Kettlebell

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
9 300 Ft
7 200 Ft
6 090 Ft
7 900 Ft
Kettlebell 4 kg vinyl borítással
ROBUST

Kettlebell 4 kg vinyl borítással

Forgalmazza és szállítja PÁN-TRADE KFT. - 100% FITNESS

38 490 Ft
49 890 Ft
23 490 Ft
28 690 Ft
31 990 Ft
SVELTUS KETTLEBELL girja 12kg
SVELTUS

SVELTUS KETTLEBELL girja 12kg

Forgalmazza és szállítja FitCollege STORE

26 390 Ft
31 190 Ft
4.7/5 értékelés 524 áruházban és online leadott véleményből

EMELD ÚJ SZINTRE AZ EDZÉST KETTLEBELLEL!

A kettlebell az elmúlt években az egész világot meghódította. Ez az Oroszországból származó, hazájában girjának nevezett öntöttvas súly ugyanis rendkívül sokoldalú. Használható arra, hogy beépítsd a már kialakult edzéstervedbe, de mivel szinte végtelen számú kettlebell gyakorlat létezik, akár dedikáltan csak kettlebell edzést is végezhetsz vele. Ma már a kettlebell kötelező eleme a funkcionális edzéseknek, de a testépítésben, női alakformáló edzéseken, cross-training és crossfit edzéseken is találkozhatsz vele. Kis méretének, kompakt felépítésének köszönhetően a otthonra is remek választás, mivel könnyen tárolható és akár egyetlen súly segítségével teljes testes edzést végezhetsz. A Decathlon kettlebelljei között biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb méretet. Kínálatunkban elérhető 4kg-os, 6 kg-os, 8kg-os, 12 kg-os, 16 kg-os, 20 kg-os és 25 kg-os súly is.

A KETTLEBELL EDZÉS HATÁSAI

A kettlebell edzésben az a különleges, hogy nem csak izomerősítésre alkalmas, hanem az állóképesség növelésére, kardió edzésre, a stabilitás fejlesztésére és a testben kialakult egyenletlenségek korrigálására is.

Erősítés kettlebellel

Mint minden súlyzó, a kettlebell is remek eszköz erősítésre, A kettlebell training során azonban egyszerre nem pusztán 1-1 izomcsoport erősödik, hanem a teljes test bekapcsolódik. Éppen ezért ez a sporteszköz a teljes test általános erejét is növeli.

Mozgáskoordináció javítása, stabilitás növelése

A kettlebell felépítése teljesen más, mint a hagyományos kézi súlyzóké. Míg a kézi súlyzóknál a súly a markolat két oldalán helyezkedik el, addig a kettlebelleken a fogantyú alatt koncentrálódik a tömeg. Ez a felépítés sokkal jobban hasonlít arra a terhelésre, amivel a mindennapi életben talállkozhatsz: mondjuk egy bevásárlótáska vagy nehéz hátizsák felemelésére.Az edzések során megfelelően összeállított kettlebell gyakorlatokkal megtanulod helyesen emelni a súlyt, ami bevonja és erősíti a tartó- és stabilizáló izmokat, és a mindennapi életben is hasznodra válik. Továbbá a különleges, összetett gyakorlatoknak köszönhetően fejlődik a mozgáskoordinációd és a motoros képességeid is.

Edzz le mindössze 20 perc alatt!

Mivel a kettlebell gyakorlatok általában komplexek, ezért az egész test bevonódik. Így lehetséges, hogy már akár napi 20 perc alatt (természetesen a kötelező bemelegítés és nyújtás ebbe nem fér bele) akár egy teljes edzést elvégezhetsz.Mindezt úgy, hogy közben a pulzusszám megemelkedik, így javul az állóképességed, és a kalóriák is bőven égnek. A legnépszerűbb kettlebell gyakorlatok kezdőknek:
 • Kettlebell swing (kétkezes verzió)
 • Deadlift kettlebellel (Felhúzás)
 • Halo (Fej körül körzés)
 • Kettlebell felvétele két kézzel
 • Press (nyomás)
 • Goblet squat (serleg guggolás)
 • Figure 8
Fontos! Ha új gyakorlatot tanulsz, mindig kérd ki szakképzett edző tanácsát! A kettlebell training sérülésveszélyes sport, ezért eleinte mindig oktatóval végezd az edzéseket!

MIRE FIGYELJ A KETTLEBELL VÁSÁRLÁSÁNÁL?

Bár a számodra megfelelő termék kiválasztása egyszerűnek tűnhet, érdemes pár szempontot figyelembe venni az eszköz kiválasztásánál.

