Elektromos kapásjelző, swinger

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
27 990 Ft
SILSTAR

SILSTAR BITE ALARM SET 3+1

Forgalmazza és szállítja Horgászcikk Eurostar

20 500 Ft
SILSTAR

SILSTAR BITE ALARM SET 2+1

Forgalmazza és szállítja Horgászcikk Eurostar

6 700 Ft
EUROSTAR

EUROSTAR ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ PULL UP

Forgalmazza és szállítja Horgászcikk Eurostar

5 300 Ft
EUROSTAR

EUROSTAR ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ ONE STEP

Forgalmazza és szállítja Horgászcikk Eurostar

4/5 értékelés 15 áruházban és online leadott véleményből

ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ: AZ IGAZÁN HATÉKONY HORGÁSZATÉRT

Az elektromos kapásjelző a modern pontyhorgászat kötelező eszközévé vált. Nem kell többé másodpercenként a botot figyelni, ami éjszaka vagy hosszabb horgászatok során lehetetlen is volna. Az elektromos kapásjelző mellé szükséges a mechanikus hanger vagy swinger kapásjelző is, amely a zsinórt megfeszítve jelzi a kapást. A Decathlon kínálatában mind a hanger és swinger, mind az elektromos kapásjelzők széles választéka elérhető - és természetesen kapásjelző szettet is találsz a a termékek között.

AZ ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ MŰKÖDÉSE ÉS FUNKCIÓI

Az elektromos kapásjelző kapás esetén érzékeli a zsinór előre- vagy hátramozgását, mivel a megfeszített zsinór egy mágneseket tartalmazó kereken fut át. A készülék házban az érzékelők azonnal regisztrálják a mágnesek mozgását, így az fény- és hangjelzéseket ad ki.

Milyen elektromos kapásjelzőt vegyél?

Kezdő horgászként nem könnyű eldönteni, hogy melyik lenne számodra a legjobb elektromos kapásjelző. A különböző modellek között nagy eltérések lehetnek az árazásban és természetesen a funkciók számában is. Lássuk, mik azok a feltételek, amiknek mindenképpen meg kell felelnie egy elektromos kapásjelzőnek!
  • Vízállóság: elengedhetetlen hogy az elektromos kapásjelző vízálló (és lehetőleg porálló) legyen - ellenkező esetben már egy enyhe zápor is kárt tehet az eszközben;
  • Hangerőszabályozás: fontos, hogy olyan alacsonyra állítsd a hangerőt, amennyire csak lehet: így nem zavarsz majd más horgászokat;
  • Hangmagasság beállítása: ez a funkció hasznos, hogy a különböző horgászbotok jelzéseit meg tudd különböztetni;
  • Alacsony akkumulátor fogyasztás: hogy ne kelljen gyakran elemet cserélned;
Ezen kívül vannak olyan kiegészítő funkciók, amelyek szintén hasznosak lehetnek:
  • Érzékenység: mekkora zsinórmozgásnál jelezzen a készülék? Folyóvízi horgászat esetén értelemszerűen kisebb érzékenységre lesz szükség;
  • Helyzetjelző fény: így félhomályban is jól látható az eszköz
  • Töltöttségjelző fény: így nem ér kellemetlen meglepetésként, ha az elem lemerült;

Elektromos kapásjelző szettek

A Decathlon kínálatában elérhetők a Prologic kapásjelző szettek is. Ezek a szettől függően 2 vagy több elektromos kapásjelzőt tartalmaznak, egy olyan központi egységgel, amely akár 100 méterig is képes fogni azok jelzéseit. Így a botoktól távolabb, akár a sátradból is jelzést kaphatsz arról, ha kapás van. A kapásjelző szettek tartalma ezen kívül egy felakasztható biwy lámpa is.

HANGER VAGY SWINGER KAPÁSJELZŐT VÁLASSZ?

Az elektromos kapásjelzőhöz szükséges egy mechanikusan működő kapásjelző is. Ez lehet hanger vagy swinger kapásjelző.

Hanger kapásjelző

A hanger kapásjelző egy feltűnő színű ólommal súlyozott testből áll, amelyet lánc vagy zsinór rögzít az elektromos kapásjelzőhöz. A test szabadon lebeg a főzsinóron az orsó és az elektromos kapásjelző között. Súlya legtöbb esetben fix, mivel az ólom nem cserélhető, így kevésbé sokoldalúan használható. További hátránya, hogy érzékeny a szélre. Ugyanakkor előnye robosztus szerkezete és kedvező ára.

Swinger kapásjelző

A swinger kapásjelző egy rúd segítségével van az elektromos kapásjelzőhöz rögzítve. Az ólomsúly ezen a rúdon szabadon mozgatható, így a zsinór feszessége fokozatmentesen állítható. Ez jóval széleskörűbb használatot tesz lehetővé, mint a hanger kapásjelző, ára ugyanakkor magasabb.

VÁSÁRLÁS

Ha nem tudod, melyik lenne a számodra legjobb elektromos kapásjelző, látogass el a legközelebbi Decathlon áruházba, ahol munkatársaink szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Természetesen webáruházunkból online is megrendelheted a szükséges terméket.

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás