Szűrés eredménye
9
Termék Termék -

Esőkabát, softshell gyerekeknek

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

 

8 jó indok, hogy esőben is túrázzon

Mielőtt hagyná, hogy a rossz idő meghiúsítsa terveit, vegy számba, mennyi előnnyel jár esőben túrázni!

Előfordult már Önnel, hogy egy teljes szezonon keresztül nem ment túrázni a rossz idő miatt?   Pedig az esőnek nem csak rossz oldala van! Esős időben életre kel a természet.
Legyen kezdő vagy profi, megfelelő felszereléssel, alapos felkészüléssel és pozitív hozzáállással a túrázás esőben is valódi örömöt jelenthet.

A biztonság kedvéért túrázás előtt mindig ellenőrizze az időjárást! Azt ajánljuk, ne hagyatkozzon kizárólag kedvenc TV csatornája vagy az általános információkkal szolgáló weboldalak időjárás-jelentéseire, hanem részletesebb előrejelzést keressen: tájékozódjon a hőmérsékletről, a villámlás kockázatáról és minden egyéb körülményről, mely az adott terepviszonyok között fontos lehet! 

1/ Az egész ösvény csak az Öné lesz

Esős időben kiürülnek a túraösvények, így előfordulhat, hogy útja során senkivel sem találkozik majd; nyugodt, csendes körülmények között túrázhat. A csendnek és nyugalomnak köszönhetően akár olyan állatokkal is találkozhat, melyek általában nem láthatók. Fontos, hogy ismerje a turistajelzéseket, tudjon tájékozódni térkép és iránytű segítségével, hiszen lehet, hogy nem találkozik senkivel, ha eltéved. Éppen ezért mindig mondja el valakinek, hol és mennyi ideig tervez túrázni!

2/ Az eső tele van negatív ionokkal, melyek jótékony hatással vannak a testre

Bár a negatív ionok neve megtévesztő lehet, valójában rendkívül hasznosak számunkra. És az eső tele van velük! Felfrissítik a levegőt, csökkentik az asztma és a krónikus fáradtság tüneteit. Szóval ha legközelebb azért indulna útnak, hogy egy jó adag friss levegőt szippantson, várja meg, míg elered az eső!

3/ Érzékei felerősödnek, ismeretlen ismerősként csodálkozhat rá a tájra

Az eső rendkívüli módon fokozza az érzékelést. Hangja segít az elalvásban, illatát semmi sem múlhatja felül. Az erdőben sétálva a fű zöldebbnek tűnik, a fák, növények illatát szinte harapni lehet, és ezt az élményt még intenzívebbé teszi a kis vízfolyások és vízesések hangja. A zavartalan élményhez fontos, hogy szárazon tartsa lábát, ezért ne feledkezzen meg az esőnadrágról és a kamásliról! Ne feledje: a víz a fűszálakról még a vízhatlan bakancsba is befolyhat!

4/ Végre kipróbálhatja a szekrényben porosodó vízhatlan kabátját

Ismerje be: sokáig kereste a tökéletes, vízhatlan, légáteresztő, könnyű és kényelmes kabátot! Végül megtalálta a Forclaz 400-at, esetleg a Forclaz 900-at, melyben bármilyen időben kimehet a szabadba, de már az idejét sem tudja, mikor vette ki utoljára a ruhásszekrényből. Itt a lehetőség, győződjön meg róla személyesen, mit tud a kabátja!  Emlékeztetőül: vízhatlan kabátjainkat speciális teszteknek vetjük alá, melyek eredményeként 1-től 5-ig terjedő skálán osztályozzuk vízhatlanságukat.

5/ Olyan állatokat láthat, melyek csak esőben bújnak elő

És nagyobb eséllyel láthat vadon élő állatokat. Csigák, gyíkok, békák - mindenki talál kedvére való állatot. Javasoljuk, hogy mindig tartsa kéznél távcsövét vagy kameráját! Az eső remek alkalom arra, hogy csigafutamot rendezzen gyermekeivel, persze úgy, hogy az állatoknak ne essen bántódásuk!

6/ Ha szerencsés, akár szivárványt is láthat

Mind nagy gyerekek vagyunk, és a szivárvány mindannyiunk napját bearanyozza. De eső nélkül nincs szivárvány. Még egy jó ok arra, hogy akkor is kimozduljon, ha az időjárás épp nem a legmegfelelőbb. Olvassa el a túrafényképezésről szóló cikkünket, hogy néhány feledhetetlen pillanatot megörökítve térhessen haza! A kisebbek számára ráadásul remek motivációt jelenthet a szivárvány lábánál elrejtett kincs megtalálása.

7/ Gyermekei imádni fogják a pocsolyába ugrálást

Régi igazság, hogy a pocsolyák vonzzák a kicsiket. Figyeljen rájuk, nehogy elcsússzanak a sáros talajon! Ugyancsak fontos, hogy gondoskodjon a megfelelő felszerelésről, nehogy a víz befolyjon a cipőjükbe! A legkisebbeket ne vigye túl hosszú túrára!

8/ Nagy valószínűséggel nem Yuma-ban, Arizónában él

A Guinness Rekordok Könyve szerint Yuma a Föld „legnapsütésesebb” városa, ahol átlagosan napi 11 órán keresztül süt a nap, és a napsütéses napok száma évi 330. De fájdalom, nem élhet mindenki Yuma-ban! Lehet ugyan, hogy Önnél több az esős nap, ez azonban remek lehetőség arra, hogy élvezze a tiszta levegőt és varázslatos tájat egy könnyű zápor során. Ugyanez igaz akkor is, ha nyaralás közben érné az eső.

Ráadás: Egy forró ital és a siker íze, mikor hazatér

Ami síelés után a racklette, az túrázás után a forró csokoládé és a meleg fürdő. Mikor legközelebbi esős túrájáról hazatér, használja ki a feltöltődés perceit, és kezdje el tervezni következő útját, fedezzen fel gondolatban akár távoli tájakat, akár közeli ösvényeket! Bármelyiket is választja, hamarosan egy újabb remek túrára készülhet majd.