Kettlebell

Kettlebell

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Szűrők
Ár
12 kg-os kettlebell
12 kg-os kettlebell
14 990 Ft
Egységár 1 249,17 Ft/KG
Kettlebell, 16kg
Kettlebell, 16kg
19 990 Ft
Egységár 1 249,38 Ft/KG
Kettlebell, 6 kg
Kettlebell, 6 kg
7 990 Ft
Egységár 1 331,67 Ft/KG
Gumialapú kettlebell, 4 kg
Legjobbra értékelt
Gumialapú kettlebell, 4 kg
5 990 Ft
Egységár 1 497,50 Ft/KG
Kettlebell, 24kg
Kettlebell, 24kg
29 990 Ft
Egységár 1 249,58 Ft/KG
4.7/5 értékelés 483 áruházban és online leadott véleményből

Kettlebell

EMELD ÚJ SZINTRE AZ EDZÉST KETTLEBELLEL!

A kettlebell az elmúlt években az egész világot meghódította. Ez az Oroszországból származó, hazájában girjának nevezett öntöttvas súly ugyanis rendkívül sokoldalú. Használható arra, hogy beépítsd a már kialakult edzéstervedbe, de mivel szinte végtelen számú kettlebell gyakorlat létezik, akár dedikáltan csak kettlebell edzést is végezhetsz vele. Ma már a kettlebell kötelező eleme a funkcionális edzéseknek, de a testépítésben, női alakformáló edzéseken, cross-training és crossfit edzéseken is találkozhatsz vele. Kis méretének, kompakt felépítésének köszönhetően a otthonra is remek választás, mivel könnyen tárolható és akár egyetlen súly segítségével teljes testes edzést végezhetsz. A Decathlon kettlebelljei között biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb méretet. Kínálatunkban elérhető 4kg-os, 6 kg-os, 8kg-os, 12 kg-os, 16 kg-os, 20 kg-os és 25 kg-os súly is.

A KETTLEBELL EDZÉS HATÁSAI

A kettlebell edzésben az a különleges, hogy nem csak izomerősítésre alkalmas, hanem az állóképesség növelésére, kardió edzésre, a stabilitás fejlesztésére és a testben kialakult egyenletlenségek korrigálására is.

Erősítés kettlebellel

Mint minden súlyzó, a kettlebell is remek eszköz erősítésre, A kettlebell training során azonban egyszerre nem pusztán 1-1 izomcsoport erősödik, hanem a teljes test bekapcsolódik. Éppen ezért ez a sporteszköz a teljes test általános erejét is növeli.

Mozgáskoordináció javítása, stabilitás növelése

A kettlebell felépítése teljesen más, mint a hagyományos kézi súlyzóké. Míg a kézi súlyzóknál a súly a markolat két oldalán helyezkedik el, addig a kettlebelleken a fogantyú alatt koncentrálódik a tömeg. Ez a felépítés sokkal jobban hasonlít arra a terhelésre, amivel a mindennapi életben talállkozhatsz: mondjuk egy bevásárlótáska vagy nehéz hátizsák felemelésére.Az edzések során megfelelően összeállított kettlebell gyakorlatokkal megtanulod helyesen emelni a súlyt, ami bevonja és erősíti a tartó- és stabilizáló izmokat, és a mindennapi életben is hasznodra válik. Továbbá a különleges, összetett gyakorlatoknak köszönhetően fejlődik a mozgáskoordinációd és a motoros képességeid is.

Edzz le mindössze 20 perc alatt!

Mivel a kettlebell gyakorlatok általában komplexek, ezért az egész test bevonódik. Így lehetséges, hogy már akár napi 20 perc alatt (természetesen a kötelező bemelegítés és nyújtás ebbe nem fér bele) akár egy teljes edzést elvégezhetsz.Mindezt úgy, hogy közben a pulzusszám megemelkedik, így javul az állóképességed, és a kalóriák is bőven égnek. A legnépszerűbb kettlebell gyakorlatok kezdőknek:
 • Kettlebell swing (kétkezes verzió)
 • Deadlift kettlebellel (Felhúzás)
 • Halo (Fej körül körzés)
 • Kettlebell felvétele két kézzel
 • Press (nyomás)
 • Goblet squat (serleg guggolás)
 • Figure 8
Fontos! Ha új gyakorlatot tanulsz, mindig kérd ki szakképzett edző tanácsát! A kettlebell training sérülésveszélyes sport, ezért eleinte mindig oktatóval végezd az edzéseket!

MIRE FIGYELJ A KETTLEBELL VÁSÁRLÁSÁNÁL?

Bár a számodra megfelelő termék kiválasztása egyszerűnek tűnhet, érdemes pár szempontot figyelembe venni az eszköz kiválasztásánál.

A kettlebell méretének kiválasztása edzettségi szint szerint

A kettlebell kiválasztásánál rendkívül fontos, hogy a számodra legmegfelelőbb méretet válaszd. Túl alacsony súly esetén nem fejlődsz majd eléggé, túl magas súllyal pedig nem tudod majd helyesen végezni a gyakorlatot, ami jelentős terhelést ró az ízületeidre és rendkívül sérülésveszélyes. De hogyan válaszd ki a számodra helyes kettlebell súlyokat? Az egyik szempont, hogy kezdő, középhaladó vagy haladó sportoló vagy-e. Kezdőnek számít, aki még nem dolgozott kettlebellel vagy más, nagyobb súlyokkal. Középhaladó az, aki már dolgozott nagyobb súlyokkal, és valamennyire ismeri a kettlebell gyakorlatokat. Haladó pedig, aki már huzamosabb ideje edz nagyobb súlyú kettlebellel. Az alábbiakban leírt méret javaslatok 18 éves kort betöltött, egészséges sportolókra vonatkoznak.Ideális súly kezdőknek:
 • Nők: 4 kg - 8 kg
 • Férfiak: 12 kg - 16 kg kettlebell
Ideális súly középhaladóknak:
 • Nők: 8 kg - 12 kg
 • Férfiak: 16 kg - 20 kg kettlebell
Ideális súly haladóknak:
 • Nők: 12 kg - 16 kg
 • Férfiak: 16 - 24 kg kettlebell

A kettlebell méretének kiválasztása a gyakorlatok jellege szerint

A kettlebell kiválasztásának másik fontos szempontja, hogy milyen jellegű gyakorlatot végzel. A gyakorlatoknak ugyanis két fajtája van: a ballisztikus és a az erőgyakorlatok. A két különböző fajtájú gyakorlatsorhoz különböző mérettartományba tartozó kettlebellek illeszkednek.Az erőgyakorlatok azok, amelyek jobban hasonlítanak a hagyományos súlyzós edzésre. Ilyenkor a mozdulatokat lassan, kontrolláltan végzik. Erőgyakorlat például a deadlift és a török felállás. Az ideális mérettartromány erőgyakorlatok esetén:
 • Nők: 6 kg - 12 kg
 • Férfiak: 8 kg - 20 kg
A ballisztikus gyakorlatok hirtelen, robbanásszerű erőkifejtést igényelnek. Két fázisuk van: az energiakifejtés fázisa, illetve, amikor a gravitációs erő érvényesül. Ballisztikus gyakorlat például a swing és a snatch. Ideális mérettartomény ballisztikus gyakorlatok esetén:
 • Nők: 8 kg - 16 kg
 • Férfiak: 16 kg - 24 kg
A fenti mérettartományból mindig edzettségi szintednek megfelelően válassz! Ha edzéstervedben mind ballisztikus-, mind erőgyakorlatok megtalálhatóak, célszerű két méretből álló kettlebell szettet beszerezned.

A kettlebell markolata

Ahhoz, hogy biztonságosan tudj edzeni, nagyon fontos, hogy a kettlebell markolata megfelelő legyen:Fontos, hogy ujjaiddal körbeérd a markolatot, máskülönben idő előtt elfárad az alkarodLényeges, hogy a markolaton egymás mellett mindkét kezed elférjen, így kényelmesen tudod majd végezni a kétkezes gyakorlatokat isNézd meg, hogy a markolaton, főleg ahol a súllyal érintkezik nem maradt-e a gyártás során valamilyen éles rész, amely sérülést okozhatna! A Decathlon kettlebelljeinek tervezése során különös hangsúlyt fektettünk a fenti szempontokra, így edzésed garantáltan kényelmes és hatékony lesz.

Van-e védőburkolat a kettlebellen?

Otthoni edzésnél különösen fontos, hogy az öntöttvas súly ne okozzon kárt a padlóban. Éppen ezért praktikus, ha az eszköz alsó felén gumi burkolat van. A Decathlon kettlebelljeinek aljára strapabíró gumit helyeztünk, hogy óvjuk a környezetedet.Az is gyakori, hogy az egész kettlebell vinyl bevonattal van ellátva. Mi ilyen eszközt nem gyártunk, mert az a tapasztalatunk, hogy a vinyl izzadság hatására túlságosan csúszós lesz, ami kényelmetlenné teszi az edzést és balesetveszélyes is.

VÁSÁRLÁS

Ha nem vagy biztos benne, hogy számodra melyik méret lenne megfelelő, akkor látogass el a hozzád legközelebb eső áruházba, ahol munkatársaink örömmel látnak el tanáccsal. De arra is van lehetőség, hogy online rendeld meg a kettlebellt és áruházi átvételt vagy házhozszállítást válassz.
Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás