Gumiszalag, gumipánt, gumikötél

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4 490 Ft
Kifutó
6 990 Ft -28%
4 990 Ft
*2023. 03. 25.-től, a készlet erejéig
Ecodesign
5 990 Ft
3 790 Ft
Jóga Heveder
SVELTUS

Jóga Heveder

Forgalmazza és szállítja FitCollege STORE

2 590 Ft
3 590 Ft
SVELTUS LATEX BAND gumiszalag
SVELTUS

SVELTUS LATEX BAND gumiszalag

Forgalmazza és szállítja FitCollege STORE

10 590 Ft
3 590 Ft
4.4/5 értékelés 3655 áruházban és online leadott véleményből

Gumiszalag, gumikötél, gumipánt

GUMISZALAG, GUMIPÁNT EDZÉSHEZ

A gumiszalagok, gumikötelek és gumipántok az elmúlt években a fitnesz edzések szinte kihagyhatatlan elemévé váltak. Népszerűségük egyre nagyobb, mivel könnyűek, kis helyen is elférnek, és mégis tökéletesen alkalmasak az egész test átmozgatására, feszesítésre, izomtömeg növelésre és nyújtásra. Éppen ezért egy erősítő gumiszalag otthonra is nagyszerű választás: remekül kiegészíti vagy akár helyettesítheti is a hagyományos súlyzós edzést.A Decathlon gumiszalag kínálatában különböző hosszúságban és szélességben, fogantyúval vagy anélkül is elérhetőek a fitness gumiszalagok. Lássuk, melyik mire való!

PILATES, FITNESZ GUMISZALAG

A kímélő fitneszhez, vagy pilateshez használatos edző gumiszalagok akár 190 cm hosszúságúak is lehetnek, hogy kényelmesen és kíméletesen végezhesd velük az edzést. Ezeknek a széles gumipántoknak az anyaga vékonyabb, így kisebb ellenállásokkal érhetőek el. A Nyamba pilates gumiszalagok esetében az ellenállás (200%-os feszítés esetén) 3 és 5 kg között mozog.

CROSS-TRAINING VAGY CROSSFIT GUMISZALAG

Komolyabb erősítésre vagy izomépítésre a crossfit gumiszalagokat ajánljuk. Ezek anyaga lényegesen vastagabb, a gumipánt szélessége pedig az ellenállás mértékének megfelelően változik. A cross-training gumiszalag húzódzkodáshoz, illetve a húzódzkodás segítésére is kiválóan alkalmas. Különböző színekben elérhető, az egyes színek az ellenállás mértékét jelölik. A Decathlon Corength márkájú gumiszalagok kínálatában elérhető ellenállások a következők:
  • Zöld gumiszalag: 15 kg
  • Sárga gumiszalag: 25 kg
  • Narancssárga gumiszalag: 35 kg
  • Piros gumiszalag: 45 kg
  • Fekete gumiszalag: 60 kg

MINIBAND

A miniband, ahogy a nevében is benne van, rövidebb, mint a fentebb említett gumiszalagok. Jellemzően az alsótest erősítésére használják, angolul éppen ezért a glute band (azaz popsi szalag) elnevezést is használják. Mivel a miniband-et a combra kell helyezni, magyarul gyakran nevezik combszalagnak a rövid láberősítő gumiszalagot. Hatékony kiegészítő guggolásokhoz, oldalirányú vagy hátra irányuló láb- vagy csípőemeléshez is. A Decathlon kínálatában több ellenállással érhető el a mini band szalag, de találsz állítható, csatos változatot is. Ezzel még többféle gyakorlatot végezhetsz, illetve a felhelyezés és levétel is sokkal könnyebb.

GUMIKÖTÉL MARKOLATTAL ÉS GUMIKÖTÉL SZETT

Egyre elterjedtebb a markolattal rendelkező gumikötél. A markolatnak köszönhetően ugyanis még kényelmesebb edzeni az eszközzel, még több fajta gyakorlat végezhető. Az erősítő gumikötelek általában három különböző erősségű ellenállással elérhetőek:
  • A gyenge ellenállású gumikötél elsősorban kezdőknek és középhaladóknak megfelelő, illetve a felsőtest erősítésére és pilateshez használható
  • A közepes ellenállás inkább középhaladóknak ajánlott, illetve az alsótest izmainak erősítésére alkalmas
  • Az erős ellenállás kifejezetten haladóknak javasolt az izmok komolyabb erősítéséhez
Ha úgy érzed, hogy a különböző gyakorlatokhoz szükséged lenne mindhárom erősségű gumikötélre, válassz edzőszalag készletet cserélhető fogantyúval. A Decathlon kínálatában elérhető Nyamba gumikötél szetthez ajtóhoz való akasztó, sőt bokapántot és táskát is terveztünk. Így bárhol, bármikor lehetőséged nyílik egy kemény, teljes testet érintő edzés elvégzésére.

