Terepfutó cipő

Terepfutó cipő

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
Női terepfutócipő TR, rózsaszín
Női terepfutócipő TR, rózsaszín
14 990 Ft
2 elérhető modell
EVADICT

Női terepfutócipő TR, rózsaszín

(23)
akár 2 nap
FÉRFI TEREPFUTÓCIPŐ TR, KÉK
FÉRFI TEREPFUTÓCIPŐ TR, KÉK
14 990 Ft
2 elérhető modell
EVADICT

FÉRFI TEREPFUTÓCIPŐ TR, KÉK

(89)
akár 2 nap
Férfi terepfutócipő MT2, kék, zöld
Férfi terepfutócipő MT2, kék, zöld
27 990 Ft
Női terepfutócipő MT2, kék
Női terepfutócipő MT2, kék
27 990 Ft
EVADICT

Női terepfutócipő MT2, kék

(9)
külföldi raktárunkból, 10 nap
Férfi terepfutó cipő XT8, kék, narancssárga
Újdonság
Férfi terepfutó cipő XT8, kék, narancssárga
24 990 Ft
Női terepfutó cipő XT8, türkizkék
Újdonság
Női terepfutó cipő XT8, türkizkék
24 990 Ft
EVADICT

Női terepfutó cipő XT8, türkizkék

külföldi raktárunkból, 10 nap
4.4/5 értékelés 541 áruházban és online leadott véleményből

Futócipők a Decathlon kínálatában

A futás a világ egyik legnépszerűbb sportja, hiszen szinte bárhol, bármikor űzhető. Óriási előnye, hogy viszonylag kevés felszerelés szükséges hozzá, viszont van valami, ami rendkívül fontos: az adott terephez és a lábadhoz tökéletesen passzoló futócipő.

Nem gond, ha csak hobbifutó vagy, de az sem, ha a teljesítmény vagy a terep jelenti számodra a kihívást. Futócipőink között bármilyen talajra, bármilyen szinten megtalálhatod a megfelelő modellt.

Válogass ismert márkák, például Adidas vagy Asics futócipők között, vagy fedezd fel saját márkás Kalenji, Kiprun és Evadict futócipő kínálatunkat!

Futócipő típusok

A számodra legjobb futócipő kiválasztásakor elsődleges szempont, hogy milyen gyakorisággal és milyen terepen szeretnél futni. A Decathlon futócipőit alapvetően három kategóriára különítettük el, amelyet saját márkás termékeink esetében a márkajelzés is jelöl.

Hobbi futócipők

A hobbi futócipőket azok számára terveztük, akiknek elsősorban az általános erőnlétük javítása és az egészséges megőrzése a cél. Ezek a kezdő futócipők futópadra és rekortán pályára, illetve betonra rövidebb kocogásokhoz alkalmasak.

Dropjuk (amely a cipő orra is sarka közti magasság különbséget jelenti) általában kisebb, így nagyobb a stabilitásuk, és ütécsillapításuk sem olyan nagy - a túl puha talp például rekortán pályán túlterhelheti az izmokat. Hobbi futóknak a Kalenji márkájú termékeinket ajánljuk.

Futócipők hosszabb távra, edzésre és versenyre

Ha számodra a teljesítményed növelése, hosszabb távok teljesítése vagy a versenyzés a lényeg, akkor olyan profi futócipőt válassz, amely stabilabb, dinamikusabb futást tesz lehetővé, a felsőrész anyaga pedig szinte rásimul a lábadra. Ezeknek a futócipőknek jóval nagyobb az ütéscsillapítása, talpuk pedig úgy van kiképezve, hogy a nedves aszfalton is kényelmesen tudj futni bennük, anélkül, hogy elcsúsznál. Komolyabb edzésekhez és versenyre a Kiprun futócipőket ajánljuk.

Terep futócipők

Azoknak, akik szeretik az igazi kihívásokat és felfedeznék az erdőt és hegyeket, a terep futócipő vagy más néven trail futócipő a megfelelő választás. A terep futócipő ugyanis remekül megállja a helyét a murvás, csúszós, sáros, sőt kavicsos úton is, ami a talp bordás kiképzésének köszönhető. Ezek a gyakran vízálló futócipők általában alacsonyabb droppal rendelkeznek, így a lejtőn futás sem jelent problémát. Könnyebb terepre a hajlékonyabb, nehezebb, sziklás terepre viszont a merevebb talpú modellek alkalmasak.

Figyelem! A terep futócipőket ne használd aszfalton, mivel csúszásgátlós talpuk hamarabb elkopik, illetve ütéscsillapításuk is alacsonyabb.

A Decathlon futócipői közül az Evadict márkájúakat terveztük terepre.

Futócipő nőknek

A nők futási módja a más járási mintázatoknak és alsó végtagi mechanikának köszönhetően jelentősen eltér a férfiakétól, ezért számukra más kialakítású és formájú futócipők szükségesek. A Decathlon futócipők tervezésénél nagy hangsúlyt fektettünk ezekre a különbségekre is.

