Evezőpad

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Fitnesz leárazás
Leárazott fitnesz eszközök Kardió gépek, edzőgépek, súlyzók...
130 410 Ft -22%
101 137 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 09. 20.-2023. 10. 04., vagy a készlet erejéig
ZIPRO

Mágneses evezőgép, Zipro Nix

Forgalmazza és szállítja Morele HU

248 300 Ft
INSPORTLINE

Evezőgép inSPORTline Bravos

Forgalmazza és szállítja inSPORTline

299 900 Ft
TUNTURI

Competence R20 evezőpad

Forgalmazza és szállítja PÁN-TRADE KFT. - 100% FITNESS

249 900 Ft
PROFORM

Pro-Form Sport RL evezőgép

Forgalmazza és szállítja Sport8 Hungary

599 000 Ft
NORDICTRACK

NordicTrack RW700 evezőgép

Forgalmazza és szállítja Sport8 Hungary

449 900 Ft
PROFORM

Pro-Form Carbon R10 evezőgép

Forgalmazza és szállítja Sport8 Hungary

291 000 Ft
INSPORTLINE

Evezőpad inSPORTline inCondi RW60

Forgalmazza és szállítja inSPORTline

299 000 Ft
NORDICTRACK

NordicTrack RX800 evezőgép

Forgalmazza és szállítja Sport8 Hungary

299 900 Ft
SCHWINN

Rower evezőpad

Forgalmazza és szállítja PÁN-TRADE KFT. - 100% FITNESS

465 654 Ft -22%
361 128 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 09. 20.-2023. 10. 04., vagy a készlet erejéig
ZIPRO

Evezőgép, Zipro Dash

Forgalmazza és szállítja Morele HU

119 900 Ft
ROBUST

Regatta evezőpad

Forgalmazza és szállítja PÁN-TRADE KFT. - 100% FITNESS

139 900 Ft
ROBUST

Navigator evezőpad

Forgalmazza és szállítja PÁN-TRADE KFT. - 100% FITNESS

159 990 Ft -18%
129 990 Ft
*A leárazás kezdete: 2023. 09. 06.
TOORX

Toorx Rower Active evezőgép

Forgalmazza és szállítja FittSport

656 900 Ft
INSPORTLINE

Evezőpad inSPORTline Yakapa

Forgalmazza és szállítja inSPORTline

315 000 Ft -7%
289 990 Ft
*A leárazás kezdete: 2023. 09. 06.
TOORX

Toorx RWX-500 evezőgép

Forgalmazza és szállítja FittSport

161 500 Ft
INSPORTLINE

Evezőpad inSPORTline Thenar

Forgalmazza és szállítja inSPORTline

174 990 Ft -14%
149 990 Ft
*A leárazás kezdete: 2023. 09. 06.
TOORX

Toorx Rower Active Pro evezőgép

Forgalmazza és szállítja FittSport

4.1/5 értékelés 138 áruházban és online leadott véleményből

EVEZŐPAD AZ OTTHONODBA

Az evezőpad vagy evezőgép egy egyszerűen használható, mégis rendkívül sokoldalú és hatékony eszköz, amely egy teljes körű fitnesz edzés elvégzésére alkalmas. Használata közben ugyanannyi energiát égethetsz el, mint más intenzív sportok, például a futás vagy kerékpározás közben, miközben izmaidat is erősítheted.Az evezőpadokat szokták evezős ergométernek vagy ergométernek is nevezni. Az ergométer jelentése, hogy a berendezés képes az izom munkateljesítményét mérni, az elvégzett munka pedig számokban kifejezhető. Az ergométeres evezőpad tehát remek segédeszköz az edzés, főleg a fizikai állóképesség fejlesztése során.

AZ EVEZŐGÉPEK FAJTÁI

Az evezőpadokat leggyakrabban az alapján szokták csoportosítani, hogy milyen típusú ellenállást alkalmaznak. Milyen ellenállás típusok léteznek?
 • Gumis
 • Mágnesfékes
 • Légellenállásos
 • Vízellenállásos

Gumis evezőpad

A gumis evezőpad esetében a gumikötél biztosítja evezés közben a mozgás folyamatosságát. A technológia előnye, hogy az ilyen eszközök ára általában alacsonyabb és nem szükséges elektromos áram a működésükhöz. Hátránya, hogy az ellenállás mértéke nem változtatható, csak a gumikötél cseréjével, illetve a gumikötelek egy idő után elhasználódhatnak és cserére szorulhatnak.

Mágnesfékes evezőpad

A mágnesfékes evezőpad a legnépszerűbb evezőpad otthonra. Működésének központi eleme a lendkerék, amelyhez mágnest közelítve lehet állítani a berendezés ellenállását. A mágnesfékes evezőpad ára még mindig kedvező, használata pedig egyszerű. Óriási előnye, hogy az ellenállás szabadon állítható, és mivel a működés közben nincs semmilyen surlódás, ezért kifejezetten halk. Nem zavarja a gyerekeket alvás közben és a szomszédok sem hallják.

Légellenállásos evezőpad

A légellenállásos evezőpad egy ventilátorhoz hasonlítható kerékkel van ellátva. Minél intenzívebben edzel, a légellenállás annál jobban nő. Így gyakorlatilag végtelen számú ellenállási szint érhető el edzés közben. A légellenállásos evezőgép hátránya, hogy meglehetősen hangos, emiatt társasházakba nem a legszerencsésebb választás.