GUMIPÁNT NYÚJTÁSHOZ

A gumipánt nyújtásra is nagyszerű kiegészítő. A rendszeres nyújtás bármilyen sport esetén rendkívül fontos, ugyanis a megfelelően megnyújtott izomzat rugalmasabb, így jelentősen csökken a sérülések veszélye is. A Decathlon kínálatában speciális, kifejezetten nyújtáshoz kifejlesztett gumipántot is találsz, amelyen a rugalmas gumiszalagon kívül egy merev szalag is fut. A merev és rugalmas részeknek valamint a pánton található hevedereknek nagyon hatékonyan és fokozatosan végezheted a nyújtó gumipánt gyakorlatokat.

AZ EDZŐSZALAGOK ELŐNYEI

Az edzés szalaggal bár más jellegű, de nem kevésbé hatékony, mint a hagyományos súlyzós edzés. Ráadásul az fitness szalagos edzésnek számos további előnye is van.

Növeli a stabilitást, javítja a mozgáskoordinációt

Az erősítő gumiszalagos edzések jellegzetessége, hogy a szalag nyúlásával fokozatosan nő az ellenállás, az izmot pedig folyamatosan éri feszültség. Azt sem könnyű kivitelezni, hogy a szalag a mozdulatok során egy vonalban maradjon, ennek érdekében a hagyományos súlyzós edzésekhez képest sokkal többet kell dolgozniuk a tartóizmoknak. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően teljesen megváltozik a gyakorlatok dinamikája, több izomcsoport kerül bevonásra, javul az egyensúlyérzék és a mozgáskoordinációs képesség is.

Változatosabbá teszi az edzést

Az edzőszalagokkal a hagyományos gyakorlatok sokkal változatosabbá tehetők. A pozíciót többféleképpen módosíthatod és bármilyen oldalról ellenállást kelthetsz az erősítő szalaggal - például a fejed fölül, oldalról, hátulról. Így az izmok terhelése színesebb, az edzés pedig még hatékonyabb.

Tökéletes társ utazáshoz

Az edző gumiszalagok, gumikötelek nem csak könnyűek, de kis helyen is elférnek. Magaddal viheted őket akár a kézipoggyászban, és még egy hotelszobában is teljeskörű edzést végezhetsz a segítségükkel.

Bármilyen edzettségi szinthez megfelelő

Legyél kezdő vagy haladó, a megfelelő ellenállás és gyakorlatsor kiválasztásával könnyedén összeállíthatsz egy számodra megfelelő edzéstervet.

TIPPEK A FITNESS SZALAG KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Bár a fitnesz szalag kiválasztása egyszerűnek tűnhet, érdemes pár tényezőt figyelembe venni a megfelelő termék kiválasztásához.

Milyen mozgásformát űzöl?

Ahogy fentebb már részletesen leírtuk, attól függően, hogy kímélőbb pilatest, komolyabb izomerősítést vagy nyújtást szeretnél végezni, többféle gumipánt közül válogathatsz. A Decathlon kínálatában elérhető crossfit, pilates vagy jóga szalag is, de nyújtáshoz is találsz elasztikus szalagot.

Milyen edzettségi szinten vagy?

Az edzés szalaggal csak akkor élvezetes, ha a számodra megfelelő ellenállást választod. Ha túl könnyű az ellenállás, nem fogsz fejlődni, ha túl nehéz, akkor pedig nehéz lesz koordinálni és helyesen végrehajtani a gyakorlatokat.

Teljes testet átmozgató edzést szeretnél végezni, vagy csak bizonyos izomcsoportokat erősítenél?

Az alsótest edzésére a nagyobb ellenállású szalagok megfelelőek, illetve nagyon hatékony a fent említett miniband is. A felsőtest edzéséhez pedig szerencsésebb kisebb ellenállású, fogantyúkkal ellátott gumikötelet választani. Ha az egész testet szeretnéd edzeni, akkor pedig tökéletes választás lehet a gumikötél szett.

VÁSÁRLÁS

Ha bizonytalan vagy, hogy milyen gumiszalag lenne számodra a megfelelő, nézz be a hozzád legközelebb eső áruházunkba és kérd eladóink segítségét. De természetesen lehetőséged van az online rendelésre is akár házhozszállítással vagy áruházi átvétellel.

Ajándéknak szánod?

Ajándékozd a sport örömét!

Ajándékkártya vásárlás