Milyen a jó futócipő?

A futócipő elsődleges szerepe, hogy a futás minél stabilabb, kényelmesebb legyen, kímélje az ízületeket és javítsa a teljesítményt. De mitől lesz igazán jó a futócipő?

Ütéscsillapítás

A Decathlon 2018-ban egy nagyszabású tanulmányt készített a Luxemburg Institute of Health (LIT) közreműködésével, amelynek a célja az volt, hogy kiderüljön: valóban csökkenti-e a megfelelő ütéscsillapítás a sérülések kockázatát. A tanulmányban 848 résztvevő működött közre, és 27.761 futóedzést figyeltek meg. Az eredmény egyértelmű volt: a nagyobb ütéscsillapítású futócipőben futók között 25%-kal kisebb volt a sérülések aránya.

Éppen ezért a jó futócipő elsődleges tulajdonsága a terepviszonyoknak megfelelő ütéscsillapítás.

Energia visszaadás

A gyors futásnál, versenyeken vagy terepen rendkívül fontos, hogy a cipő talpában ne vesszenek el a becsapódási energiák, hanem azok mindig a következő lépés dinamikáját határozzák meg.

A megfelelő ütéscsillapításról és energia visszaadásról speciális technológiákkal gondoskodtunk saját márkás futócipőinkben:

 • EVA habszivacs a Kalenji termékekben: jelentősen csökkenti az ütődést a saroknál
 • KALENSOLE habszivacs a Kiprun termékekben: akár 1000 km-ig tartós, a jobb ütéscsillapítás és energia visszaadás a jobb elrugaszkodást segíti
 • MFOAM: még reaktívabb, puhább habszivacs a nagyon hosszú távokra
 • K-RING: egy speciális gyűrű a sarokban, amely eloszlatja a becsapódáskor keletkezett rezgést, így jobban védi a gerincet, térdet, ízületeket
 • ARKSTAB koncepció a Kiprun és Evadict futócipőkben: TPU gyanta a lábközép részen, amely elősegíti a láb gördülését, a boka stabilitását és a boltozat feszességét
 • UP BAR koncepció: TPU gyanta a lábközép részen, amely elősegíti a láb gördülését, a boka stabilitását és a boltozat feszességét
 • Megfelel a lábállásodnak a futócipő?

  A lábállás vagy lábtartás egy futók körében ismert szakkifejezés. Azt jelenti, hogy futás közben az átgördülés fázisában (azaz amikor a lábfejed végiggördül a talajon), a boka dőlése milyen mértékben dől befelé.

  • A normál állapot az úgynevezett neutrális lábtartás, amikor a boka 8-10 fokkal befelé dől, ezzel pedig segít a becsapódás tompításában.
  • Szupináló lábtartás esetén a futó a külső talpélen gördül végig, a boka nem vesz részt a becsapódás tompításában. Olyan cipő javasolt, amely a középtalp teljes hosszában valamilyen becsapódástompító technológiát alkalmaz
  • Pronáló lábállás esetén a boka több, mint 15 fokkal dől befelé. Ilyenkor a talpboltozat alatti alátámasztás védi a lábat. A belső támasszal rendelkező cipőket stabil futócipőnek nevezik.

  A Decathlon saját márkás futócipőiben az úgynevezett K-ONLY koncepciót alkalmazzuk, amely bármely lábtípushoz alkalmas. Így nem szükséges ismerned a lábtartásodat, ugyanis bármely, a technológiával készült futócipő alkalmas lesz a számodra.

  Engedi szellőzni a lábfejet

  A futás nagy igénybevételt jelent, ezért nem csoda, ha a lábad izzadni kezd. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő szellőzés, amelyet a speciális mesh anyag tesz lehetővé. Terep futócipőinkben pedig a speciális Matryx® mesh-t használjuk, amely egy ultra strapabíró, könnyű, légáteresztő poliészter anyag aramidfonállal, poliuretánnal bevonva.

  Futócipő méret választás

  A futócipő méretének kiválasztásánál a következő tényezőket vedd figyelembe:

  • Futás közben a lábujjaknak elegendő hely kell előremozogni a cipőben, ezért érdemes olyan cipőt választani, ahol az ujjak és a cipő orra közt 1 cm marad
  • A futás alatt, főleg hosszabb távon a lábfej enyhén megduzzad, ezért ne válassz túl szűk cipőt!
  • Gyakran előfordul, hogy a futócipő mérete nem egyezik meg az utcai cipővel, ezért ne ragaszkodj egy mérethez!

  Vásárlás

  Tudjuk, hogy a futócipő választás kihívást jelent, ezért ha kérdésed van, kérd munkatársaink segítségét, akik szívesen a segítségedre lesznek. Ha pedig szeretnél online futócipőt rendelni, akkor sem kell kockáztatnod: ha a termék az otthoni próba után nem bizonyul megfelelőnek, akkor 365 napon belül visszaküldheted és kicseréljük vagy visszakérheted a vételárat is.

Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás