Gördeszka kerék, gördeszka csapágy

Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása
Szűrők kihagyása
Szűrők
Ár
5/5 értékelés 4 áruházban és online leadott véleményből

GÖRDESZKA KERÉK VÁLASZTÁS

Ha elkopott vagy eltörött a gördeszkád kereke, vagy esetleg nem vagy vele elégedett, itt az ideje lecserélni! Felmerülhet benned a kérdés, hogy mi a különbség az egyes gördeszka kerekek között? Több tulajdonsága is van a kerekeknek ami alapján megkülönböztetjük őket.

GÖRDESZKA KERÉK ÁTMÉRŐ

A legszembetűnőbb különbség a kerekek átmérője. Minél nagyobb egy gördeszka kerék, annál nagyobb végsebességet érhetsz el a deszkáddal és könnyebb megtartanod is azt. Nem csak a sebességet befolyásolja a kerék átmérője, hanem azt is, hogy milyen könnyen gördülsz át az úthibákon (pl. repedések a járdán), vagy mennyire könnyű tartani a sebességedet durva borítású aszfalton. Éppen ezért a CRUISER ÉS LONGBOARD GÖRDESZKÁK rendszerint 62 mm átmérőjűnél nagyobb kerékkel vannak felszerelve. DOWNHILL LONGBOARDOK esetében akár 70-75 mm is lehet a kerék átmérője. A FREESTYLE GÖRDESZKÁK, amelyek esetében fontos a stabilitás, ezzel szemben kisebb kerekekkel, legtöbbször 52 mm, 54 mm és 56 mm átmérőjű kerékkel felszereltek. Ezen belül is az 52 mm-es kerék street deszkázáshoz ajánlott, az 56 mm-es parkokba, rámpára, a nagyobb végsebesség miatt, az 54 mm-es pedig egy átmenet a kettő kerék méret között, vegyes felhasználásra.

MIRE FIGYELJEK MÉG HA KEREKET VÁLASZTOK A GÖRDESZKÁMHOZ?

Mielőtt kereket választanál a gördeszkádhoz, számításba kell venned a FELFÜGGESZTÉS tengelye és a GÖRDESZKA LAP közötti távolságot. A különböző felfüggesztések tengelyeinek átmérője azonos, tehát bármilyen gördeszka kereket feltehetsz rájuk. Azonban ha túl kevés a távolság a kerék és a lap között, kanyarodáskor, mikor megdöntöd a deszka lapját, a kerék beleérhet a lapba és így könnyen eleshetsz. Nem kell azonban aggódnod, van megoldás a problémára! A felfüggesztés alá kell rakni egy speciális, erre tervezett ALÁTÉTET, ami megnöveli a távolságot a gördeszka és a kerék között. Így már szabadon manőverezhetsz, anélkül, hogy tartanod kéne a “wheel-bite”-tól. Biztos ami biztos, javasoljuk, hogy mindig viselj VÉDŐFELSZERELÉST!

Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás