Kerékpár lámpa

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
17 990 Ft
37 990 Ft
77 990 Ft
33 990 Ft
16 990 Ft
78 990 Ft
58 990 Ft
27 990 Ft
5 190 Ft
16 990 Ft
Lámpa első Swift 300
NITERIDER

Lámpa első Swift 300

Forgalmazza és szállítja Biker Kft.

Kifutó
7 990 Ft -25%
5 990 Ft
*2023. 01. 17.-től, a készlet erejéig
Kifutó
7 990 Ft -25%
5 990 Ft
*2023. 01. 17.-től, a készlet erejéig
4/5 értékelés 1058 áruházban és online leadott véleményből

KERÉKPÁR LÁMPA, BICIKLI LÁMPA

KERÉKPÁR LÁMPA: BRINGÁZZ BIZTONSÁGOSAN SÖTÉTBEN IS!

A megfelelő kerékpár világítás rendkívül fontos a biztonságos közlekedés szempontjából, a bicikli lámpák ugyanis biztosítják, hogy a közlekedés többi résztvevője is lássa a biciklist. Kevésbé kivilágított utakon és terepen pedig erős fényű kerékpár lámpa szükséges az út megvilágításához. A Decathlon bicikli lámpa kínálatában mind a városi, mind az országúti vagy rosszabb fényviszonyokkal rendelkező terepen történő kerékpározáshoz megtalálod a tökéletes kerékpár világítást. Kínálatunkban led kerékpár lámpák és tölthető kerékpár lámpa szettek is elérhetőek.

HOGYAN VÁLASZD KI A SZÁMODRA LEGJOBB KERÉKPÁR VILÁGÍTÁST?

Bár a kerékpár lámpa kiválasztása elsőre egyszerűnek tűnik, érdemes néhány szempontot mérlegelni vásárlás előtt.

A kerékpár első lámpájának kiválasztása

A kerékpár első lámpája a KRESZ szerint fehér vagy kadmium fényű (sárga) lehet. Magyarországon megengedett villogó lámpát használni első lámpa esetében is. Szintén a KRESZ írja elő, hogy olyan lámpát kell választani, amelynek a fénye minimum 150 méterről látható. A kerékpár lámpák szinte kivétel nélkül teljesítik ezt a feltételt, ugyanakkor nagy eltérések lehetnek a fényerő tekintetében az egyes modellek között. A fényerő általában a szokásos lumenben van megadva, ezen kívül találkozhatsz a lux mértékegységgel is, amely azt jelzi, hogy egy bizonyos távolságból mennyi fény ér egy adott területet. Lássuk, hogy mekkora fényerejű első lámpára van szükség a különböző terepeken!
  • Városi közlekedés jól kivilágított utakon, és ismerős rendezett terepen kisebb sebességnél: 10-20 lux;
  • Országúti kerékpározáshoz nagy sebességgel: minimum 40 lux;
  • Erdőben, ismeretlen, bizonytalan terepen: 70 lux;

A kerékpár hátsó lámpájának kiválasztása

A KRESZ szerint a kerékpár hátsó lámpája kizárólag piros fényű lehet, a villogó jelzés hazánkban megengedett. A bicikli hátsó lámpájának célja a láthatóság biztosítása, a fénynek minimum 150 méterről látszódnia kell. A hátsó lámpát a biciklin az ülés alatti vázhoz, a csomagtartóhoz vagy a hátsó sárvédőhöz lehet rögzíteni.

A rögzítés módja

A kerékpár lámpa rögzítése történhet gumipánttal vagy fém bilinccsel is. A gumipántos rögzítés a kisebb teljesítményű, kedvezőbb árú termékekre jellemző, azt viszont figyelembe kell venni, hogy a bicikli lámpa egyenetlen talajon, akár kisebb bukkanóknál is elmozdulhat, ami mind a látást, mind a láthatóságot csökkenti. A fém bilincs előnye, hogy stabilan tartja a lámpát, hátránya viszont, hogy körülményesebb felszerelni.

Világítótáv és fénysugár

Ismert, biztonságos terepen elegendő a fókuszált, keskeny fénysugarú kerékpár világítás. Országútra, vagy rosszabbul kivilágított, ismeretlen terepre viszont nagy világítótávú, széles fénysugarú kerékpár lámpát válassz.

Az áramforrás: dinamós, elemes vagy akkumulátoros bicikli lámpát válassz?

A dinamós kerékpár lámpák előnye, hogy nem kell bajlódnod az elemek cseréjével vagy akkumulátor töltésével, és a környezetet is kímélik. Hátrányuk viszont, hogy teljesítményük általában kisebb. Az elemes kerékpár lámpák AA vagy AAA elemmel működnek. Kedvező árú, de viszonylag kis teljesítményű bicikli lámpák, leginkább városi közlekedésre.Az akkumulátoros kerékpár lámpák újratölthetőek, teljesítményük pedig nagyobb. A töltés usb csatlakozón át történik, az usb kerékpár lámpákat akár powerbankról is töltheted őket, útközben. Ha országúton vagy rosszabbul kivilágított területen bringázol, érdemes akkumulátoros bicikli lámpát választanod. A megfelelő modell kiválasztásához mindig nézd meg a töltési- és üzemidőt!

A bicikli lámpa üzemmódjai

A kedvezőbb árú kerékpár lámpákon általában a folyamatosan világító és a villogó üzemmódok között tudsz választani. A nagyobb teljesítményű, komolyabb modellek esetén pedig akár power és eco üzemmódot is választhatsz.

VÁSÁRLÁS

Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen bicikli világítás lenne a megfelelő számodra, látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol kollégáink szívesen segítenek neked. De természetesen otthonod kényelméből, online is megrendelheted a kiszemelt terméket.

Ajándéknak szánod?

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás