Szűrés eredménye
12
Termék Termék -

Kiránduló cipő, bakancs férfiaknak

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

A természetjárás legfontosabb darabja a jó túracipő. Rövid parkerdei kirándulásoktól a több hetes himalájai trekkingig megfelelő cipőben kell útnak indulni, mivel az utca és más sportokra tervezett cipők talpkiképzése, bokafogása és anyaga nem felel meg az erők és hegyek íratlan elvárásainak.

Nagyon fontos, hogy a betont elhagyva már mélyebb barázdákra, erősen fogazott talpra van szüksége a túrázónak. A jó talp kivezeti a sarat és a kavicsokat, mégis biztosan tart még sáros, laza talajú lejtőn is. A túracipő vásárlásakor mindenképpen össze kell hasonlítani több modell talpát is, hiszen sok múlik a mintázaton és az anyagon is.

Hosszabb túrák során az kiránduló több tízezer lépést megtesz, így a cipő külsejénél fontosabb, hogy mennyire kényelmes. A legtöbb túracipő már kényelmes, több rétegű talppal készül, így a futócipőkhöz hasonló ütéscsillapítást ad. Ez tovább növelhető egy zselés talpbetét használatával.

A szintetikus anyagú felsőrész könnyű és olcsó, míg a bőr túracipők valamivel nehezebbek, de gondos ápolással élettartamuk jóval tovább kitolható. A lábfej biztos rögzítéséről a fűzők gondoskodnak. A sziklás, technikás terepre tervezett beszállócipőknek szinte az orráig elér a fűzősora, így a sziklamászócipőkhöz hasonlóan stabilan tartják a lábat. 

A túracipők tisztítása egyszerű - túra után nedves szivaccsal le kell szedni róla a sarat és a port. A bőr cipőket ezután bőrápoló balzsammal vagy krémmel kell kezelni, így biztosítva, hogy nem szárad ki az anyag.