Vizes evezőpad

A vizes azaz vízellenállásos evezőgépek esetében az ellenállást a gép elülső részében elhelyezkedő víztartályban található víz biztosítja. Az ellenállás a vízszint magasságától és a saját mozgásodtól függ. Előnye, hogy a víz csobogásának köszönhetően a valódi csónakhoz hasonlítható érzést ad. Hátránya, hogy ára magasabb és az ellenállási szintet csak a vízszint módosításával lehet állítani.

AZ EVEZŐPAD HATÁSAI

Az evezőgép nem csupán az állóképességet és a kardiovaszkuláris rendszer kapacitását képes növelni, de egyedülálló módon erősíti a test szinte összes fontos izomcsoportját. Különösen ajánlott rendszeresen használni azoknak, akik ülőmunkát végeznek, ugyanis tökéletesen alkalmas a mozgásszegény életmód miatt elgyengült izmok erősítésére. Az evezés során a következő izmokat erősítheted:
 • Széles trapézizom
 • Hátizmok, gerincmerevítő izmok
 • Kis- és nagy görgetegizom
 • Kis- és nagy rombuszizom
 • Alkar, bicepsz
 • Hasizmok
 • Vállak
 • Combizmok
 • Vádli
Az evezőpad használata önmagában is előnyös, de kedvenc sportod mellé kiegészítő edzésként jelentősen képes javítani az állóképességedet.

AZ EVEZŐPAD ELŐNYEI

 • Az evezőpados edzés szuper alternatíva szezonon kívül a nyílt vízi edzések szerelmeseinek
 • Az ergométeres evezőgép méri az eredményeidet, így tervezhetőbbé válik az edzésed és jobban nyomon követheted a fejlődésedet
 • Az ízületekre csak minimális mértékű, elhanyagolható terhelést ró
 • A többi kardió géphez képest sokkal alkalmasabb izomerősítésre
 • Bármilyen erőnléti vagy kardió edzéstervbe beilleszthető
 • Már 15 perc evezés is megizzaszt
 • Zsírégetésre is remek választás

MILYEN EVEZŐPADOT VEGYEK?

Ahhoz, hogy a számodra legjobb evezőpadot ki tudd választani, érdemes figyelembe venni pár szempontot. Hogy segítsünk a választásban, összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket.

Összecsukható evezőpad

Az otthoni használatra vásárolt evezőpadok esetében óriási előnyt tud jelenteni, ha az eszköz összecsukható és állítva tárolható. Így nem kell majd kerülgetned akkor sem, ha éppen nem használod. Éppen ezért a Decathlon kínálatában szereplő evezőpadok mindegyikét összecsukhatóra terveztük.

Lendkerék tömege

Ha mágnesfékes evezőpadot vásárolsz, akkor lényeges a lendkerék tömege. A lendkerék felelős ugyanis azért, hogy az evezés zökkenőmentes, folyamatos legyen. Minél nagyobb a lendkerék, annál kellemesebb az evezés élménye. Kínálatunkban többféle lendkerék mérettel rendelkező evezőgép is elérhető.

Terhelhetőség és stabilitás

Vásárlás előtt mindig nézd meg, hogy a gyártó milyen maximális testsúlyhoz és testmagassághoz javasolja az evezőpadot. Ezen kívül szintén lényeges szempont, hogy az ülés kényelmes és stabil legyen, a pedálok pedig erősek, masszívak és képesek legyenek megfelelően tartani a lábaidat. A Decathlon evezőgépei az alapos tervezésnek köszönhetően stabilak, és tartós, strapabíró anyagokból készülnek.

Áramforrás

Az otthonodban könnyen előfordulhat, hogy az evezőgép elhelyezése után döbbensz rá, hogy a közelben nincs áramforrás. A hosszabbító elhelyezése minden alkalommal pedig nem csak macerás, de a látvány sem túl szívderítő. De erre is van megoldás! A Decathlon kínálatában már találsz olyan evezőgépet is, amelyik képes az evezés közben megtermelt árammal működni.

Kijelző és funkciók

Kijelző nem mindegyik evezőgépen található. Abban az esetben, ha van kijelző az adott modellen, fontos, hogy az jól látható, könnyen értelmezhető legyen. Érdemes azt is megnézni, hogy milyen adatokat képes kijelezni az adott modell. Szigorúbb edzésterv esetén a több funkció segíthet elérni a céljaidat. Bizonyos modellek pulzusmérő övvel rendelkeznek, ami idősebbeknek és haladó sportolóknak egyaránt nagyon hasznos lehet.

Ki és mennyit fogja használni az evezőgépet?

Minél többet tud az evezőgép, értelemszerűen annál magasabb az ára. Ugyanakkor nem biztos, hogy mindenkinek a legdrágább modell a legjobb választás! A fenti tényezőkön kívül vedd figyelembe azt is, hogy kik és hetente mennyi időt fogják használni az evezőpadot. A Decathlon kínálatában található evezőpadok esetében előre meghatároztuk, hogy melyik berendezés mennyi használatra alkalmas, így ezzel is tudunk segíteni a választásban.

VÁSÁRLÁS

Miután kiválasztottad a számodra ár-érték arányban legmegfelelőbb evezőpadot, gondold át, hogy milyen formában kívánod megvásárolni és eljuttatni otthonodba. Ha szeretnéd személyesen megvásárolni a terméket, vagy vásárlás előtt csak szeretnéd megtekinteni, akkor látogass el a legközelebbi Decathlon áruházba, ahol vásárláskor kérhetsz házhozszállítást is. De arra is van lehetőség, hogy online rendeld meg az új ergométert, és válaszd a számodra legkényelmesebb szállítási módot.

Ajándékozd a sport örömét!