Túra felszerelés

442 Termék Termék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

Túrafelszerelés


Rengeteg múlik a megfelelő túrafelszerelés kiválasztásán. A ruházat és cipő mellett a "kötelező" felszerelés (hátizsák, túrabot, térkép, kulacs, fejlámpa) milyensége kiemelten fontos, de a kiegészítők is legalább ennyit tudnak adni az élményhez (távcső, termosz, napszemüveg, iránytű..).

A túra hosszához, nehézségéhez, időjárásához igazított felszerelés adja az alapját annak, hogy milyen űrtartalmú hátizsákot vigyél magaddal. Félnapos, tavaszi-nyári kiránduláshoz általában elég 20-30 literes zsák, míg egész napos, vagy téli túrákhoz már jól jön 40 liter is. Ennél nagyobbat jellemzően többnapos túrákhoz szokás vinni, de egyéni preferenciák függvényében más megoldások is előfordulhatnak. A legfontosabb, hogy a túra útvonalát jól megtervezve, időjárás, elágazások, frissítési és rövidítési lehetőségek ismeretében indulj el és érezd jól magad!

Még több segítséget találsz ebben a cikkben: 5+1 felszerelés, ami jó ha minden túrán nálad van

Mit vigyek magammal túrázni? Az első kirándulás előtt sokan felteszik ezt a kérdést, majd elindulnak azzal amit otthon találnak. Ahogy megérinti őket az avas susogása, a kristálytiszta forrásvíz vagy a gyönyörű táj látványa, elkezdenek célzottan túrafelszerelést, túraruházatot és túracipőt beszerezni. A felszerelés alapja a kényelmes, praktikus túrahátizsák. Ebben fog veled kirándulni a kulacs, az elsősegélycsomag, a térkép és a távcső is. Kezedben túrabot, fejeden napszaktól függően napszemüveg vagy fejlámpa, zsebedben müzliszelet. Télen hótalp at vagy csúszásgátlót is viszel magaddal, túra után pedig tartalék csatokkal és hevederekkel tudod javítani a túrahátizsákod.