A kettlebell méretének kiválasztása edzettségi szint szerint

A kettlebell kiválasztásánál rendkívül fontos, hogy a számodra legmegfelelőbb méretet válaszd. Túl alacsony súly esetén nem fejlődsz majd eléggé, túl magas súllyal pedig nem tudod majd helyesen végezni a gyakorlatot, ami jelentős terhelést ró az ízületeidre és rendkívül sérülésveszélyes. De hogyan válaszd ki a számodra helyes kettlebell súlyokat? Az egyik szempont, hogy kezdő, középhaladó vagy haladó sportoló vagy-e. Kezdőnek számít, aki még nem dolgozott kettlebellel vagy más, nagyobb súlyokkal. Középhaladó az, aki már dolgozott nagyobb súlyokkal, és valamennyire ismeri a kettlebell gyakorlatokat. Haladó pedig, aki már huzamosabb ideje edz nagyobb súlyú kettlebellel. Az alábbiakban leírt méret javaslatok 18 éves kort betöltött, egészséges sportolókra vonatkoznak.Ideális súly kezdőknek:
 • Nők: 4 kg - 8 kg
 • Férfiak: 12 kg - 16 kg kettlebell
Ideális súly középhaladóknak:
 • Nők: 8 kg - 12 kg
 • Férfiak: 16 kg - 20 kg kettlebell
Ideális súly haladóknak:
 • Nők: 12 kg - 16 kg
 • Férfiak: 16 - 24 kg kettlebell

A kettlebell méretének kiválasztása a gyakorlatok jellege szerint

A kettlebell kiválasztásának másik fontos szempontja, hogy milyen jellegű gyakorlatot végzel. A gyakorlatoknak ugyanis két fajtája van: a ballisztikus és a az erőgyakorlatok. A két különböző fajtájú gyakorlatsorhoz különböző mérettartományba tartozó kettlebellek illeszkednek.Az erőgyakorlatok azok, amelyek jobban hasonlítanak a hagyományos súlyzós edzésre. Ilyenkor a mozdulatokat lassan, kontrolláltan végzik. Erőgyakorlat például a deadlift és a török felállás. Az ideális mérettartromány erőgyakorlatok esetén:
 • Nők: 6 kg - 12 kg
 • Férfiak: 8 kg - 20 kg
A ballisztikus gyakorlatok hirtelen, robbanásszerű erőkifejtést igényelnek. Két fázisuk van: az energiakifejtés fázisa, illetve, amikor a gravitációs erő érvényesül. Ballisztikus gyakorlat például a swing és a snatch. Ideális mérettartomény ballisztikus gyakorlatok esetén:
 • Nők: 8 kg - 16 kg
 • Férfiak: 16 kg - 24 kg
A fenti mérettartományból mindig edzettségi szintednek megfelelően válassz! Ha edzéstervedben mind ballisztikus-, mind erőgyakorlatok megtalálhatóak, célszerű két méretből álló kettlebell szettet beszerezned.

A kettlebell markolata

Ahhoz, hogy biztonságosan tudj edzeni, nagyon fontos, hogy a kettlebell markolata megfelelő legyen:Fontos, hogy ujjaiddal körbeérd a markolatot, máskülönben idő előtt elfárad az alkarodLényeges, hogy a markolaton egymás mellett mindkét kezed elférjen, így kényelmesen tudod majd végezni a kétkezes gyakorlatokat isNézd meg, hogy a markolaton, főleg ahol a súllyal érintkezik nem maradt-e a gyártás során valamilyen éles rész, amely sérülést okozhatna! A Decathlon kettlebelljeinek tervezése során különös hangsúlyt fektettünk a fenti szempontokra, így edzésed garantáltan kényelmes és hatékony lesz.

Van-e védőburkolat a kettlebellen?

Otthoni edzésnél különösen fontos, hogy az öntöttvas súly ne okozzon kárt a padlóban. Éppen ezért praktikus, ha az eszköz alsó felén gumi burkolat van. A Decathlon kettlebelljeinek aljára strapabíró gumit helyeztünk, hogy óvjuk a környezetedet.Az is gyakori, hogy az egész kettlebell vinyl bevonattal van ellátva. Mi ilyen eszközt nem gyártunk, mert az a tapasztalatunk, hogy a vinyl izzadság hatására túlságosan csúszós lesz, ami kényelmetlenné teszi az edzést és balesetveszélyes is.

VÁSÁRLÁS

Ha nem vagy biztos benne, hogy számodra melyik méret lenne megfelelő, akkor látogass el a hozzád legközelebb eső áruházba, ahol munkatársaink örömmel látnak el tanáccsal. De arra is van lehetőség, hogy online rendeld meg a kettlebellt és áruházi átvételt vagy házhozszállítást válassz.

Ajándéknak szánod?

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás