Evezőpad

4 Termék Termék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

Evezőpad


Az evezőpados edzés, más néven ergométeres edzés teljeskörű fitnesz edzés. Ugyanannyi energiát vesz igénybe, mint a futás, vagy a kerékpározás. Az edzőpadokat először is az evezési rendszerük különbözteti meg egymástól. Két húzási típus létezik, amelyek két különböző edzési módot nyújtanak különböző célok elérése érdekében. Az egyik a „SKANDINÁV VAGY LATIN” EVEZÉS: Ha az evezéshez leginkább közelálló mozdulatokat szeretnéd otthon gyakorolni, ezt a modellt válaszd! Ez a rendszer a lehető leghűségesebben törekszik az evezés mozdulatainak utánzására. Teljesen megdolgoztatja a hátizmokat. Vigyázat, a „helyes” mozgást azonban nehezebb szabályozni és kitűnő összehangoltságot igényel, főleg akkor, ha soha nem eveztél még! A másik típus a központi evezés. Ez a legelterjedtebb evezőgép-típus, otthoni vagy edzőtermi használatra. Az evezőgép szimmetrikus húzást és folyamatos mozgást biztosít. Ezáltal könnyebb a test megfelelő helyzetére összpontosítani (egyenes hát, hasizmok feszítése) a kényelmes és hatékony munka érdekében. 3 fajta ellenállás létezik: mágneses, gumis és légellenállásos. Mágneses ellenállás mindenek előtt egyszerűen használható és a leghalkabb! A korong forgatásával egy kábelt működtet, amely a lendkerékhez közelít egy mágnest. Az ellenállás így nagyobb lesz, tehát „nehezebb” az evezés. Mindezt pedig súrlódás nélkül, tehát halkabban! A szomszédokkal való békesség vagy a mélyen alvó gyermekek nyugalma érdekében érdemes ezt használni… Légellenállás: ennek a rendszernek az az előnye, hogy nagyon fejlődőképes edzést tesz lehetővé, gyakorlatilag végtelen számú ellenállási szinttel! Minél nagyobb a húzás intenzitása, annál nagyobb az ellenállás. A hajtóműbe behatoló levegő változtatási lehetőségével közvetlenül befolyásoljuk az ellenállási szintet.

Evezőgép hatása

Az evezés egy teljeskörű és hatékony mozgásforma, amely megfelelő eszköz a szív- és érrendszer erősítéséhez, az állóképesség fejlesztéséhez, a teljes izomzat megdolgoztatásához, izom feszesítéshez, erősítéshez. Az evezőpadon végzett mozgás igénybe veszi a vállat, a kart, a hátat és a hasizmokat, de a combot és a vádlit is. Ideális kiegészítő edzés kedvenc sportod mellett, hogy formában maradj!

Evezőpad előnyei

T-rudas fintess gépeink remek lehetőséget biztosítanak teljes testünk átmozgatására otthonunk kényelmében. Köszönhetően annak, hogy legtöbb modellünk összecsukható, használaton kívül kis helyre arrébb tudjuk rakni, hogy ne zavarja mindennapi életünket. Az evezés gépen az egyik legsokoldalúbb ciklikus mozgásforma. A nyílt vízi evezés szerelmeseinek remek alternatívát nyújt szezonon kívül kedvenc sportjuk gyakorlására. Az ergométeres edzés nagy előnye, hogy teljesítményedet a gép funkcióinak köszönhetően tudod mérni, így jobban tervezheted edzésedit.

Vásárlás

Miután kiválasztottad a számodra ár-érték arányban legmegfelelőbb ergométert , válaszd ki, hogy milyen formában kívánod megvásárolni és eljuttatni otthonodba. Megvásárolhatod a legközelebbi Decathlon áruházban, ott kérheted házhozszállítással, vagy rendeld meg online és válaszd a számodra legkényelmesebb szállítási módot.