Maximálisan meleg!

Arpenaz 700 Rain túrakabát

Síkvidéki túrázáshoz, véd az eső, szél és hideg ellen. A maximális meleg és védelem érdekében.Ebben a parkakabátban a legkegyetlenebb téli időben sem fog fázni.Ajánlott hőmérséklet: -25°C-ig.

Szín : BORDÓ

 

Ref. : 8344590
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
A termék előnyei I-reflect technológia: Az alumíniummal bevont I-reflect réteg csupán néhány gramm, ugyanakkor a test által kibocsátott infravörös sugarak 65%-át visszaveri. Jelentősen csökkenti a hővesztést azáltal, hogy 15%-kal növeli annak a terméknek a hőszigetelését, mely ilyen technológiával készült.
Információk a méretválasztáshoz Rövid fazon.Hagyományos szabásvonal. A kabát belső mérete lehetővé teszi egy második meleg védőöltözék, pl. tollmellény vagy polárpulóver viseletét.
Kapucni Poliészter vatelinnel bélelt, levehető műszőrme szegéllyel van ellátva.Hosszában állítható rugalmas pántokkal, zsinórrögzítőkkel, széltében pedig tépőzáras pánttal a kapucni hátoldalán.
Zsebek Külső rész: 2 meleg cipzáros zseb a kéznek + az előbbieken 2 tépőzáras zseb hajtókával + 2 mellkasi zseb hajtókával + 2 cipzáros mellkasi zseb. Belső rész: 1 nagy cipzáros, biztonságos zseb a telefonnak + 2 nagy hálós zseb.
A kabát alja behúzható rugalmas zsinórral és zsinórrögzítővel állítható az optimális védelem érdekében a hideg ellen.
Állítható mandzsetta Mandzsetta körben szegéllyel: jól zár, nem engedi ki a meleget.
Nyílások bezárása Duplakocsis középső cipzár: kényelmes viselet akár ülve, akár guggolva.
Ajánlott kiegészítő termékek Karbantartó termékek: mosópor, spray vagy vízhatlanító folyadék.Az anyag vízlepergetésének megerősítése, a teljesítmény és a termék élettartamának megnövelése érdekében.
Javasolt hőmérséklet mérése Átlagos környező hőmérséklet: a használó nem fázik és nincs is melege. Az ISO 11079 szabványnak megfelelő használati hőmérséklet a következő feltételek mellett: 4 km/h sebességű gyaloglás, szélcsendben, naptól védett helyen. További viselet a kabát mellett: felsőtest: hosszú ujjú póló + ing + ujjatlan tollmellény / combok: harisnya + polár aláöltözet nadrág + nadrág / fej: usánka sapka + kapucni / kezek: alsókesztyű + kesztyű / lábak: sízokni + normál zokni.
Az anyag vízhatlansága Az ISO 811 szabvány szerinti teszt során az anyag vízhatlanságát a vízoszlop magassága szerint, milliméterben határozzák meg. Minél nagyobb ez a víznyomás, annál inkább vízhatlan az anyag. Egy 2000 mm-es vízhatlanságú szövet 2000 mm nagyságú vízoszlopnak áll ellen (ez nagyjából 2 órás zápornak felel meg).
Az anyag vízlepergetése Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, ahelyett, hogy felszívódnának. Az anyag nem ázik át, könnyű marad és melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni (minden mosásánál ajánlott). Áruházainkban kaphatók erre kifejlesztett speciális szerek. A Quechua minden esőkabátja részesül vízlepergető felületkezelésben.
Az anyag légáteresztése Az összetevők légáteresztő képességének vizsgálatát RET párologtatási ellenállásának tesztelésével végezzük (a teszt az ISO 11092 szabványon alapul). Minél alacsonyabb értéket kapunk, annál több testmozgás következtében felszabaduló vizet képes elpárologtatni a szövet, vagyis annál jobb a légáteresztő képessége. Például: RET < 9 = a szövet légáteresztése kiváló/920 = alig vagy nem légáteresztő.
A ruha vízhatlansága Technológiák: a ruhadarabot zuhanypróbával teszteltük (60 liter víz/m²/2 óra). Ez a teszt egy közepes hegyvidéki zápornak felel meg.
Osztályzat a termékek környezeti terhelésének összehasonlításához A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki.
Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy Ön egyszerűen kiválaszthassa egy termékcsoportból (pólók, nadrágok, hátizsákok, stb.) azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet.
A Decathlon önként döntött úgy, hogy a környezeti terhelésről tájékoztatja vásárlóit.
Magyarázó videó: https://youtu.be/8t63KkRwn_8
sustainability.decathlon.com
INFORMÁCIÓ/KONCEPCIÓ/TECHNOLÓGIA
Eric Loizeau és csapata tesztelte és hagyta jóvá a terméket. Eric Loizeau nyugalmazott hajós, a ’90-es évek emblematikus futója, számos győzelmet tudhat magáénak. 1992-ben döntött úgy, hogy a hegyekbe költözik, hogy alpinista legyen. A saját alpinista csapatával, az ELO -val gyakran vesz részt cégek/ márkák termékfejlesztésében és csapatépítésben, mivel nagy tapasztalatával mindenkinek hasznos segítséget nyújt. Könyve: "Du Cap Horn à l'Everest" (Editions Glénat) (A Horn-foktól az Everestig)
Szakértőnk ajánlása Eric Loizeau és csapata 2012 decemberében tesztelte. A teszt körülményei: mindennapi tevékenység hideg időben. Nagy hideg időben utazás (Kanada). Robogózás Párizsben és símotorozás Kanadában... Megfigyeléseink: „Jó termék, melyjól teljesített a téli hidegben. Nagy hidegben is hatékony, kiválóan megfelelt a januári kanadai utazásnak... Szívből ajánljuk a vásárlóknak téli kalandokhoz".
AZ ÖN VÉLEMÉNYE
MUNKATÁRSAINK VÉLEMÉNYE