Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása

Fitneszlabda és pumpa

39 990 Ft
7 790 Ft
5 690 Ft
5 290 Ft
Utolsó darabok
16 990 Ft -5%
15 990 Ft
*2021. 10. 13.-től, a készlet erejéig
4.1/5 értékelés 337 áruházban és online leadott véleményből

Fitneszlabda és pumpa

FITNESZLABDA AZ OTTHONODBA

A fitness labda vagy fitball labda egy rendkívül sokoldalúan használható sporteszköz. Használhatod az izmok kíméletes erősítéséhez, nyújtáshoz, vagy akár gyógytornához, rehabilitációs célokra is. A fitneszlabda azok körében is igen közkedvelt, akik ülőmunkát végeznek, ugyanis bizonyos modellek alkalmasak ülésre is. A Decathlon fitneszlabda kínálatában található modellek között találsz kifejezetten csak fitneszhez kifejlesztett gimnasztikai labdát, de olyan fitball labdát is terveztünk, amely ülésre is bátran használható.

MI MINDENRE HASZNÁLHATOD A FITNESZLABDÁT?

A fitnesz labda egy könnyű, és kedvező áron beszerezhető sporteszköz - főleg ha azt nézzük, hogy mennyire sok területen bevethető. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre jó a fitball:
 • Gyógytornához
 • Rehabilitációs gyakorlatokhoz
 • Jógához jógalabdaként
 • Pilateshez pilates labdaként
 • Funkcionális edzéshez
 • Nyújtáshoz
 • Relaxációhoz
 • Konditeremben az edzés színesítéséhez
 • Üléshez
 • Gyermekeknek fejlesztő tornához

A FITNESZLABDA ELŐNYEI

Azon kívül, hogy a fitball labda sokoldalúan alkalmazható, még számos más előnye is van - akkor is, ha edzel vele, de akkor is, ha ülésre használod.

Gimnasztika labda fitneszhez, pilateshez, jógához

Gimnasztikai labdaként való használatakor olyan gyakorlatokat végezhetsz a segítségével, amelyek nem terhelik az ízületeket, ugyanakkor rendkívül hatásosak. Ha nem tudod, hol kezdd, blogunkon cikkeket is találsz arról, hogy hogyan használd kezdőként a fitlabdát, milyen fitneszlabda gyakorlatokat végezz haladóként, de a pilates labdaként való alkalmazásról is írtunk már. A fitball rendszeres használatának további előnye, hogy bekapcsolódnak azok a mélyizmok, tartóizmok, amelyek egyébként ritkán kapnak terhelést, ezáltal az egész test stabilitása növekszik. Fejlődhet az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció is javulhat.

Fitness labda üléshez

A fitneszlabda használata különösen javasolt azoknak, akik ülőmunkát végeznek. Az emberi test számára ugyanis rendkívül előnytelen a tartós ülő pozíció, és hosszú távon számos mozgásszervi probléma alakulhat ki a következményeként. Ha az ülőmunkát a fitball labdán végzed, akkor bekapcsolódnak a hát, láb és a felsőtest izmai is, ami segít ellensúlyozni az ülés káros hatásait. Arra azonban figyelj, hogy eleinte csak 30 percet ülj a labdán! Ennyi idő után ugyanis elfáradnak az izmok és önkéntelenül helytelen pozíciót vehetsz fel, amely ismét a gerincet terheli. Természetesen, ahogy erősödsz, fokozatosan növelheted az időtartamot. Ezen kívül nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű labdát válaszd, amiről a méretezésről szóló részben olvashatsz.

HOGYAN VÁLASSZ FITNESZLABDÁT?

Bár a fitball labda kiválasztása egyszerűnek tűnhet, van pár szempont, amit érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy biztosan a számodra megfelelő modellt válaszd. Mire kell figyelned?

Fitness labda méretek

Az első számú szempont, hogy a testmagasságodnak megfelelő méretű gimnasztika labdát válaszd. A cél, hogy a labdára ülve a térded és az alsó lábszáraid 90-100°-os szögben, tehát derékszögben, vagy annál kicsivel nagyobb szögben helyezkedjenek el. Ugyanez igaz a felső lábszár és a törzs által bezárt szögre is.A Decathlon fitnesz labdái a következő méretekben elérhetőek:
 • 1-es méretű fitness labda 55 cm-es átmérővel: 150-160 cm testmagassághoz
 • 2-es méretű fitness labda 65 cm-es átmérővel: 165-180 cm testmagassághoz
 • 3-as méretű fitness labda 75 cm-es átmérővel: 180 cm feletti testmagassághoz
Mit tegyél, ha pont valamelyik mérethatáron vagy? Ebben az esetben az az irányadó, hogy mekkora a testsúlyod. Minél nagyobb a testsúlyod, a labda annál jobban besüpped alattad, ezért nagyobb testsúly esetén érdemes nagyobb méretű labdát vásárolnod.

Teherbírási képesség

Mindig vedd figyelembe, hogy mekkora a fitball labda maximális terhelhetősége. Ha túlterheled az eszközt, az balesetekhez is vezethet, de mindenképpen megrövidíti a labda élettartamát. A Decathlon fitneszlabdákat viszonylag magas, 130 kg-os terhelhetőséggel terveztük, így vásárlóink legnagyobb része számára alkalmasak.

Kidurranás gátlás

A Decathlon Sissel márkájú fitneszlabdái speciális, kidurranás elleni védelemmel is el vannak látva. A A SECUREMAX® rendszer lényege, hogy még éles vágás esetén sem durran ki az eszköz, hanem lassan ereszti ki a levegőt. Így jelentősen csökken a balesetek veszélye.

Strapabíró anyag, kényelmes felület

A Decathlon pilates labdáinak tervezésekor különösen figyeltünk arra, hogy az anyag eléggé strapabíró legyen, a szelep pedig tartós. Így sokkal ritkábban kell majd fújnod a labdába. Ugyanakkor az is nagyon fontos szempont volt, hogy a labda anyaga mégis kényelmes maradjon, jó érzés legyen vele edzeni.

FITNESSLABDA PUMPA ÉS A FELFÚJÁS MENETE

A pilates labda felfújásához szükséged lesz egy megbízható pumpára is. Választhatod a kisebb méretű pumpánkat, amivel 2 perc alatt felfújhatod az eszközt, illetve ha szükség van rá rápumpálhatsz használhat előtt. Ha pedig helytakarékosság miatt gyakran szeretnéd felfújni és leengedni a fitlabdát, akkor a másik, nagyobb méretű pumpánkat válaszd. Ez a pumpa kétutas rendszerével pillanatok alatt nem csak felfújni, de leengedni is képes a labdát. Mire kell figyelned a labda felfújásánál?
 • A fitball-t mindig a jelölt méretre fújd fel, ehhez használj mérőszalagot!
 • Sose fújd túl a labdát, mert ez balesetveszélyes lehet!
 • Ellenőrizd, hogy a térdeid a megfelelő szögben állnak-e! Ha nem, állíts egy kicsit a labda keménységén fújással vagy leeresztéssel.

FITNESZLABDA VÉDŐHUZAT

Legyen bármilyen strapabíró a fitneszlabda anyaga, a rendszeres használat során talaj okozta horzsolás, felületi kopás keletkezhet rajta. Erre jelent megoldást a védőhuzat. A Decathlon fitneszlabda védőhuzatai 3 méretben elérhetőek és úgy terveztük őket, hogy ne csak védelmet nyújtsanak, de a labdát otthonod díszévé is varázsolják. A kellemes tapintású anyagnak köszönhetően a huzat extra kényelmet nyújt akkor is, ha a fitneszlabdát ülésre használod!

VÁSÁRLÁS

Ha bizonytalan vagy a fitneszlabda méretét vagy típusát illetően, látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol munkatársaink örömmel segítenek neked. Természetesen arra is van lehetőség, hogy online házhozszállítással vagy áruházi átvétellel rendeld meg a számodra legmegfelelőbb modellt.
Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás