervezünk. A Decathlon gyerek mentőmellényeihez olyan hasznos kiegészítők is tartozhatnak, mint a síp vagy a fényvisszaverő csík.

Mentőmellény kutyáknak

Ha szőrös családtagod is veletek sportol, neki is szükséges az extra biztonság. A Decathlon kínálatában bármilyen méretű kutyának találsz egyszerűen fel- és levehető mentőmellényt, láthatósági csíkkal.

VÁSÁRLÁS

A Decathlon mentőmellényeit felpróbálhatod a hozzád legközelebb eső áruházunkban, ahol kollégáink szívesen segítenek a választásban. De akkor sem kell kockáztatnod, ha a rendelésed online adod le. Ha a modell mérete nem megfelelő, vagy meggondolnád magad, akkor - amennyiben a terméket még nem használtad - 365 napig kicseréljük vagy visszatérítjük az árát.

Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás