ORGANIKUS ÉS GYÜMÖLCSÖS DATOLYA SZELET
A datolya szelet a gyártás minden szakaszában organikus minősítést kapott az Écocert® címke (számunkra), és a Certifood® címke (a spanyol beszállító számára) által.
"Már van datolya szelet a választékban, de egy még természetesebb összetevőkből álló terméket szerettünk volna", magyarázza Juliette, a termékmérnök. Ami naz összetevőket illeti, büszkék vagyunk arra, hogy a szelet 72,5% gyümölcstartalmú: vagyis 68% datolyamassza, és 4,5% liofilizált áfonyapor.
FOGYASZTHATOM AZ ORGANIKUS ÉS GLUTÉNMENTES DATOLYA SZELETET?
A datolya szelet megfelelő az organikus termékek híveinek, vagy azoknak, akik ki szeretnék próbálni a biotermékeket, vagy gluténérzékenyek.
Könnyen nyitható, a lenmag miatt jobban rágható, ez a szelet ideális a 3 órát meghaladó sportolás közbeni energiapótláshoz. Egyébként a datolya szénhidrátban gazdag, jól emészthető, tökéletesen megfelel a sportolás közbeni energiapótlásnak (kerékpár, terepfutás, triatlon, stb).
ÉS MÉG VITAMIN IS VAN BENNE...
Azért, hogy a szelet antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezzen (megóvjon az izomfáradtságtól), kezdetben C-vitamint akartunk hozzáadni. Márpedig a C-vitamin adalékanyagnak minősül és az adalékanyagok hozzáadása tilos az organikus termékek esetében, ezért egy másik alternatívát kellett választanunk.
Itt jött be aképbe az acerola: C-vitaminban gazdag, így lehetővé tette számunkra az elvárásoknak megfelelő termék elkészítését!
PÁR SZÓ A BESZERZÉSRŐL
"A környezeti hatásunk csökkentése érdekében olyan összetevőket választottunk, amelyek eredete logikus. Más szavakkal, az éghajlatnak lehetővé kell tennie és segítenie kell a szóban forgó összetevők előállítását" - magyarázza Juliette, a termékmérnök.Vagyis biztosíthatunk arról, hogy a datolya Tunéziából, az acerola Brazíliából származik!
Mire szolgálnak a különböző összetevők?
- A datolya felel az ízért és az energiabevitelért.
- A zabpehely a textúráért és az energiabevitelért.
- A lenmag és a napraforgómag felelősek az ízért és a ropogósságért. - A liofilizált áfonyapor és a természetes áfonya aroma felel az ízért.
- És az acerola gyümölcslé por: természetes C-vitamin forrás, egy antioxidáns, amely megvédi az izmokat a kifáradástól.
AMIKOR A RÁGÁSNAK MEGVAN A MAGA FONTOSSÁGA
Tudtad, hogy a rágás hatására aktiválódnak az emésztőenzimek, és ezért maga az emésztés is, amely egy életfontosságú folyamat, és néha zavart kelt a fizikai aktivitás során?
Ez nem minden! Tudjuk, hogy sportolás közben nem mindig könnyű rágni, ezért kiegészítettük a terméket lenmaggal és napraforgómaggal, amelyek megkönnyítik a rágást. Fenséges ízük és ropogósságuk tökéletesen passzol a datolyához!
Átlagos tápérték
Tápanyagtartalom: 100 g | 40 g (= 1 szelet)
Energiatartalom: 361 kJ-1521 kcal | 108 kJ-456 kcal.
Zsírok: 8,3 g | 2,5 g,
ebből telített zsírsavak: 0,9 g | 0,3 g.
Szénhidrát: 61 g | 18 g,
ebből cukor: 46 g | 14 g.
Fehérje: 6,0 g | 1,8 g.
Só: 0,01 g | <0,01 g
C-vitamin: 40 mg (50%)* | 12 mg (15%)*.
*% ajánlott napi bevitel.