Nyereg, póni nyereg, túra nyereg

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Kifutó
119 990 Ft -16%
99 990 Ft
*2023. 01. 19.-től, a készlet erejéig
Kifutó
99 990 Ft -10%
89 990 Ft
*2023. 01. 19.-től, a készlet erejéig
Kifutó
119 990 Ft -16%
99 990 Ft
*2023. 01. 19.-től, a készlet erejéig
1 490 Ft
Kengyelgumi, ESCAPE
FOUGANZA

Kengyelgumi, ESCAPE

Jelenleg nem elérhető online
4.7/5 értékelés 136 áruházban és online leadott véleményből

NYEREG LOVAGLÁSHOZ: MAXIMÁLIS KÉNYELEM ÉS FUNKCIÓ LOVASNAK ÉS LÓNAK

A lovaglás szerelmesei számára az egyik legfontosabb felszerelés a céloknak megfelelő, minőségi és kényelmes saját nyereg. A Decathlon lovas nyereg kínálatában szuper ár-érték arányú nyergek között válogathatsz, amelyeket ráadásul ingyen ki is próbálhatsz. Strapabíró többcélú hobbinyerget keresel? Netán lovastúrára indulnál, esetleg versenyezni szeretnél? Bármi is legyen a célod, nálunk biztosan megtalálod a tökéletes nyerget!

MILYEN LOVAS NYERGET VÁLASSZ?

Ahhoz, hogy lovaglás közben biztosan jól érezd magad, érdemes pár kérdést megválaszolni a nyereg kiválasztása előtt:
  • Rendszeresen vagy alkalomszerűen lovagolsz?;
  • Milyen a lovad mérete, testalkata?;
  • Mekkora a saját testmagasságod és testsúlyod?;
  • Milyen célra használnád a nyerget: hobbilovaglásra, idomításra, ugrásra vagy túrázásra? Esetleg mindenbe belekóstolnál?;
Ha a fenti kérdésekeket átgondoltad, ismerkedj meg a nyergek típusaival!

A LOVAGLÓ NYERGEK TÍPUSAI

Attól függően, hogy milyen sportágat űzöl a lovagláson belül, többféle nyereg között válogathatsz. Lássuk, mik a főbb típusok!

Univerzális nyereg

Az univerzális nyereg elsősorban hobbi- és szabadidő lovasoknak megfelelő választás. Ez az igen népszerű nyereg típus ugyanis alkalmas alapszintű idomító- és tereplovaglásra, de kisebb ugrásokat is kivitelezhetsz vele. Az univerzális nyereg közepesen mély ülőfelülettel rendelkezik, nyeregszárnyai enyhén meredek kialakításúak, a felrántószíj pedig rövid. A Fouganza univerzális nyergek műanyag vázzal készülnek.

Ugró nyereg

Az ugró nyereg ülőfelülete lapos, ami szabadabb mozgást tesz lehetővé. A nyeregszárny előre szabott, a felrántószíj pedig szintén rövidebb. A térdtámaszoknak köszönhetően ki tudsz támasztani ugrás közben, így jobban követheted a ló ugró mozdulatát. Ezek a nyergek segítik a stabil ülést az akadályok megugrása alatt és az ugrások között. Kockakápás, könnyű műanyag vázzal készülnek.

Túranyereg

A túranyereg ülőfelülete lapos és hosszabb, valamint nagyobb felületű párnázattal készül az extra kényelem érdekében. Nyeregszárnya közepesen meredek kialakítású. Ezzel a nyereggel bátran elindulhatsz hosszabb, vagy akár több napos túrára is, és mind a te, mind a lovad kényelme maximálisan biztosított.

Póninyereg, azaz pónipatrac

A pónipatrac a legkisebb családtagoknak lett tervezve, pónikon történő lovagláshoz. Ezeknek a nyergeknek a felülete enyhén csúszásgátló, és a póninak is kényelmesek: nem csúszkálnak, nem fordulnak el. A patrac elején és hátulján az ülésbiztonságot nyeregpárnák, azaz úgynevezett “kápák” biztosítják. Így a gyerekek már egészen kicsi korban megszerethetik a lovaglást!

BŐR NYEREG VAGY SZINTETIKUS NYEREG A JOBB VÁLASZTÁS?

A szintetikus nyergek ma már jó minőségű, strapabíró anyagból készülnek. Óriási előnyük, hogy súlyuk könnyű, így egy gyerek számára sem probléma hordozni őket, vagy felnyergelni. Könnyen, sima vagy szappanos víz segítségével tisztíthatók, áruk pedig kedvezőbb. Elsősorban alkalmankénti lovagláshoz ajánlottak. A bőr nyergek élettartama hosszabb, ugyanakkor rendszeres ápolást és extra törődést igényelnek. Kényelmesebb rajtuk lovagolni, mivel nem dörzsölik ki annyira a lábszárt és a combokat. Rendszeres lovagláshoz ajánlottak.

Ajándéknak szánod?

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás