Kerékpár utánfutó

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.2/5 értékelés 13 áruházban és online leadott véleményből

Kerékpár utánfutó, kerékpáros gyerekülés

KERÉKPÁR UTÁNFUTÓ ÉS KERÉKPÁROS GYEREKÜLÉS: KÖZÖS BRINGÁZÁS MÁR KISGYEREKKEL IS!

A bringázás nem csak egy sport, hanem egy életstílus, amit már egészen pici gyerekkel is élvezhetsz. Nincs másra szükséged, mint egy kerékpár utánfutóra vagy gyerekülésre, amelyben a kicsi kényelmesen és biztonságosan utazhat veled.A Decathlon kínálatában gyerekülések és biciklis utánfutók széles választékát találod. Bizonyos modelljeink pedig teherszállító kerékpár utánfutóként vagy kutyaszállító kerékpár utánfutóként is használhatók.Válaszd ki a számodra megfelelő modellt és éljétek át közösen a biciklizés örömét!

KERÉKPÁR UTÁNFUTÓ VAGY KERÉKPÁROS GYEREKÜLÉS: MELYIKET VÁLASZD?

Amíg a gyerekek nem elég nagyok ahhoz, hogy saját biciklivel tekerjenek veletek, addig elengedhetetlen a kerékpáros gyerekülés vagy a bicikli utánfutó használata. De melyiket lenne számotokra a megfelelőbb?

Kerékpáros utánfutók

Egyre elterjedtebbek a bicikli háta mögé rögzíthető, húzható bicikli utánfutók. A kerékpáros utánfutók már 6 hónapos kortól nagyjából 5 éves korig (20-22 kg testsúlyig) alkalmazhatóak. Egyes modellekhez kapható babák szállítására alkalmas babaülés, amely bölcsőre hasonlító formájával tökéletesen alkalmas 1-9 hónapos babák szállítására is.A kerékpáros utánfutók előnyei:
 • Az erős vázszerkezet és burkolat megfelelő védelmet nyújt a gyermek számára;
 • Biztonsági öv: a 3 vagy 5 pontos biztonsági öv extra védelmet biztosít;
 • Stabilitás: a biciklis utánfutó a legtöbb esetben még akkor is stabil marad, ha a szülő elesik a biciklivel;
 • Kényelem: a nagyobb belső tér kényelmesebb utazást biztosít, így nagyobb túrákat is megtehettek együtt;
 • A gyermek nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, a biciklis utánfutó védelmet nyújt a napsütés, szél és por ellen;
 • A kicsik élvezik a különleges saját kuckó érzést;
 • A biciklis utánfutók összecsukva csak kis helyet foglalnak, így kényelmesen elférnek az autó csomagterében, otthon pedig akár az ágy alatt;
A kerékpáros utánfutók hátrányai:
 • Áruk magasabb;
 • Biciklizés közben nem tudsz beszélgetni, kapcsolatot tartani a gyermekkel;

Kerékpáros gyerekülés

A kerékpáros gyerekülés a bicikli csomagtartójára rögzíthető. 9 hónapos kortól használható, amikor a gyermek már nagyon stabilan képes ülni. A biciklis gyerekülés előnyei:
 • Kedvezőbb ár;
 • Könnyebb felszerelhetőség;
 • Biciklizés közben beszélgethetsz a gyermekkel;
A biciklis gyerekülés hátrányai:
 • Körülményesebb felszállni a biciklire;
 • Nem véd az időjárás viszontagságai ellen;

A KERÉKPÁROS UTÁNFUTÓK FAJTÁI

Ma már a kerékpáros utánfutóknak számos fajtája létezik, attól függően, hogy egy vagy két gyermeket szeretnél szállítani, használnád-e teherszállításra, vagy a kutyusodat is magaddal vinnéd. Bizonyos modellek pedig multifunkciósak és más sportágakhoz vagy babakocsiként is használhatod őket.

Hagyományos gyerekszállító utánfutók

A hagyományos bicikli utánfutók 2 nagy kerékkel rendelkeznek. Egy nem leszerelhető rúddal valamint természetesen biztosító mechanizmussal kapcsolódnak a kerékpárhoz a váz hátsó részén, a kerekeknél. Az ilyen modellek ára általában kedvezőbb, azonban csak biciklizéshez használhatod őket.

Többfunkciós gyerekszállító utánfutók

A többfunkciós biciklis utánfutók 1 vagy 2 további kisebb kerékkel bővíthetők, a vontatórúd pedig levehető. Így, modelltől függően egy karfa segítségével akár babakocsiként is használhatók, vagy más sportágaknál is alkalmazhatók, például futásnál, vagy sífutásnál.

2 üléses biciklis gyerek utánfutók

Elérhetőek két gyermek szállítására alkalmas, 2 üléses gyerekszállító utánfutók is. Ezek teherbírása magasabb, általában 45 kg-ig terhelhetőek. Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy az ilyen utánfutók lényegesen szélesebbek, ezért általában a kerékpárutak teljes szélességét elfoglalják, és nagyobb ívben is kell majd kanyarodnod velük.

Kutyaszállító kerékpár utánfutók

A bicikli utánfutó kutyáknak kiegészítő szettként vásárolható meg bizonyos modellekhez, például a Thule bicikli utánfutóhoz. A kiegészítő elem kivehető, párnázott és könnyen tisztítható kutyaággyal van ellátva, hogy kedvenced garantáltan kényelmesen utazzon.

Teherszállító kerékpár utánfutó

Egyes modellek csomagszállító kerékpár utánfutóvá alakíthatók, így rendkívül praktikusak és sokoldalúak.

VÁSÁRLÁS

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik lenne a számodra legmegfelelőbb biciklis utánfutó, látogassatok el a hozzátok legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol munkatársaink szívesen segítenek a választásban. Így több különböző modellt is megnézhettek. De természetesen arra is van lehetőség, hogy online, webáruházunkból rendeljétek meg a kiszemelt modellt.

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás