Sátor

Sátor kollekciónk

A Quechua szakértői olyan sátrakat állítottak össze, amelyek minden körülményhez megfelelnek. Legyen szó családi sátrazásról, könnyű hátizsákos túrasátorról vagy felfújható sátorról, hogy luxusban érezd magad de ne felejtsük el a fesztiválsátort sem, ahol megpihenhetsz a kedvenc bandád után. Nézz be hozzánk és legyél te a következő boldog sátor tulajdonos.

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
Sátor kempingezéshez Arpenaz 4.1, 4 személyes, 1 hálófülkével
Sátor kempingezéshez Arpenaz 4.1, 4 személyes, 1 hálófülkével
44 990 Ft
SÁTOR KEMPINGEZÉSHEZ 2 SECONDS, 3 személyes
SÁTOR KEMPINGEZÉSHEZ 2 SECONDS, 3 személyes
29 990 Ft
MAKALU hegymászó sátor
Legjobbra értékelt
MAKALU hegymászó sátor
139 990 Ft
SIMOND

MAKALU hegymászó sátor

(1)
külföldi raktárunkból, 10 nap
Kempingsátor Air Seconds 4.1 F&B, felfújható, 4 személyes, 1 hálófülkével
Ecodesign
Kempingsátor Air Seconds 4.1 F&B, felfújható, 4 személyes, 1 hálófülkével
129 990 Ft
4.3/5 értékelés 3347 áruházban és online leadott véleményből

Minden, ami sátor

Ha a nyaralás kerül szóba, szerencsére egyre többen döntünk már a kempingezés mellett. Sokaknak viszont még retro kép jut eszükbe a kemping szó hallatán. A köznyelvben egyrétegű sátorként elterjedt két személyes vagy a több hálófülkés óriás, melyekre ha gondolunk, az első kép ami eszünkbe jut az egyszerűen összeszerelhetetlen váz és a pára lecsapódás, amely nagy eséllyel jelent meg reggelente a sátorponyva belső oldalán. A szállítást nézve sem volt könnyű dolgunk, hiszen a régi sátorból egy szerkezeti cső súlya megközelítette a mai sátrak egész rudazatának tömegét.

A Decathlon sátrak terén ma már sok variációt kínál az érdeklődőknek, melyeket több márka fejlesztéseinek köszönhetünk. Talán a legismertebb ezek közül a Quechua sátor választéka, ahol a sokak által csak pop up sátorként ismert másodperces verziók is szerepelnek. A 2seconds sátor egyik legfőbb előnye, hogy gyorsan felállítható és összecsukható. A Decathlonban ez a kategória 2-3 SZEMÉLYES változatban elérhető. Önfelállító szerkezetének köszönhetően, nem csak a rudazat befűzésével de a hálófülke beszerelésével sem kell bajlódnunk, hiszen ha kivesszük a csomagból és kinyitjuk, egy kész sátrat kapunk amit már csak rögzítenünk kell a hozzá tartozó cövek, vagy ahogy sokan ismerik cölöp csomag segítségével. A hálófülke ettől függetlenül kivehető és tisztítható a rá varrt, sok kicsi kampó segítségével. A sátor rudazatát tekintve az egyik legfontosabb tényező az anyag amiből készült. A klasszikus és másodperces szerkezetet üvegszálas rudazatból gyártjuk ami rugalmassága és strapabírósága miatt az egyik legoptimálisabb anyag erre a célra. A klasszikus szerkezetű sátraknál a rudazat sérülése esetén a sátor javításához, vásárlóink a javító készlet megvásárlásával a javítást otthon is el tudják végezni. Amennyiben segítséget igényelnek a műveletben, áruházaink műhelyeiben szívesen állunk szolgálatukra. A másodperces kategóriánál a javítás házilag nem megoldható. Ebben az esetben mindenképp keressétek fel műhelypontjainkat áruházainkban!

A Quechua gyorsan összerakható sátrai között szerepel még a napsátor kategória, ami elérhető ugyanúgy klasszikus szerkezetű verzióban is. Ezek a sátrak főként piknikezés vagy akár a strandon eltöltött idő alatt lehetnek hasznunkra és nyújthatnak menedéket a nap káros sugarai elől. Kétféle verzió létezik napvédő sátrainkból, az úgynevezett nyitott sátor és a cipzárral behúzható ajtóval ellátott menedék. Ez utóbbi a gyengén szitáló eső ellen is védhet minket és felszerelésünket vagy akár öltöző fülkeként is funkcionálhat. A menedékeink közé sorolhatóak még a pavilon sátraink, melyek remek nappali helységként funkcionálhatnak egy kempingezés vagy akár egy családi piknikezés alkalmával. Fontos megjegyezni, hogy ezek egyrétegű sátrak, tehát a páralecsapódás miatt alvásra nem alkalmasak. Minden pavilon sátrunkat úgy terveztünk, hogy egy maximum 190cm magas ember állva is tudjon benne tartózkodni. Ezek egyterű sátrak, osztott verzióban nem elérhetőek.

A Quechua foglalkozik családi sátor fejlesztésével is. A családi sátor kategóriában 4-5-6-8 személyes sátrakból tudnak választani vásárlóink. A belmagasság ebben a kategóriában az első áras családi sátrunk kivételével minden estben akkora, hogy az előtérben állva is kényelmes tudjunk tartózkodni. A felállítás klasszikus szerkezetű sátrainknál időigényesebb és tapasztalataink szerint sokan a nyaralás értékes idejéből nem szívesen használnak fel erre többet pár percnél. Ezekre az igényekre gondolva alkottuk meg a felfújható sátrakat, amit az AIRSECONDS modell névvel illetünk. Csak úgy mint a másodperces szériánál, itt sem kell bajlódni sem a rudazat befűzésével, sem a hálófülke vagy az aljzat ponyva beszerelésével. A csomagméretet tekintve a klasszikus szerkezetű családi sátrak csomgja kisebb, míg felfújató társaiké nagyobb de tapasztalataink alapján, mindkét verzióról elmondható, hogy összecsomagolva egy átlagos családi autóba befér. A felfújható kategória a sátrak prémium kategóriáját képviseli. Felállítását tekintve, a hozzá illő pumpa megvásárlásával könnyedén felfújható még a 8 személyes verzió is pár perc alatt. Anyagát tekintve erősebb, UV állób mint a társai, a rudazat sérülése nem valószínű bár előfurdulhat. Ebben az esetben, műhelyeink készséggel segítenek a sérült légkamra cseréjében.

A Decathlon túra illetve bivak sátrainak fejlesztésével egy másik márka, a Forclaz foglalkozik. Ez a túrasátor széria elérhető az EGYSZEMÉLYES verziótól a 2-3-4 személyes verzióig. Ez a kategória a legjobb választás lehet trekking túrákhoz mint a kéktúra, vagy kerékpártúrákhoz esetleg motorosoknak, hiszen csomagméretük és súlyuk úgy lett tervezve, hogy akár heteken keresztül is egy hátizsákkal túrázva tudjuk cipelni őket, ennél fogva motorral és biciklivel is ez a széria könnyen szállítható. A kategórián belül még megtalálható az úgynevezett ultralight kivitelezésű sátorcsalád ahol a legkönyebb és legkompaktabb túrasátrakat találjuk. Forclaz sátraink rudazatát tekintve főként alumíniumból készülnek itt is könnyítve az összsúlyt és lehetővé téve középhegységekben a 3 vagy akár a 4 évszakos felhasználást. Az üvegszálas rudazathoz képest a fémből készült rudazatok sokkal jobban bírják a hideget és az alacsony hőmérséklet hatására kevésbé vesztenek rugalmasságukból. Az esetlegesen bekövetkezett rudazat sérülést vagy törést, vásárlóink a megvásárolt fém rudazat javító szettel otthon is tudod orvosolni a problémát. Amennyiben ehhez segítségre van szükséged, áruházaink műhelypontjaiban állunk rendelkezésükre.

A kiválasztásnál talán a legsarkalatosabb kérdés a sátor mérete. Ha méret kérdésről van szó, érdemes végig gondolni, hogy hányan szeretnénk használni és ennek fényében azt megállapítani, hogy hány fős sátorra van szükségünk. 1-2 személyes sátrak esetében érdemes egy fővel többet számolni a komfort érzet és az egyéb felszerelések tárolása miatt, főleg ha előtető vagy előtér nélküli sátrat választunk. Sátorválasztásnál fontos szempont még a vízállóság is. Minden sátrunk, amit alvásra terveztünk, szél és vízálló. Ezeket a tulajdonságokat többfél próba keretein belül vizsgáljuk. Ettől függetlenül évente érdemes sátraink ponyváját sátor impregnáló szerrel kezelni. Ez a kezelés egy vékony réteget biztosít a ponyva külső felületén és segíti a vízlepergetést. Ezen kívül a ponyva élettartamát is hosszan növeli.

Sátorponyváinkat tekintve főként a poliészter anyagot és annak keverékeit használjuk, ami önmagában 30 faktoros UV védelmet nyújt. A Decathlon egyik saját fejlesztése a Fresh and Black ponyva ami 50 faktoros UV védelemmel rendelkezik és a belső alumínium rétegnek köszönhetően, a hőérzetet is képes pozitív irányba befolyásolni. A belső hálófülke réteg fekete színének köszönhetően pedig kiszűri a fények 99 százalékát. Ezeknek a tulajdonságoknak a birtokában, sátrunk kényelmes menedéket nyújt a forró nyári napokon és biztosítja, hogy a reggeli fények ne ébresszenek minket túl korán. A Fresh&Black technológia, minden sátor kategóriánkban elérhető, kivéve azokat a sátrakat amiket nem alvásra terveztünk. A nappali pavilon és napsátraink egy részének külső ponyváját is Fresh anyagból gyártjuk, hiszen a napfény és annak káros hatásai ellen itt is kiemelten fontos a védekezés. Sátorválasztással, kemping és túrázáshoz kapcsolódó felszerelés kiválasztásával kapcsolatos kérdéseiddel keress minket budapesti és vidéki áruházainkban és ügyfélszolgálatunkon keresztül bizalommal!

Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás