Férfi túrabakancs

18 Termék Termék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

Férfi túrabakancs


A hátizsák mellett a túrázás legikonikusabb kelléke a túrabakancs. Mivel órákon és kilométereken keresztül túrázol, így az rendkívül fontos, hogy kényelmes, stabil, megbízható és vízálló bakancsot válassz. Vásárlási tanácsként az alábbi szempontokat tudjuk ajánlani, amiket magadban súlyozva ki tudod választani az ideális bakancsot:

TALP - a bakancs itt érintkezik legtöbbet a talajjal, ezért fontos, hogy sáros, köves, meredek terepen is jól tartson. Rövid, könnyű parkerdei sétáknál nincs szükség komoly bordarendszerrel és speciális gumival szerelt bakancsra, de egy esős időben, nagy szintkülönbség mellett megtett túra során hatalmas segítség a jó talp. A munkavédelmi bakancsok például azért nem ideálisak túrázáshoz, mert talpbordáik az olajos iparibeton padlón megcsúszástól védenek, sűrű barázdáik gyorsan eltömődnek sárral és kavicsokkal. Ezzel szemben a túrabakancsok talpán a mintázat jóval szellősebb, így kivezetik a sarat és kavicsokat. Sok bakancs talpán vannak előre néző fogacskák, amik emelkedőn belekapaszkodnak a talajba és nem engednek visszacsúszni, stabilan tartanak. Az olasz Vibram cég sok túracipőre készít speciális gumiból, saját tervezésű mintákkal talpat, sok turista szerint amin Vibram van, azzal nem lehet mellényúlni. Merev talpú bakancsokat jellemzően nagy hátizsákos, hosszú hegyi túrákon szokás viselni, mert ilyenkor nem csak a te tömeged, hanem a zsáké is hozzáadódik a terheléshez. Köves, technikás terepen ég és föld a különbség.

ANYAG - a bakancs anyaga lehet bőr: ez nehezebb, de tartós, ha nincs is vízálló membránnal szerelve mégis egy darabig ellenáll a víznek. Megfelelő ápolás, impregnálás mellett sokáig szép marad. A műszálas anyagokból készült bakancsok könnyebbek, színesebbek. Emellett fontos fel is próbálni, ellenőrizni, hogy a bélés megfelelően kényelmes-e. Érdemes legalább egy fél számmal nagyobb méretet választani, mivel túra közben megdagadhat a láb a terhelés következtében. 2020-tól már elérhetőek a széles lábfejre való túrabakancsok is.

VÍZÁLLÓSÁG - nem minden bakancs vízálló. Száraz időben nem feltétlenül szükséges a vízhatlanság, különösen azt is figyelembe véve hogy a vízálló bakancsok szellőznek bár, de nem annyira mint nem vízálló társaik. A vízálló bakancsok anyagában egy belső hártya, egy úgynevezett membrán található, ami nem engedi át a vízmolekulákat, de a párát igen. A vízállóságnak is vannak szintjei, egyes modellek jobban, mások kevésbé vízállóak. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyes modellek néhány óra esőben túrázás után beáznak, míg mások egész nap szárazon tartják a lábat. Többféle vízhatlansági technológia van - pl Gore Tex - a Decathlon kifejlesztette a saját technológiáját, így minden túrabakancsunkra és cipőre egy-egy etikett segítségével feltüntetjük a vizhatlanságot. Praktikus tipp, hogy általában ahol ez a címke van, addig garantáljuk a vízhatlanságot az adott termék esetében.

FŰZÉS - a bakancs magas szára biztosítja, hogy a lábad ne csússzon előre, ha lejtőn lefelé haladsz. Hasonlóképpen fontos szerepe van akkor is, amikor egyenetlen, technikás terepen megcsúszol és nem engedi hogy kibicsakoljon a bokád. A bakancs fűző hossza modelltől függően 140-210 cm körül szokott lenni, attól is függően, hogy a fűzőt bújtató kampókon egyszer vagy kétszer vezeted-e át. A bakancs befűzése-bekötése csak pár másodperccel hosszabb, mint a túracipőé, de tartásban ég és föld a különbség!

MÁRKA - a Quechua csapatának két évtizedre visszanyúló szakértelme és sok millió eladott bakancsa a garancia arra, hogy akár az első ösvényen megtett lépésekre, akár komoly, nehéz teljesítménytúrákhoz megfelelő bakancsot találj. A kezdőktől az igazán elszánt sporttársaikat bakanccsal ellátó Quechuával szemben a Forclaz a középhaladó és haladó túrázókat, míg a német Meindl a haladó túrázókat és vadászokat látja el lábbelivel. Ezeken a gyártókon felül a Decathlonban kaphatók Salomon, Technica, Lowa és Merrel modellek is, így minden túratárs talál stílusának, igényeinek és pénztárcájának megfelelő bakancsot.

A férfi bakancsok mellett kínálatunkban megtalálhatók a női- és gyerek bakancsok is, melyek kialakításukban, szabásukban és színvilágukban mások.

Téli bakancsként hótaposó kollekciónkat tudjuk ajánlani, ahol vastag talpú, vastagon bélelt, havas terepre tervezett talpú cipőket találsz. Hóhatár fölé és gleccsertúrákra már speciális kialakítású, széles kopóperemmel ellátott, félautomata hágóvas fogadására alkalmas alpinista vagy másnéven magashegyi bakancsot érdemes választanod. A Decathlonon saját márkái közül a Quechua márkával elllátott túracipőket inkább rövidebb túrákhoz ajánljuk, míg a Forclaz túrabakancsait már nyugodtan lehet több napos túrákhoz, hosszabb távra használni. Mindkét márkából vannak férfi és női modellek is. Ha tanácsra van szükséged, akkor fordulj bátran hozzánk online vagy az áruházakban!