Bojli

Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása
Legjobb ár-érték arány
1 990 Ft
Egységár 1 990 Ft/KG
Legjobb ár-érték arány
1 990 Ft
Egységár 1 990 Ft/KG
Legjobb ár-érték arány
1 990 Ft
Egységár 1 990 Ft/KG
Legjobb ár-érték arány
1 990 Ft
Egységár 1 990 Ft/KG
Legjobbra értékelt
3 990 Ft
Egységár 3 990 Ft/KG
Legjobbra értékelt
3 990 Ft
Egységár 3 990 Ft/KG
4.7/5 értékelés 391 áruházban és online leadott véleményből

BOJLI

BOJLIK BEETETÉSHEZ, CSALIZÁSHOZ

A bojlis horgászat az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert, hatalmas áttörést jelentett a pontyhorgászat területén. Hatékonyságának kulcsa maga a bojli, azaz a golyó formájú etetőanyag, amely kifejezetten a nagy halakat vonzza. A Decathlon kínálatában beetetéshez, csalizáshoz is találsz kedvező árú, ugyanakkor rendkívül hatékony termékeket, többféle ízben, összetételben és méretben, így biztosan megtalálod a számodra megfelelőt.

MITŐL OLYAN HATÉKONY A BOJLIS HORGÁSZAT?

A nagy halaknak, például a pontynak különösen fehérjedús táplálékra van szükségük, mind állati, mind növényi forrásból származó fehérjékből. A golyó alakú bojlik tökéletesen kielégítik a nagy halak tápanyagigényét, így hatékonyan vonzzák azokat. A halak bevonzásában természetesen segít a többféle ízesítés is.

Milyen összetevőkből áll a bojli?

A bojlik számos különböző összetevőkből állhatnak, ezek között a leggyakoribbak:
  • Hal- és húslisztek;
  • Növényi lisztek;
  • Természetes kivonatok;
  • Olajok;
  • Apró magvak;
  • Tojás;
  • Természetes kivonatok;
  • Aromák;

BOJLI FAJTÁK

Attól függően, hogy a bojlit elsősorban beetetéshez vagy csalizáshoz használják, megkülönböztethetők a csalizó és etető bojlik. Bizonyos bojli fajták mindkét célra alkalmasak.

Etető bojli

Az etető bojlik gyorsabban szétterjednek, így a horgászat helyét gyorsan vonzóvá teszik a halak számára. Általában nagy kiszerelésben kaphatók. A Decathlon kínálatában elérhető etető bojli 10 kg-os kiszerelésben is.

Csalizó bojli

A csalizó bojlik lassabban oldódnak fel, sokáig, akár 24 órán keresztül is a boton maradnak. Így csak ritkán kell őket újra felszerelni. A bojlik védelme érdekében érdemes rájuk védőhálót húzni.

Főtt vagy oldódó bojlit használj?

A főtt bojli általában jobb választás, ha ismeretlen vízen horgászol, ahol nem ismered a halak összetételét, méretét és mennyiségét. Szintén jobban használható meleg vízben, illetve több napig tartó horgászatok esetén. Az oldódó bojli rövidebb, egy napos horgászatok esetén alkalmazható, mivel gyorsabban becsalja a halakat. Alacsonyabb hőmérsékletű vízekben célszerű alkalmazni.

Mire jó a bojli paszta?

A bojli paszta az ólomra vagy akár a csalira is gyúrható, és a vízbe érkezve azonnal vonzó hatást vált ki. Kibírja a legnagyobb dobásokat is.

A BOJLI ÁTMÉRŐJE

A bojlik átmérője általában 8mm-től indul és akár 25-30 mm-es átmérőig is terjedhet. A bojli átmérőjét érdemes a víz típusának (például horgásztó, nagy tó, folyó, csatorna, folyam stb.) megválasztani. Intenzíven telepített tavakban a kisebb átmérőjű bojlikra könnyen rászoknak a nagyobb testű halak, illetve átlagos méretű pontyok, ezért ha kapitális halak kifogása a cél, akkor érdemes a megszokottól nagyobb átmérőjű bojlit választanod.

VÁSÁRLÁS

Ha kérdésed van a megfelelő bojli kiválasztásával kapcsolatban, akkor látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol munkatársaink szívesen segítenek neked. Természetesen webáruházunkból, otthonod kényelméből is megrendelheted a neked tetsző termékeket, és akkor nincs más hátra: irány a part!
Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás